Home > Google Latitude, μια εισβολή της ιδιωτικής ζωής;

Google Latitude, μια εισβολή της ιδιωτικής ζωής;

Google έχει μόλις ξεκινήσει ένα νέο εργαλείο για την geo-location μέσω κινητών τηλεφώνων, Latitude είναι μια υπηρεσία που βασίζεται στη λειτουργικότητα του Google Maps. Είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτά τα κόλπα είχαν ήδη γίνει από Ipoki, επίσης, AmenaVodafone και να βρω τον φίλο, αλλά τώρα από τα χρυσά χέρια της Google διάχυσης της θα είναι μεγαλύτερη. Πιστεύουμε ότι η υπηρεσία θα γίνει δημοφιλής, αλλά όχι χωρίς να διατρέχει τους κινδύνους της καινοτομίας σε αυτό το επίπεδο.

Ας δούμε σε τρεις τουλάχιστον θέσεις, τι κάνει το Google Latitude μέσα.

Google ξέρει όπου και αν βρίσκεστε

Είναι γνωστό ότι η Google σχεδιάζει να συνδέσει αυτή την υπηρεσία σε συμφραζόμενα διαφήμιση μέσω Τοπικές Επιχειρήσεις? Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι ξεκινώντας από τις λέξεις-κλειδιά, αλλά από τη γεωγραφική θέση. Έτσι, αν το Google ξέρει είστε στο σηματοφόρο της Boulevard Platero, η επιχείρηση θα μπορούσε να τοποθετήσετε τις διαφημίσεις μέσα σε 1 χιλιόμετρο μακριά, αν υπάρχει ένας χάρτης της κυκλοφορίας και θα μπορούσε να σας συμπεριλάβει στις επόμενες δύο χιλιομέτρων όπου θα είναι αν ακολουθήσετε αυτό το δρόμο.

Από αυτήν την πλευρά, δεν βλέπω κανένα κακό, γιατί είμαστε ήδη κορεσμένη της διαφήμισης και έχουμε μάθει να ζούμε με ή χωρίς αυτό. Κατανοούμε επίσης και την υποστήριξη online διαφήμιση που έχει μέχρι σήμερα μία από τις καλύτερες στρατηγικές για την αειφόρο ανάπτυξη του Διαδικτύου, εκτός από την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την φιλοξενία.

Ξέρετε πού βρίσκεστε

Λοιπόν, φανταστείτε ότι θα πάμε σε μια συνάντηση και δεν μπορείτε να βρείτε το σωστό μέρος? Είναι απλό, αν κάποιος στ επαφές σας θα είναι εκεί απλά κοιτάξτε πού είναι και να πάει στο ίδιο σημείο.

Επίσης, αν πάτε σε ένα πάρτι και δεν θέλουν να φτάσει πρώτος, μπορείτε να βεβαιωθείτε αν άλλους φίλους σας είχε πάρει εκεί, ή σε περίπτωση που μια συνάντηση εργασίας, μπορείτε να ελέγξετε αν ο καθένας έχει ήδη φτάσει για να μην πάμε να χάσουμε χρόνο.

Με λίγα λόγια, τα κέρδη μπορεί να είναι πολλαπλές σε κοινωνικό επίπεδο επαφών δίκτυα,, ημερολόγια και ειδικά επειδή είναι η τάση προς κινητά. Όπως είναι από το Google, ίσως θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε λογαριασμούς Gmail, αργότερα με το Google Calendar, τότε φυσικά, το AdSense, AdWords, και ίσως ακόμη και θάνατο του κοινωνικών δικτύων όπως το Orkut, αν καιμερικοί λένε ότι με αυτή την Google θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Ο ανταγωνισμός θα κάνει επίσης κάτι παρόμοιο και καλά τοποθετημένο δίκτυα όπως το Facebook θα είναι πλήρως μπει στο API.

clip image00223 Google Latitude, a privacy invasion?Άλλοι γνωρίζουν πού είστε

Εδώ είναι ένας από τους κινδύνους? Κάποιος θα μπορούσε να γνωρίζει ταξίδι ρουτίνας σας, ας φανταστούμε ένας αεροπειρατής έχει επιλέξει το παιδί σας … τρομακτικό. Τι θα συνέβαινε αν το κινητό τηλέφωνό σας κλαπεί; ο κλέφτης μπορεί να αποφασίσει να υπονομεύσει τις επαφές σας (φίλους), ή τουλάχιστον να γράψετε καθημερινή τους ρουτίνα πριν ότι τα κινητά είναι αποκλεισμένη.

Μια άλλη θα ήταν να πει το αφεντικό σας είστε έξι τετράγωνα κοντά στο γραφείο σε ένα μποτιλιάρισμα, όταν βλέπει ότι δεν έχετε καν φύγει από το σπίτι.

Ή ακόμα και το χειρότερο σενάριο: ο σύζυγός σας λέει ότι για να είναι όλοι σε αρμονία καθένας θα ενεργοποιήσει την υπηρεσία … μμμ, μου δίνει ένα λόγο να την εξηγήσει γιατί δεν θέλετε να την ενεργοποιήσετε.

Είναι σίγουρο ότι για όλους αυτούς τους κινδύνους, υπάρχουν εξαιρέσεις, μπορείτε να επιλέξετε εκείνους που έχουν το δικαίωμα να δείτε τη θέση σας? Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πότε να πλοηγηθείτε ως κρυφός χρήστης, υποθέτω. Αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ένας ιός ή hacker να σπάσει την ασφάλεια και να χρησιμοποιούνται για επιβλαβείς σκοπούς.

Συμπέρασμα

Θα υπάρξουν εκείνοι που μπορεί να αμφισβητήσει αν αυτό συνεπάγεται παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, έτσι ώστε η Google ξέρει πού είσαι, να το ξέρετε, σας ή αφήστε τους άλλους να το ξέρουν, είναι καλό που εξελίσσεται η τεχνολογία σε αυτό όλο. Θα δούμε την εξέλιξη αυτή θα πάρει και την ταχύτητα ανάπτυξης του, διότι αντιλαμβάνομαι ότι γι ‘αυτό, μια μόνιμη πρόσβαση στο Internet είναι απαραίτητη, από τώρα, το Google Latitude είναι διαθέσιμο σε 27 χώρες και διάφορες συσκευές, όπως:

Τα περισσότερα από τα BlackBerrys χρώματος

Οι περισσότερες από τις συσκευές με Windows Mobile 5.0 ή νεότερη έκδοση

Οι περισσότερες από τις συσκευές με Symbian S60 τεχνολογία (Nokia “smartphones”)

Κινητά τηλέφωνα Sony Ericsson με το Java 2 Micro Edition (J2ME) τεχνολογία? Αυτά είναι διαθέσιμα κατά την έναρξη ή αμέσως μετά.

PS

Google θα πρέπει να επινοήσει επίσης ένα σύστημα για geotag των κολασμένων κλειδιά … Ω, από τον τρόπο, δεν νομίζω ότι ο καθένας θα εγγραφείτε σε αυτή την υπηρεσία, π.χ. Bin Ladden.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.