Home > Global Mapper, som arbetar med DGN-format

Global Mapper, som arbetar med DGN-format

Läsa DGN-formatet är en standard i de flesta av GIS eller CAD-program, men flera av dessa program (inklusive Manifold GIS och gvSIG) fortfarande läser V7 formatet. AutoCAD och ArcGIS har redan uppnått det.

clip image001108 Global Mapper, working with dgn format

Låt oss se hur Global Mapper gör det:

1. Läsa DGN-V7

Det är intressant att filer kan vara i ett komprimerat arkiv med olika tillägg som. Tjära,. Zip eller. Tgz.

När du har valt, frågar programmet för projektionen som ska tilldelas. Här kan du välja från en omfattande lista, eller från en fil av typen. Prg eller. Txt som innehåller det. (Det känner inte igen den interna projektion tilldelats av Microstation Geographics)

Sedan kan du definiera samma projektion tilldelas alla valda filer. Du kan också skapa en anpassad projektion och spara den som en. Prj fil, att kalla det när som helst. Det är också intressant att när du öppnar en fil utan en clip image00272 Global Mapper, working with dgn formatdefinierad projektion, eftersom programmet lagrar den sista definitionen … Ohhhh, om Manifold kunde se dessa enkla funktioner!

Men det är fortfarande i en smärtsam situation, eftersom den inte läser V8 som Manifold GIS och gvSIG, även med efterfrågan ute för detta format och knappt existerar dessa två mellan de som genereras av MicroStation.

Texterna kommer att bli som punktobjekt, det är anledningen till att de har en punkt i nedre vänstra noden. Du kan inte redigera objekt, men du kan röra, ta bort eller redigera vertexes, observera att detta endast är möjligt i syfte nivå.

En irriterande aspekt av importen är att, om föremålen och bakgrunden är vit färgad, kommer de inte att visas. För att förhindra detta måste du tilldela en sällsynt färg till bakgrunden, görs detta med kommandot sekvens: “view> bakgrundsfärg …”

2. Exportera till DGN

Den exporten är inte dåligt, det kommer att skicka det som syns i katalogen för “ledningscentral”, vilket är ett sätt att ringa synpunkter organisationen. Allt kommer att gå clip image00355 Global Mapper, working with dgn formatpå samma projektion.

Bland de mest irriterande uppgifter, kan vi lyfta texternas storlekar. För att göra detta, kommer du att uppmanas att välja en storlek och måste testa det. Vid formens etiketter, blir de texter till synlig storlek.

Den tillåter generering av en 3D DGN om kartan har höjddata och sedan tillåter alternativet så att vita föremål kan ses som svart eller tvärtom beroende på bakgrunden.

Det tillåter också export i en matris sätt, är detta ett mycket bra alternativ för stora filer. Detta orsakar filer som ska separeras, och bland de bästa, gör det möjligt att skicka nätet referens, vilket mycket väl kan vara i geografiska koordinater (latitud / longitud) eller UTM.

Den exporten kommer att få problem med komplexa objekt, som i fallet med former som har hål, eftersom Microstation, för upp till version v8.5, fortsätter hanterar dessa element som komplexa shains eller celler.

Tre. Extra alternativ

clip image00441 Global Mapper, working with dgn format

Det är värt att nämna att mellan de extra inställningar, kan du definiera när du importerar konvertera celler (celler eller block) i poäng, om inte, kommer den att explodera dem som vektorer.

Du kan också ställa in färg numret ska tilldelas som ett attribut i tabellen, vilket understryker uppgifter av detta kriterium.

Sammanfattningsvis är det måttligt acceptabelt. Även om, Global Mapper gör många andra saker, i det här … det faller kort.

Du kan ladda ner den härifrån.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.