Home > gvSIG: Pericolele de acest lucru și alte profesii

gvSIG: Pericolele de acest lucru și alte profesii

Modul în instrumente gratuite s-au maturizat este interesant, cu ani în urmă, vorbind despre liber GIS, Suna ca UNIX, cu o voce tocilar și cu un nivel de neîncredere sau teamă de necunoscut. Tot ce sa schimbat prea mult cu diversitatea de soluții care au crescut pe deplin nu doar în construcția de rutine de obicei de așteptat, dar strategii inovatoare supraaglomerarea, testare și adaptare a inteligentei colective bazate pe schimbul. Standardele OSGeo și OGC sunt rezultatul de care maturitate.

Se întâmplă acum cu încredere că putem recomanda solutii open source, care sunt eficiente (QGIS și gvSIG să ia două exemple), există o diversitate de a alege de la, dar, de asemenea, știm că, în câțiva ani, mulți vor fi întrerupte sau au fuzionat sub umbra de cele mai durabile (de exemplu, cazuri de QGIS + iarbă și gvSIG + Sextant). Subiectul despre care vor supraviețui ar trebui să fie luată serios în considerare de astăzi, pentru că loialitatea are limitele sale, durabilitatea software GIS în metoda open source se bazează pe piloni, cum ar fi tehnologia, de afaceri și comunitate.

clip image00257 gvSIG: The hazards of this and other trades

Durabilitatea tehnologice într-un fel este controlabil, sau cel puțin se pare că nu sunt deja speriați cu ritmul său nebun de a face învechite o dezvoltare la fiecare 5 minute. Dar am învățat să înțelegem, că acest lucru este, de asemenea, un mod de a curăța scenă și că cererile cu probleme de durabilitate ieși din drum, deși este dureros pentru credincioși. De exemplu Ilwis, cu toate meritele sale, are dificultăți în a ieși din Visual Basic 6.

Sustenabilitatea financiară, Sau ceea ce noi numim de afaceri, surprinzator a mers. Exista acum multe proiecte care sunt susținute de către pur voluntariat, prin fundatii, proiecte constituit în mod formal sau butoanele chiar simple, care se aplică “colaborează prin PayPal”. La acest nivel este destul de admirabil caz gvSIG, ca parte a unui proiect de migrare mare la software-ul gratuit, are o sustenabilitate financiară bine planificate.

Dar sustenabilitatea comunității pare a fi axa de control mai complex, pentru că nu depinde numai de “creator”, dar pentru că are o mare influență asupra domeniul tehnologic (în ambele sensuri), și poate face dificil să se ocupe de problema financiară. Experții financiare și tehnologice sunt instruiți de către Academia, și sunt știința dacă nu exactă, teoretic definit. Conceptul de “acest tip de comunitate”, reiese din supraaglomerarea de Internet și de consolidare a tendințelor care au evoluat in mod natural ca urmare “a comunității”, astfel încât arborele este interdisciplinar, printre comunicare, educație, marketing, tehnologie și tot cu un dressing de psihologie socială.

Respectele mele pentru cei care sunt în spatele acestei linii, cu proiecte, cum ar fi gvSIG, ale căror așteptări de internaționalizare sunt foarte agresivi. Trebuie să recunosc că este unul dintre proiectele pentru care am păstra admirația mea cea mai sinceră (în afară de pericole de acest loc de muncă), cred că am realizat multe, nu numai în mediul hispanici (care, în sine este complicată.)

O linie din acest traseu (și singurul despre care voi vorbi azi) este tema de “loialitate utilizator”, prin schimbul reciproc de informații. Măsurați acest lucru trebuie să fie foarte complicat, așa că am de gând să se bazeze pe un exercițiu mai absurd decât simpla:

-Wikipedia este alimentat de comunitate.
– Utilizatorul credincios la software-ul, care ii place sa comunice, el scrie despre asta.
-În mediul comunitate, toți utilizatorii fideli care software-ul va contribui la ea pe Wikipedia.

Este absurd, știu, dar vreau să-l pune ca un exemplu, deoarece chiar și cu toate că Wikipedia este mult criticată de către cadre universitare ca o sursă de încredere, conținutul său în fiecare zi devine prima referință și joacă un rol important în căutarea unui utilizator – relația conținut.

Apoi, am folosit ca punct de start “GIS” pornire, apoi m-am dus la fiecare dintre paginile 11 programe și numărat numărul de cuvinte care au loc acolo, deoarece subiectul la categoria de referință.

În valoare totală de aproape 5000 cuvinte, rezultatul este după cum urmează:

GvSIG + Sextant 1,022 21%
GIS locale 632 13%
Geopista 631 13%
QGIS + Grass 610 12%
Sări 485 10%
Ilwis 468 10%
Kosmo 285 6%
Capaware 276 6%
Generic Mapping Tools 191 4%
MapGuide Open Source 172 3%
GIS SAGA 148 3%
Total 4,920

Act de faptul că suma de gvSIG + Sextant ia 21%, nu este surprinzător dacă ne amintim că acestea au fost proiecte care s-au petrecut mult timp la documentația organizat de informații pe site-ul lor oficial, au investit în sistematizarea procesului, manuale, liste de utilizatori și multe alte eforturi pentru internaționalizare.

Putem vedea, de asemenea, că QGIS + Grass sunt lăsate în urmă; mai puternic difuzarea ei nu este tocmai în mediul hispanici, deși Grass este, probabil, cea mai veche GIS Open Source încă în viață.

Aceasta este doar subiectul de loialitate bazat pe reciprocitate, și numai văzând Wikipedia ca un exemplu. După cum putem vedea, cu satisfacție, gvSIG + Sextant au o influență importantă asupra mediului hispanici. Ne-ar vedea, eventual, un comportament similar în rețele sociale, bloguri, reviste de calculatoare si forumuri, deși, desigur, acest lucru duce la un grad mai mare de responsabilitate de către comunitate.

Dar faptul că “riscurile noastre”, ne conduc la întrebarea aspectele de comunicare, ea nu încearcă să sugereze că suntem experți în subiectul sustenabilității. Este o parte de a fi “comunitate”, acestea sunt reacții frecvente la cei ca noi care așteaptă cu multă încredere în proiecte de această dimensiune (deși, recunosc, nu justifică tonul).

Posibil este necesar să se acorde o atenție la difuzarea de informații, care este filtrat prin canale diferite, care promovează inițiativa (ca în cazul Geomática Libre în Venezuela) sau de comunicații informale în liste de distribuție adevăruri neoficiale devin și care creează așteptări. Aceasta și mai multe remedieri nitpick printr-o comunicare instituțională, pe care noi trebuie să recunoască “canal de comunitate”, atât pentru și contra, pentru a asigura o parte a durabilității.

Este necesar să se revizuiască comunitatea reacționează la webcasting, deoarece comunitatea este un element viu, se comportă ca oamenii reactioneaza, gândește, simte, vorbeste, scrie, se plânge, este mulțumit, și mai ales a așteptărilor în proiect. Un exemplu de modul în care se creează o așteptare:

-Ce este în valoare de gvSIG 1.3, că ne-am văzut în gvSIG 1.9
-Ce merita pe gvSIG 1.9: ce este instabil
-Ce este în valoare de care este instabil: că nu știm când va fi
-Moment: Se pare că mai târziu va fi.
-Când va fi …?

Este necesar să se revizuiască problema comunității într-un proiect atât de mare, cu un domeniu de aplicare internațional, multicultural. Constantă de comunicare oficial nu este niciodată de peste, în cazul în care acesta contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității.

În cele din urmă am să fi șters original post care mi-a mutat de a atinge subiectul, odată ce patch-uri au fost aproape imposibil și noul fir este incompatibilă cu pânză purtată.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.