Home > Guvernarea teren: metodologia LGAF

Guvernarea teren: metodologia LGAF

Este cunoscut ca LGAF metodologia care în limba spaniolă este cunoscut sub numele de Land-cadru de evaluare guvernare.

lgaf cadastreAcesta este un instrument cu care se face legal diagnostic stabilirea țării, în ceea ce privește legislația și practicile legate de politici publice, în posesiune și utilizarea terenurilor. Banca Mondială și FAO, printre altele, se promovează, se aplică de obicei în țările în care au condus proiecte de modernizare a administrației de teren, de la prezentarea de către Klaus Deininger, Harris Selod și Tony Burns Land-cadru de evaluare Guvernare: identificarea și monitorizarea bune practici în sectorul terenurilor.

Pașii metodologiei guvernare teren

Una dintre cele potențialul acestui exercițiu este că permite, prin analize, panouri și acordurile de follow-up, implica experți și tehnicieni pentru a diagnostica cinci domenii de bază:

  1. Cadrul legal și instituțional
  2. Planificarea exploatării terenurilor, Administrație și fiscalitate
  3. StateLand Administration
  4. Furnizarea către public a informațiilor teren
  5. De soluționare a litigiilor și Managementul Conflictelor

Fiecare dintre aceste domenii au o serie de repere, se concentrează pe 21 de indicatori de guvernare teren, dispersate în 80 de dimensiuni de bază, cu care se pot identifica treptat de progres, blocaje, și acțiunile necesare pentru ca gestionarea teritorială integrată poate fi un punct de sprijin pentru dezvoltare. Se aplică în plus alte două module, care sunt, de obicei, legate de proiecte în cazul în care procesul de regularizare a ajuns la etapele necesare în crearea cadrului legal:

  1. Achiziționarea pe scară largă a drepturilor de teren
  2. Silvicultură

Documentul poate fi descărcat de pe site-ul Băncii Mondiale, în diferite limbi. Deși am lăsa pe Scribddeoarece documentele foarte utile ajunge într-o link-a lungul timpului. În ansamblu, manualul oferă un ghid sistematic de a coordona și implementa metoda de guvernare teren, detalii cerințele de recrutare de experți, oferă instrucțiuni pentru colectarea datelor preliminare, organizarea de grupuri de experți, și executarea de interviuri semi-structurate și oferă un format pentru organizarea rezultate.

O mare parte a acestui exercițiu poate părea poetic pentru tehnicieni care sunt chemați să identifice modul în care se fac lucrurile, de ce, și cum ar putea fi mai bine, mai ales pentru că problema administrativ / de stat este, de obicei, punctul cel mai slab într-o zonă în care cercetarea și dezvoltarea Geomatics are atins niveluri uimitoare. Dar în cele din urmă, este necesar dacă vrem ca puncte capturati in finisaj domeniul în politica publică care produce bogăție și de a îmbunătăți condițiile de trai de locuitori.

De gestionare a terenurilor în politici publice

Am încărca aici documentul, deoarece utilitatea sa este de interes public, în timp ce continuă să recomande cele mai bune sugestia mea de lectură: “De ce nu reușesc Națiunilor”. Motivul pentru care am sugera studiul comun al celor două instrumente este că noi, geomaticii, nu sunt mult mai dat pentru a studia economie și aceasta este o carte care a fost cel mai evidențiat, în cazul în care tema se va părea să ne bine cunoscut. Cartea (de ce Fail Nations) este de Daron Acemoglu și James Robinson, într-o poziție de maestru folosind exemple privind modul în care viziunea teritoriu pentru deciziile de politică publică poate fi un factor decisiv pentru o națiune reușește sau nu.

Este posibil ca citirea de agrement ne inspiră un trabuc marijuana bun, dacă nu al nostru, de conținutul autorilor. Dar, dincolo de gluma, este posibil ca reflecție ne face să credem că în această chestiune nu este mult de făcut, mai mult de bune practici altora decât reinventarea de bune practici deja demonstrate.

  • Locuitorii arata un avantaj mic, cu un titlu în mână, în cazul în care sectorul cuaternar (guvernamental) progrese foarte lente în modernizarea personalului de serviciu de public.
  • Un studiu afumat de planificare a utilizării terenurilor se poate termina în câteva hărți pictate pe zidurile orașului, în cazul în care nu sunt însoțite de planuri de dezvoltare pur și simplu indică modul în care, cu resursele lor poate fi realizată o viziune teritoriu.

Implementarea LGAF_Complete manual în Spanish_2013_03_04b – copy.docx

Cum să pună diagnosticul de guvernare teren (LGAF)

De acum, voi fi de lucru în anumite zone ale unui proces de a fi dezvoltate în această secțiune a UTM Zona 15N. Așa că sper să vorbesc despre asta din când în când, și hrana pentru animale, într-un mod practic, ceea ce poate fi de interes pentru cititorii care doresc cunoștințe democratizată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.