Home > Google är på Facebook och Twitter

Google är på Facebook och Twitter

Buzz har integrerats i Gmail miljön, på morgonen halva världen har spenderat mellan 5 och 25 minuter att försöka hitta det en produktiv användning. I första instans och efter en halv dag har jag kommit till denna stackars slutsats:

Om du hade mani för att läsa e-post som det verkar, med den oundvikliga klicka på inkorgen, nu är det också nödvändigt att stå bakom varje surrande. Och på bara en morgon, efter några … det finns många …

Det tog mig ett tag att hitta den affärsmodell för Facebook, särskilt eftersom de av oss som är i 3x (inte alla) är inte så delvis att vara ladda upp bilder och skriva på brädorna, med mycket arbete att göra. Jag kom även att tvivla om det inte var ett nytt sätt att slösa tid.

clip image001192 Google is on Facebook and Twitter

Men när vi ser hur många miljoner är undangömt inuti, förstår vi att verksamheten inte är vad Facebook gör, vilket är inte mycket, verkligen;

  • En styrelse för att skriva vad du gör och vet vad andra skrev.
  • Ett utrymme för att ladda upp bilder som du märkt i denna fruktansvärda poserar med korsade ögon.
  • Ett utrymme att skriva, ren text
  • Ett nätverk av kontakter och händelser
  • Försäljning av stuff (Spanska Idiom: “calaches”) Och grundläggande sidor.

Kanske jag missat något, men det händer att Facebook inte göra mycket mer, nu har vi sett några intressanta utvecklingen på sitt API snarare än små leksaker och enkla sidor. Det är vad folk gör i det som håller affärsmodellen, miljontals är redan där.

Vi förstår att Internet som ett gäng sidor som är länkade tillsammans, med en sökmotor för att nå dem med e-post för att kommunicera, och i vissa fall, med några verktyg för att överföra innehåll. Facebook är som andra Internet, men inte på sidor utan människor, sammankopplade, dela och kommunicera händelser. Det är därför som stora företag har följt det som: AutoDesk,BentleyESRI, De har alla en sida för nästan varje produkt eller tjänst, från en grundläggande mall, men med tusentals fans efter dem nu.

Det är möjligt att fenomenet sociala nätverk är inte ett så passerar revolution enligt detta system. Eftersom alla gör nästan samma sak, många har robust API, men i det här, vinner den som popularisera mer, och håller sig generera affärer. För nu är det vinst i trafiken, bildandet av nätverk av anhängare, webbdistribution, men säkert när jag avslutar detta inlägg finns redan mycket strukturerade planer på att exploatera denna värld 350 miljoner.

Så Google, efter sina misslyckade försök (t.ex. Orkut), går här, nu med Buzz inuti det inte kommer att bli svårt att göra kampen till dessa nät. Då kommer det att göra samma sak med Wave, och anledningen är uppenbar: ingen har sin e-post på Twitter eller Facebook, alla, även skaparna är säkert i Gmail, det som är kvar för nu är att utnyttja den utan att skapa ett nytt socialt nätverk men bär dess funktionalitet i Gmail.

Även om det inte gör oss slösa mer tid … välkommen till den.

Det är det sista halmstrået, je je, så kritisk att jag är en av dessa vågor, och i slutet av inlägget jag avslutar med att säga detta:

Här kan ni följa mig på Facebook

Här kan du följa mig på Twitter

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.