Home > Google Latitude, een aantasting van privacy?

Google Latitude, een aantasting van privacy?

Google heeft zopas een nieuw instrument voor geo-locatie via mobiele telefoons, Latitude is een dienst op basis van de functionaliteit van Google Maps. Het is vreemd dat deze trucs al werden gemaakt door Ipoki, ook AmenaVodafone en zoeken Vriend, maar nu uit de gouden handen van de verspreiding van Google groter zal zijn. Wij zijn van mening dat de dienst populair zal worden, maar niet zonder dat de innovatie risico’s op dit niveau.

Laten we eens kijken in tenminste drie posities, wat doet Google Latitude middelen.

Google weet waar je bent

Het is bekend dat Google van plan is om deze service te koppelen aan contextueel adverteren via Local Business, in dit geval is het niet uitgaande van trefwoorden, maar van geografische locatie. Dus als Google weet je aan de seinpaal van Platero’s Boulevard, kon bedrijfsadvertenties voegen in 1 kilometer afstand als er een verkeers-kaart en kon je ook in de komende twee kilometer waar u zult zijn als je dat pad volgen.

Aan deze kant, ik heb geen kwaad zien, want we zijn al verzadigd van de reclame en we hebben geleerd te leven met of zonder. We begrijpen ook en ondersteunen van online reclame die is geweest op een van de beste strategieën voor duurzaamheid Internet’s dateren, afgezien van het verlenen van diensten in verband met het ontwerp en hosting.

Je weet waar je bent

Nou, stel je gaat naar een vergadering en kan de juiste plek niet vinden, het is simpel, als men f je contacten zal er gewoon op zoek naar waar hij is en ga naar dezelfde site.

Ook als je naar een feestje en wil niet eerst aankomt, kunt u ervoor zorgen dat als je andere vrienden daar hadden gekregen, of in geval van een werk vergadering, kunt u controleren of iedereen al is aangekomen om niet te gaan om tijd te verspillen.

Kortom, kan winst op meerdere sociale netwerken niveaus, contacten, agenda’s en vooral zijn omdat het trend naar mobiele telefoons. Als zijnde van Google, misschien kan worden geïntegreerd in Gmail-accounts, later naar Google Calendar, dan natuurlijk, AdSense, AdWords, en misschien zelfs zijn stervende sociale netwerken zoals Orkut, hoewel sommigen zeggen dat met deze Google zou het grootste sociale netwerk. Concurrentie zal ook iets dergelijks en goed gepositioneerd netwerken zoals Facebook zal volledig te krijgen in de API te doen.

clip image00223 Google Latitude, a privacy invasion?Anderen weten waar je bent

Hier is een van de risico’s; iemand kan uw routine reis weten, laat ons voorstellen dat een kaper heeft uw kind geselecteerd … angstaanjagend. Wat zou er gebeuren als uw mobiele telefoon wordt gestolen? de dief kan beslissen ondermijnen uw contacten (vrienden), of op zijn minst hun dagelijkse routines te schrijven vóór dat mobiel is geblokkeerd.

Een ander zou zijn om je baas te vertellen dat je zes blokken in de buurt van het kantoor in de file, wanneer hij ziet dat je niet eens het huis uit zijn.

Of zelfs het slechtste geval: je vrouw zegt dat voor zijn iedereen in harmonie ieder zal de dienst te activeren … mmm, geeft mij een reden om haar uit te leggen waarom je niet wilt inschakelen.

Het is zeker dat voor al deze risico’s zijn er uitzonderingen, kunt u kiezen voor degenen die recht hebben op uw positie te bekijken, je kunt ook kiezen wanneer te navigeren als een verborgen gebruiker, denk ik. Maar er is geen garantie dat een virus of hacker beveiliging kan breken en zijn gebruikt voor schadelijke doeleinden.

Conclusie

Er zullen mensen zijn die kunnen afvragen als het gaat om een ​​inbreuk op de privacy, zodat Google weet waar je bent, je weet het, of je laat anderen om het te weten, is het goed dat de technologie evolueert in dit steeds. We zullen de evolutie deze zal duren en zijn snelheid inzet zien, omdat ik begrijp dat dit wordt een permanente internettoegang vereist, door nu, Google Latitude is beschikbaar in 27 landen en diverse apparaten, zoals:

De meeste van de kleur BlackBerrys

Het merendeel van de apparaten met Windows Mobile 5.0 of hoger

Het merendeel van de apparaten met Symbian S60-technologie (Nokia “smartphones”)

Sony Ericsson’s mobiele telefoons met Java 2 Micro Edition (J2ME)-technologie, deze zijn verkrijgbaar bij de lancering of kort daarna.

PS

Google moet ook een systeem bedenken om geotag de verdoemden toetsen … oh, door de manier, ik denk niet dat iedereen zal registreren om deze dienst, bijv. Bin Ladden.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.