Home > GvSIG, som arbetar med LIDAR filer

GvSIG, som arbetar med LIDAR filer

Redan för en tid sedan har varit att genomföra olika program för LiDAR (Light Detection and Ranging) teknik som innebär mätning av marken på avstånd med hjälp av ett lasersystem. Enligt den befintlig information i DIELMO luftburen LiDAR är idag mer exakt teknologi för generering av digitala höjdmodeller med 1 eller 2 m rumsliga upplösningen av stora landområden, med precision i höjd bättre än 15 cm och gör en riktig XYZ åtgärd för varje kvadratmeter.

Under de senaste gvSIG dagarna presenterades en ledig anknytning heter DielmoOpenLiDAR att clip image0044 GvSIG, working with LIDAR filesinnefattar att gvSIG förmågan att hantera och visa LIDAR filer. las och. bin format, alltid med avsikten att inte döda datorresurser, samt visning samtidigt stora volymer (hundratals gigabyte) av rå LiDAR data (oregelbundna punkter moln i LAS och BIN-format) överlappar med andra geografiska data i gvSIG.

DielmoOpenLIDAR tillämpar automatisk simbology enligt höjd, intensitet och klassificering från vyn ram. En gång installerat förlängningen kan den ställas punktstorlek i tid av pixlar, så att när vara långt borta en plats inte kommer att ses och när vi närmar oss ser större.

clip image0052 GvSIG, working with LIDAR files

På detta sätt när du fyller på nya lager kan man se aktiveras i erforderlig omfattning för LIDAR filer.

Klassificeringen bygger på höjden:

Här är denna funktion, se hur man kan skilja av trädhöjd, den naturliga terrängen byggnad enligt de egenskaper som för symbolisering.

clip image0062 GvSIG, working with LIDAR files

Betyg baseras på intensitet

Diagrammet visar samma vy, men klassificering av intensiteten enligt användardefinierade parametrar.

clip image0072 GvSIG, working with LIDAR files

Denna applikation har utvecklats av DIELMO, från dess sida Du kan hämta tillägg för olika operativsystem, manual och källkod.

Förresten jag ta för att främja detta företag som förutom sina tjänster samt erbjuder mycket bra information om LIDAR teknik, några länkar till online-resurser och fria produkter.

Digitala terrängmodeller Digital kartografi
MDT med hög precision
Economics MDT (5 m)
MDT + byggnader (5 m)
Economics MDT (10 m)
Economics MDT (25 m)
Fri MDT (90 m)
Fri MDT (1000 m)
MDT från dess kartografi
Raster Kartografi
Skala 1:25.000
Skala 1:200.000
Skala 1:1.000.000
Skala 1:2.000.000
Vektor Kartografi
Skala 1:25.000
Skala 1:50.000
Skala 1:200.000
Skala 1:1.000.000
Kartor i Freehand + TIF-format
Spanien Kartor 
Världs Maps
Gator
Teknisk information

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.