Home > GvSIG 2, första intryck

GvSIG 2, första intryck

Under beslutade vi att prova den nya gvSIG versionen, som visserligen ännu inte är deklarerade stabil, kan det laddas ner olika byggen för att se vad som händer.

Jag laddade ner 1214, och även jag hoppades att bevisa funktionalitet punkt och symboler linje som Xurxo berättade, tydligen jag måste försöka 1218. Här jag lämnade dig de första intrycken:

Ett. Ansiktet

Definitivt, var det dags att förbättra ikonografi som var lite grottman.

clip_image001

2. Verktygsfälten

Det är nu möjligt att visa eller dölja verktygsfält som verkar i stället för att lösa anknytningar har också en gruppering kategori. Dessa kan ses som alternativ vid tiden för installationen.

clip_image002

clip_image004

Dessutom har vissa åtgärder har grupperats i toppmenyn där du kan ansöka till specifika skikt.

4. Den hjälp (bistånd)

(Hjälp) Även om det inte verkar en CHM, har hjälp denna utseende och kan nås utan att behöva surfa på pdf manual

clip_image005

Tre. Den extras

(KML) Nu för att ladda ett skikt, förutom GML, shp, dwg, DGN och raster har lagt till alternativet att läsa in en kml även om jag inte ser att det är möjligt att exportera till detta format.

(Construction) har lagt till några nya bygg-kommandon, såsom splines och matris. Det är nu också möjligt att se kommandon vars förlängning är inte aktiv såsom exploatera, förena, bryta, stretch och de som i den tidigare versionen om du skulle förlängningar för att aktivera dem … du skulle veta att de existerar.

(Remote Sensing) Förutom förbättringar i rasterlager funktionalitet, har flera funktioner har skapats för att arbeta med bilder bland vilka det ingår klassificering, band beräkning, definiera områden av intresse och profiler bild.

(Topologi) Även denna är tillgänglig inte bara för version 2, testade vi och det är faktiskt möjligt att konvertera en arkaisk form i en topologi med precision, regler och minimalt accepterade fel.

4. För när

Endast Gud vet, kanske i dagarna av nästa vecka kommer de att säga när de förväntar sig att släppa en stabil version.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.