Home > Google Latitude, o invazie intimitate?

Google Latitude, o invazie intimitate?

Google tocmai a lansat un nou instrument de geo-locație, prin intermediul telefoanelor mobile, Latitude este un serviciu bazat pe functionalitatea Google Maps. Este ciudat că aceste trucuri au fost deja făcute de către Ipoki, de asemenea, AmenaVodafone și Find prieten, dar acum din mâinile de aur Google pentru difuzarea ei va fi mai mare. Noi credem că serviciul va deveni populare, dar nu fără a executa riscurile de inovare la acest nivel.

Să vedem în cel puțin trei poziții, ceea ce nu înseamnă Google Latitude.

Google stie unde esti

Este cunoscut faptul că Google intenționează să lege acest serviciu pentru publicitatea contextuală prin mediul de afaceri local, în acest caz, nu este pornind de la cuvinte cheie, dar de la locație geografică. Deci, dacă Google știe că ești la semafor din Bulevardul Platero lui, de afaceri ar putea introduce anunțuri în 1 km distanță în cazul în care există o hartă de trafic și ați putea include în următorii doi kilometri în cazul în care va fi dacă urmați această cale.

Pe partea asta, eu nu văd nici un rău pentru că suntem deja saturate de publicitate și am învățat să trăim cu sau fără ea. Înțelegem, de asemenea, și suport publicitar online, care a fost până în prezent una dintre cele mai bune strategii de sustenabilitate Internet, în afară de furnizarea de servicii asociate cu un design și hosting.

Știi unde te afli

Ei bine, imaginați-vă de gând să o ședință și nu poate găsi locul potrivit, e simplu, în cazul în care unul f persoanele de contact vor fi acolo doar uita-te la cazul în care el este și du-te la același site.

De asemenea, dacă te duci la o petrecere și nu vreau să ajung în primul rând, aveți posibilitatea să asigurați-vă că în cazul în care alți prieteni au ajuns acolo, sau, în cazul unei întâlniri de lucru, puteți verifica dacă toată lumea a sosit deja pentru a nu merge să pierdem timpul.

Pe scurt, profiturile pot fi multiple la nivel social networks, contacte, calendare și mai ales pentru că este tendința de telefoane mobile. Ca fiind de la Google, poate că ar putea fi integrat în conturile de Gmail, mai târziu în Google Calendar, apoi desigur, AdSense, AdWords, și poate chiar pe moarte rețele sociale precum Orkut, deși unii spun că cu această Google ar putea fi cea mai mare rețea socială. Concursul se va face, de asemenea, ceva similar și bine poziționate rețele precum Facebook va ajunge pe deplin în API.

clip image00223 Google Latitude, a privacy invasion?Alții știu unde ești

Aici este unul dintre riscurile, cineva ar putea ști călătorie de rutină, să ne imaginăm un hacker a selectat copilului dumneavoastră … terifiant. Ce s-ar întâmpla în cazul în care telefonul mobil este furat? hoț poate decide submina de contact (prieteni), sau cel puțin scrie rutina lor de zi cu zi înainte mobil este blocat.

O alta ar fi să-i spun sefului tau ca esti șase blocuri de lângă biroul într-un blocaj de trafic, atunci când el este de a vedea că nici măcar nu au plecat de acasă.

Sau chiar mai rău caz: sotia ta spune că pentru a fi toată lumea în ton fiecare va activa serviciul de … mmm, dă-mi un motiv să-i explice de ce nu vrei să-l permite.

Este sigur că pentru toate aceste riscuri există excepții, puteți alege pe cei care au dreptul de a vedea poziția dvs., puteți selecta, de asemenea, atunci când pentru a naviga ca utilizator ascuns, cred. Dar nu există nici o garanție că un virus sau hacker poate rupe de securitate și să fie utilizate în scopuri dăunătoare.

Concluzie

Nu vor fi cei care ar putea întrebarea dacă acest lucru implică o invazie de intimitate, astfel ca Google stie unde esti, tu stii asta, sau ai lasa pe altii sa-l cunosc, este bine că tehnologia evoluează în acest tot. Vom vedea evoluția acest lucru va dura și viteza de implementare pentru că am înțeles că pentru aceasta, este necesar un acces permanent la Internet, de acum, Google Latitude este disponibil în 27 de țări și diverse dispozitive, cum ar fi:

Cele mai multe dintre BlackBerrys culoare

Cele mai multe dintre dispozitivele cu Windows Mobile 5.0 sau mai mare

Cele mai multe dintre dispozitivele cu Symbian S60 tehnologie (Nokia “smartphone-uri”)

Telefoane mobile Sony Ericsson cu Java 2 Micro Edition tehnologie (J2ME), acestea sunt disponibile la lansare sau la scurt timp după aceea.

PS

Google ar trebui să inventeze, de asemenea, un sistem de a geotag tastele naibii … oh, apropo, nu cred că toată lumea va înregistra la acest serviciu, de exemplu, Bin Ladden.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.