Home > GPS MobileMapper 6, δεδομένων μετα-

GPS MobileMapper 6, δεδομένων μετα-

Πριν από λίγες ημέρες είδαμε πώς να συλλάβει τα δεδομένα με το Mobile Mapper 6, τώρα ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μετά την επεξεργασία. Αυτό απαιτεί να έχετε εγκατεστημένο το Office Mobile Mapper, σε αυτή την περίπτωση είμαι με έκδοση 2.0 που έρχεται με την αγορά.

Λήψη δεδομένων.

Ο πιο πρακτικός τρόπος για αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε Prolink, αν και αν τα δεδομένα που αποθηκεύονται στην εξωτερική μνήμη, βγαίνει πιο λειτουργική για την αφαίρεση της κάρτας SD και να λάβει τα αρχεία από εκεί.

clip image001223 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Τοποθέτηση δεδομένων σε κινητό γραφείο Mapper.

clip image002157 GPS MobileMapper 6, postprocessing dataΕξήγησα προηγουμένως τη λειτουργικότητα των διαφόρων μορφών, όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στα αρχεία. SHP όμως. Χάρτη αρχεία είναι δοχεία στρώματα », οπότε αν τα αρχεία τα οποία αποθηκεύονται σε ένα φάκελο, απλά ανοίγοντας την. Χάρτη θα μπορούσαμε να έχουμε όλα τα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί . (Όπως γίνεται με. Gvp από gvSIG)

Για να τα φορτώσει στο Mobile Mapper Office, έχει επιλεγεί από το μπλε κουμπί.

Αν δεν θέλετε να κατεβάσετε το πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο με το “Νέος“Επιλογή και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στρώματα.

clip image003118 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Όπως φαίνεται στο άνω διάγραμμα, στο αριστερό παράθυρο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να τα. Στρώματα SHP, ενώ στη δεξιά μπορεί να αλλάξει το γέμισμα ή τη γραμμή ιδιοκτησίας χρώματος.

Μετά την επεξεργασία των δεδομένων.

Για να τοποθετήσετε τα δεδομένα για post-processing, Χρησιμοποιήστε το Προσθήκη απομακρυσμένες ανεπεξέργαστα δεδομένα κουμπί, με το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε. GRW δεδομένα που αποθηκεύονται στο GPS. Αυτά αποτυπώνονται στο κάτω μέρος του πίνακα, τόσο των αρχικών και τελικών ώρες.

Για να τοποθετήσετε τα δεδομένα αναφοράς, χρησιμοποιήστε την παρακάτω κουμπί, το οποίο επιτρέπει στο ένα χέρι, τοποθετήστε τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως οι εξής:

  • clip image00485 GPS MobileMapper 6, postprocessing dataΤα ανεπεξέργαστα δεδομένα σε μορφή Ashtech (b *. *)
  • RINEX ανεπεξέργαστα δεδομένα

Η άλλη επιλογή είναι να κατεβάσετε τα δεδομένα από το διαδίκτυο, αν έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Εδώ μπορείτε να ορίσετε τον αριθμό των σταθμών ή ακόμα και τις γύρω μίλια, και τότε το σύστημα ξεκινά την αναζήτηση για σταθμούς που έχουν διαθέσιμα στοιχεία για τις ώρες που έχουν καταλάβει τις πληροφορίες.

Αυτή τη στιγμή, κοιτάζοντας τα στοιχεία ftp RINEX από τους σταθμούς CORS της NOAA του, να είστε σίγουροι ότι είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ισπανία θα κάνει θαύματα, γιατί υπάρχουν πιο κοντινοί σταθμοί που εξυπηρετούν πληροφοριών στο Διαδίκτυο.

clip image00551 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Δείτε πώς όταν έχει δοθεί η δυνατότητα 7 σταθμούς προσδιορίζει με το διακομιστή ΣΕΑ του Σαν Σαλβαδόρ? Υποθέτω ότι είναι η CNR τοποθετείται στα 168 χιλιόμετρα. Φαίνεται ότι υπάρχουν επίσης δύο servers στη Γουατεμάλα και δύο στη Νικαράγουα, με τη διαφορά ότι αυτά είναι στα 242 και 368 km αντίστοιχα. Όλα λήψη δεδομένων κάθε 30 δευτερόλεπτα, είναι σαφές ότι καμία από αυτές τις αποστάσεις είναι αποδεκτό για μια σοβαρή δουλειά? Απαιτεί δεδομένα από μια πιο κοντινή βάση.

clip image00638 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Μόλις επιλέξετε ποια θα κατεβάσετε, τότε επιλέξτε το και πατήστε το πλήκτρο Λήψη κουμπιού. Δεν μπορεί να δει πως στην κλίμακα χρόνου είναι η αντιστοίχιση των δεδομένων, μόλις γίνει αυτό έχουμε μόνο να πατήσετε το Έναρξη της διαδικασίας κουμπί και περιμένετε το τέλος της θεραπείας.

clip image00724 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Διευκρινίσεις.

Δείτε αυτό το παράδειγμα, είναι ένας χώρος που μετράται τέσσερις φορές? Οι μπλε γραμμές αντιστοιχούν σε μια έρευνα χρησιμοποιώντας υλικό κάθε 1 δευτερόλεπτο. Τα τρίγωνα αντιστοιχούν στο πραγματικό πληροφοριών, που λαμβάνονται με ένα χιλιοστού εξοπλισμό ακριβείας Promark, ακριβώς κατά την ίδια χρονική περίοδο.

clip image00819 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Κατά την εκτέλεση των μετα-επεξεργασία, να δούμε τι θα συμβεί, η διόρθωση αυτή καθορίζει το αντικείμενο είναι αποθηκευμένα στο στρώμα GIS, δηλαδή το αρχείο σχήμα, την τροποποίηση των δεδομένων της γεωμετρίας του, αλλά δεν είναι σε μορφή πίνακα τα δεδομένα της αποθηκεύονται στο DBF.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η σχετική απόσταση χωρίς μετα-επεξεργασία πηγαίνει λιγότερο από ένα μέτρο, αν λαμβάνονται σε ισοδύναμες φορές. Αλλά η απόλυτη σφάλμα πηγαίνει μεταξύ 3 και 5 μέτρα, όταν η μετα-επεξεργασία γίνεται αυτό χαμηλά λιγότερο από ένα μέτρο.

clip image00917 GPS MobileMapper 6, postprocessing data

Δεν είναι τόσο κακό για τον εξοπλισμό που κατεβαίνει έως $ 1.500 (Το Mobile Mapper 6)? Το δεύτερο παράδειγμα έχει ληφθεί από μια άσκηση Κατέβηκαν από την ιστοσελίδα της Magellan.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.