Home > GPS MobileMapper 6, postprocessing data

GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Een paar dagen geleden zagen we hoe de gegevens met de Mobile Mapper 6 vast te leggen, nu laten we proberen om nabewerking te doen. Dit vereist te hebben geïnstalleerd Mobile Mapper Office, in dit geval gebruik ik 2.0 versie die wordt geleverd met de aankoop.

Downloaden van gegevens.

De meest praktische manier is om Prolink gebruiken, maar als de gegevens worden opgeslagen in het externe geheugen, komt meer functioneel verwijderen van de SD-kaart en neemt door het ophalen van.

clip image001223 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Laden van data naar Mobile Mapper Office.

clip image002157 GPS MobileMapper 6, postprocessing dataIk eerder uitgelegd de functionaliteit van verschillende formaten, worden alle gegevens opgeslagen in het. Shp bestanden maar. Kaartbestanden zijn containers lagen ‘, dus als bestanden worden gedownload naar een map, maar het openen van de. Kaart konden we alle lagen die zijn geconfigureerd hebben . (Zoals het is gedaan met een. GVP-uit gvSIG)

Om deze in de Mobile Mapper Office, wordt het gekozen uit de blauwe knop.

Als u niet wilt dat het project te downloaden, kun je een nieuwe maken met de “Nieuw“Optie en dan laad de lagen.

clip image003118 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Zoals weergegeven in de bovenste grafiek, in het linkerpaneel je kunt uitschakelen of op de. Shp lagen, terwijl het in de juiste kan worden veranderd de vul-of lijnkleur eigendom.

Post-verwerking van gegevens.

Om gegevens te laden voor post-processing, Gebruikt u de Voeg remote ruwe data knop, waarmee we kunnen grw gegevens die in de GPS werd opgeslagen.. Deze zijn terug te vinden in onder het panel, zowel de eerste en laatste uur.

Om referentiegegevens te laden, gebruikt u de volgende knop, die het mogelijk maakt in de ene hand, laad gegevens beschikbaar, waaronder:

  • clip image00485 GPS MobileMapper 6, postprocessing dataRuwe data in Ashtech formaat (b *. *)
  • RINEX ruwe data

De andere optie is om de gegevens van het web te downloaden, als wij hebben toegang tot internet. Hier kunt u het aantal stations en zelfs de omliggende mijlen te stellen, en vervolgens het systeem zoekt naar zenders die beschikbaar zijn gegevens voor die uren hebben wanneer we informatie hebben gevangen.

Er is, kijkend naar de ftp RINEX gegevens van de NOAA’s CORS stations, zorgen dat wordt in de Verenigde Staten of Spanje zou wonderen doen, want er zijn meer nabijgelegen stations dienen informatie op het internet.

clip image00551 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Zie hoe wanneer het de optie van 7 stations identificeert mij de IGS server van San Salvador, ik denk dat is de CNR geplaatst op 168 kilometer. Er lijken ook twee servers in Guatemala en twee in Nicaragua, met het verschil dat deze ten respectievelijk 242 en 368 km. Alle gegevens die elke 30 seconden, is het duidelijk dat geen van deze afstanden zijn acceptabel voor een serieuze werk, maar gegevens van een nabij gelegen vereist.

clip image00638 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Als u ervoor kiest die te downloaden, dan selecteren we en druk op de Download button. Er is te zien hoe in de tijdschaal is het afstemmen van de gegevens, als dit is gebeurd moeten we alleen de druk Start proces knop en wacht tot het einde van de behandeling.

clip image00724 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Preciseringen.

Zie dit voorbeeld, is een parkeerplaats gemeten vier keer, de blauwe lijnen overeen met een onderzoek met behulp van beeldmateriaal om de 1 seconde. De driehoeken komen overeen met de echte informatie, genomen met een millimeter nauwkeurig Promark apparatuur, net in dezelfde periode.

clip image00819 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Bij het uitvoeren van post-processing, zien wat er gebeurt, deze correctie wordt het object opgeslagen in de GIS-laag, dat wil zeggen de vorm bestand, de geometrie gegevens wijzigen, maar niet de tabelgegevens opgeslagen in het DBF.

Het is interessant dat de relatieve afstand zonder nabewerking gaat minder dan een meter, indien genomen in equivalente tijd. Maar de absolute fout gaat tussen 3 en 5 meter, bij de nabewerking maakte deze lows minder dan een meter.

clip image00917 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Het is niet zo slecht voor apparatuur die naar beneden gaat tot $ 1.500 (De Mobile Mapper 6), het tweede voorbeeld is ontleend aan een oefening gedownload uit de Magellan website.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.