Home > GPS Promark 3, första intryck

GPS Promark 3, första intryck

ÖVERSÄTTNING ANMÄRKNINGAR: Läs några kommentarer i slutet av det här inlägget.

Jag har tagit ur lådan dessa leksaker, i en vecka kommer vi att göra träning för att se hur det fungerar. För nu har jag knappt träffat de videor och några av dess attribut.

clip image001224 GPS Promark 3, first impressionProMark 3 föregångare.

I samma linje, det tidigare var, och nu är de här senaste utrustning:

 • The Mobile Mapper Pro, En trevlig leksak som var nära US $ 1.500, och som med postprocess uppnådde sub-meters noggrannhet. Det skulle vara basen och rovern. Idag avbryts, var det irriterande att kortet blev frånkopplat när boot, kanske genom ett virus, kanske av misstag efter att bolaget anställdas strejk.
 • The Mobile Mapper CX, Detta är en Pro förbättrad version, med en antenn kan användas som en geodetisk GPS. Den hade en släkting som heter CE, som körde på Windows CE, och som jag har hört, innebär detta CX inte presentera huvudvärk som skapats.
 • The Mobile Mapper 6Detta är en ny linje, talade jag om det flera gånger. Mer eller mindre motsvarande Trimble Juno, men överträffar den i precision. Det kan inte användas som en bas bara som en rover och i realtid är en jävla webbläsare med precision på 3 till 5 meter.

Vad är nytt i PM3

clip image002158 GPS Promark 3, first impressionDetta ger liknande funktionalitet Pro och CX, till skillnad 6, vilket ger Mobile Mapping, kamera, kompass och fler strejker. För dem som försökte Pro är det väldigt enkelt eftersom arbetssättet är lika så många steg i menyn är förenklade, vilket läggs till tangentbordet och pekskärmen gör det mer produktivt. Den stöder mottagning och RTK återupprätta, jag är inte säker på om den stöder andra applikationer såsom ArcPad, eftersom det kan göras med MM6. Det är klart att mjukvara funktioner som kommer (Snabb Survey) inte jämföra med Mobile Mapping i fråga om konfiguration, punkterna visning och annan huvudvärk från den utrustningen.

Som Pro, kan det vara bas eller rover, det är köpt i par och levereras i en praktisk tygkasse. Varje rum har en antenn, i realtid blir sub-meter precision (vilket gjordes med pro med efterbehandling). Lämnar man som bas kan ge centimeter precision, även denna bas uppgifter också skulle göra MM6 nå sub-mätaren som visas i föregående övning.

Bland tillbehören är en adapter för att sätta på ett stativ, en annan att bära på en pinne och ett bälte för att fästa i handen, ett måttband för att ta antennens höjd, en adapter för olika former av USB / seriell anslutning. Bland annat en antennkabel, adaptrar för olika effekt, SD-kort och individuell vattentät påse.

Batteriet består av litium, med många fler varaktighet timmar, vilket leder till deras förfäder som använde AA, i köpet av paret kommer en bar som är bra att lägga den på liknande villkor i “stop and go” arbete. Det ger Mobile Mapper Office version 3.4 som är en programvara för att göra postrprocessing som redan stöder rasterdata, interaktion med data från MapInfo, shp, dxf, och CSV, och även en annan datorprogram kallas GNSS-lösningar, som innehåller funktioner undersökning planering. Denna sista programmet har en mycket praktisk gränssnitt med dra och släpp alternativ rapporter och isometrisk driftsättning.

clip image003119 GPS Promark 3, first impression

Det bästa inom accessoarer, DVD-filmer finns i spanska, bara titta på det du kan spara en hel del tid i läsning och förstå praktiskt hur det fungerar, även om handboken är också mycket hjälpsamt. Videon är idealisk för träning, bland det ett avsnitt som förklarar hur man använder de satellitkonstellationer och frågor som påverkar mottagningen. Den innehåller också följande ämnen:

 • Utrustning: s presentation
 • Initial Setup
 • Introduktion till GPS operation
 • Skapa en statisk Survey
 • “Stop and go” kartläggning och kinematik
 • Programvara för fältstudie
 • Användning av Mobile Mapper Office och andra kontorsprogram
 • Fånga och uppgifter GIS management

I priset, det beror på den lokala leverantören, så jag kollade i min omgivning, promenerade Mobile Mapper Pro från US $ 1.500, de MM6 promenader i mindre än 1.200 och ProMark3 närheten $ 6,000 paret. Inte illa om du anser att du kan uppnå centimeter precision, erbjuder andra märken inte sådan utrustning för detta pris.

Om jag var tvungen att jämföra den med annan utrustning, kan man säga att det är nästan som Trimble GeoXH, även om det inte är exakt lika.

clip image00486 GPS Promark 3, first impressionVad följer det

Vi kommer att göra en kurs i helgen med den totala stationens killar och några vänner intresserade av att lära gratis. Vi är intresserade av att testa vissa aspekter såsom:

 • Vilka preciseringar är under liknande förhållanden med den utrustning som finns tillgänglig i kommunerna: MMPRO och MM6, jämfört med RTK i två ProMark3.
 • Vilka preciseringar kan nås i realtid och hur funktionellt skulle det vara att gå under liknande förhållanden med Garmins Legend på fastigheter större än 3 hektar.
 • Vilken förlust av precision presenteras på olika avstånd: 100 meter, en, tre och sex kilometer.

Samtidigt, nu eller aldrig (*) Vi ska visa några avståndsmätare som i min åsikt så småningom kan ersätta Suunto kompasser om det triangulared tillräckligt i stadsområden. Utifrån de bevis som vi kommer att besluta hur man kan optimera insatserna i den lantliga enkäten som tar oss från juni till september.

clip image00552 GPS Promark 3, first impression

Vi får se hur det går.

ÖVERSÄTTNINGSKOSTNADER ANMÄRKNINGAR:

(*) Det är nu eller aldrigI spanska detta idiom översätts som “Ahora o nunca ‘,’ de una vez por todas

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.