Home > GIS Learning CD, stor resurs för undervisning

GIS Learning CD, stor resurs för undervisning

Av de bästa verktyg jag har sett, kan det vara mycket praktiskt när förmedla utbildning inom geografisk information området.

Det är GIS Learning CD, En produkt av byggföretaget från SuperGeo linje, som utöver att vara en produkt för instruktörer kan spela en viktig roll i själv-utbildning.

Tillkännagivandet kom ut i Geoinformatik ‘ ny upplaga, förefaller det mig perfekt för utvecklare vi kontrakt, vilket kan vara experter på Java, NET eller PHP, men vid tiden för att göra geospatial utveckling behöver utbildning inom GIS-området.. En annan utmärkt användningsområde är för extern rådgivning när du kontrakt någon för uppgifter som utbildningsplaner, systematisering av erfarenheter, redaktionell granskning eller liknande vars specialiteter är nödvändigt men kräver att veta den rumsliga världen utan att bli operatörer.

De två första kapitlen samlar mycket rikt teoretiskt material, vilket inbegriper GIS begrepp, beskärningen av dess utveckling i USA och Kanada, delar av en GIS, och dess genomförande i både naturresurser som i planeringen förvaltningen. Dessutom diskuterar egenskaper datamodeller, koordinatsystem, projektioner, skalor, topologi och rumsliga relationer.

clip image002117 GIS Learning CD, great resource for teaching

I de följande kapitlen att det rör sig gradvis från inkomstuppgifter, utplacering, query, tills bearbetning och publicering av resultat. Detta är den kapitel index:

  • Kapitel 1. GIS Begrepp
  • Kapitel 2. Geografiska data
  • Kapitel 3. Data Entry
  • Kapitel 4. Data Display
  • Kapitel 5. Data Query
  • Kapitel 6. Bearbetning och analys
  • Kapitel 7. Data Publikation

Den didaktiska materialets kvalitet är mycket bra, byggd i Flash, med mycket bra grafik och tråd oklanderliga beteende. Definitivt en bra referens för träning, tillsammans med Google Earth, är det säker på att för SuperGeo är ett instrument som kommer att främja sitt sortiment, vilket även det har en intressant efterfrågan i Fjärran Östern är föga känd i vår miljö.

Det är ett beklagande att för nu är det bara på engelska, även om jag vet att det i dagsläget är en utmaning överskrids i många områden, men i klassrummet, är verkligheten annorlunda. Disken kostar ca $ 50, körs på Windows och Mac-miljöer, och kan köpas med Paypal.

Sammanfattningsvis en bra leksak för att lära, undervisa och sätta i önskelistan

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.