Home > gvSIG ca o alternativă pentru municipalități

gvSIG ca o alternativă pentru municipalități

În această săptămână voi avea o întâlnire cu tehnicienii de proiect, care au în vedere gvSIG ca o alternativă a fi implementate în municipalitățile în care acestea sunt rulează un proiect prin care se dispune teritorială care cuprinde o parte din America Centrală.

În America Latină am auzit diferite experiențe cu privire la utilizarea gvSIG lui, în acest caz, vreau să menționez unul dintre ei a avut loc în Guatemala, probabil primul din acest gen în regiunea central americană.

Sistematizare de experiențe ar trebui să fie una dintre cele mai bune moduri în care gvSIG pot profita pentru a disemina și promova acest instrument, deoarece nu pentru a fi liber, orice municipalitatea va lua. Nu este un cost, nu numai în implementare, dar în sustenabilitatea cauzate de multe puncte slabe în contextul latino-americane, care variază în funcție de țară, dar în general, variază între constrângerile economice municipalităților și instabilitatea resurselor umane prin implementarea slabă a politicilor de promovare a carierei publice . Se pare că cooperarea internațională poate juca un rol important în acest sens, că e ceea ce sa spus în acest document, care acum pare a fi indisponibil.

Poate că cel mai valoros lucru din această experiență, în Sacatepequez, este crearea de instrumente care pot fi utile, fie pentru replicare sau de îmbunătățire a acesteia. Nu a postat pe site-ul gvSIG un document vechi, dar chiar și valabil în pozițiile sale, o prezentare de Rodrigo Fabián Camargo în a 3-a. GvSIG Conferința din noiembrie 2007, care reflectă rezultatele acestui proiect în Guatemala.

În plus față de această experiență, Camargo a revenit la comunitate o prezentare foarte potrivit pentru a preda un curs de gvSIG, care poate fi un complement bun la manual Atunci când preda un curs, l-am folosit. Sunt incluse, de asemenea, hărțile necesare și de date, astfel încât să desfășoare exerciții practice.

clip image00215 gvSIG as an alternative for municipalities

Acest proiect a fost sustinut de Fondul andaluz a Municipalităților pentru Solidaritate Internațională cu Asociația Municipiilor din Sacatepequez, Guatemala. Cu siguranță a fost util, și, probabil, contemporan cu ceea ce a fost făcut de către Moises Poyatos, în aproximativ 100 de municipalități în Guatemala, în cadrul proiectului Municipalitățile Democrat, un subiect pe care sper să vorbesc despre un alt timp.

Sistematizarea proceselor sau experiențe este metoda care poate prelungi durata de viață a eforturilor bine făcut, rezumatul a metodologiei utilizate, care este prezentat, este mult mai elaborate (Idiom spaniolă: “sesudo”), Deși trebuie să fi fost o lucrare complicată din cauza a ceea ce a fost gvSIG 1.1 acum multe lucruri au fost integrate. Pentru a da un exemplu, pentru a personaliza sistemul de referință, este posibil să se facă de la versiunea 1.3 și cazul din Guatemala are propria SRS, deși cu versiunea 1.9 nu există încă cineva gândit mult (Spaniolă idiom: “romperse el coco”), În listele deoarece se pare că datele reproiectarea în vedere nu este în concordanță

Punerea în aplicare a software-ului liber în managementul public din țările în curs de dezvoltare constituie o alternativă operațional și economic.

Aceasta permite diminuarea “decalajul tehnologic”, care, împreună cu alți factori afectează dezvoltarea.

Fabián Camargo-GIS Consultant

Am rezuma concluziile, care cred că sunt corecte și valabile azi … și care știu dacă ei vor fi în câțiva ani.

  • Implementarea GIS în țările în curs de dezvoltare este o necesitate proprie și o cerere constantă pentru agențiile de cooperare internațională pentru a obține dezvoltarea.
  • Existența GIS în municipii atrage cercetători și oferă avantaje pentru companiile private care efectuează lucrări publice.
  • Instruirea este esențială înainte și în timpul punerii în aplicare a proiectelor GIS
  • Software-ul gratuit salvează limitarea financiare privind achiziționarea licențelor
  • Comunitățile de utilizatori, listele de discuții, Etc reprezintă sprijinul pe care organizațiile caută la implementarea software-ului liber
  • Deși soluțiile GIS în aceste țări sunt recente, trebuie să fie luate în considerare abordarea unor infrastructuri de date spațiale (SDI) încă de la începuturile sale
  • Existența datelor în alte formate este valoroasă, deși slabă în calitate cartografic este foarte bogat în informații de referință.

Conferințele care va avea loc în acest an, în septembrie, în Argentina sunt răspunsul a rezultatelor din America Latină, completate de eforturi, cum ar fi Venezuela, ci, eventual, una dintre sugestiile de evenimentul din acest an va fi crearea de întâlniri în medii alte continentului, în cazul în care există deja alte semințe lăsate anterior de alții. Și, deși au existat zile (formale sau informale), nu ar fi atât de rău pentru a face o conferință în Guatemala, cu un domeniu de aplicare care include America Centrală, Caraibe și Mexic în 2010

Nu, voi fi tu efort astia “spun că știu mai mult de dăruire și de capacitatea lor și știu că ei pot face un rol mare cu gvSIG. Aici puteți descărca prezentarea Camargo lui.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.