Home > GIS colector crearea de machete pentru imprimare

GIS colector crearea de machete pentru imprimare

În acest post, vom vedea cum de a crea o harta de ieșire sau ceea ce noi numim aspectul folosind GIS colector.

Noțiuni de bază

Pentru a crea un aspect, Distribuitor vă permite să păstrați imbricate într-o dataframe sau o hartă după cum se știe, deși ar putea fi într-un folder sau asociat cu un strat sau un alt obiect distribuitor numit părinte. Trebuie să fi configurat dimensiunea imprimanta și hârtia astfel încât aspectul se va baza pe acest lucru în acest caz, am ales o scrisoare dimensiune foaie în format peisaj.

Mai mult de lucru este montarea dataframe, care definește care straturi vor merge, cu ce culoare, simbolism, transparență, etc

În conformitate cu graficul de mai jos, spre dreapta, pe panoul de sus sunt sursele de date, cei pe care vrem să fie în dataframe (harta) sunt târât la fereastra si sunt thematize individual.

Apoi, în panoul din dreapta jos este formarea straturilor “din acest dataframe (hartă) și aici puteți specifica ordinea în care poate conduce, precum și transparența. Același lucru se poate face cu file de sub afișaj, care poate fi tras pentru a schimba ordinea sau activa sau dezactiva cu un dublu clic.

clip image00115 Manifold GIS creating layouts for printing

Apoi, pentru a crea un aspect nou, acesta este marcat în panoul din dreapta ca și cum ai face orice componentă și alegeți aspectul. După aceasta apare un panou cere de la care obiect va fi aspectul (părinte), un nume și, dacă ne așteptăm la un șablon. Puteți specifica, de asemenea, că nu va avea părinte. În acest sens, colector cade scurt, deoarece nu are suficiente template-uri, cum ar fi ArcGIS.

clip image00211 Manifold GIS creating layouts for printing

Personaliza aspectul

Apoi, pentru a personaliza vom aplica dublu-clic pe aspectul creat și faceți clic dreapta pe cadru. Aici puteți configura:

  • Zona de lucru (domeniul de aplicare), care se poate baza pe o vedere salvată, un cadru, un cadru la o scară centrală punct, un strat, o selecție de obiecte sau o componentă specifică.
  • În cazul meu am face pe baza unei viziuni salvat (vedere), care este de fapt o zonă de abordare definită ca scurtătură ca face prin gvSIG sau ArcGIS.
  • atunci putem seta colaționat (paginare, pentru că este posibil să se definească câte pagini vor ieși la fel de matrice (de tip 2 × 3) și ar putea fi indicată în mod individual pe care ne-o dorim vizibile.
  • Acesta poate fi, de asemenea, definite, dacă vrem să arate munca de culise, grilă, și plasă geodezice, margine, de Nord, scara grafică și alte lucruri legate de (Expresie spaniolă: “miquis”).

clip image0036 Manifold GIS creating layouts for printing

Și aici am avea, fără prea retur.

clip image0045 Manifold GIS creating layouts for printing

Personaliza obiecte

Legenda este setat pentru a vizualiza / legenda, și nu vor fi definite care straturi vor fi etichetate și dacă vrem ca ei să fie disociate sau nu. Asemenea, puteți edita numele și în cazul în care legenda va fi margine, aliniat sau vrac.

clip image0053 Manifold GIS creating layouts for printing

În același mod este configurat simbolul de Nord și scara grafică.

Pentru a adăuga imagini, acestea sunt introduse în calitate de componente, fie legate sau importate și au tras la aspectul. Pentru a adăuga alte elemente, acestea sunt selectate în panoul de afișare de sus în cazul în care aspectul este deschisă, acestea vă permit să adăugați linii orizontale, verticale, cutii, texte, legende, simboluri de Nord sau de scară grafică.clip image0063 Manifold GIS creating layouts for printing

Pentru a controla instrumente sunt aliniate poziție, în cazul în care un contact acționat manual cu CTRL + ALT apăsat și acest lucru arată un nod care poate fi mutat manual.

Layout-export

Pentru a se exporta, se aplică faceți clic dreapta pentru aspectul și alege export. Acesta va fi necesar pentru a indica rezoluția de puncte per inch (dpi) și în cazul în care textele sunt convertite la vector. Puteți să-l exportați în Adobe Illustrator (. AI), PDF, EMF și PostScript.

Aici puteți descărca fișierul exportate în format PDF.

Concluzie

În concluzie, se pare ușor, dar se încadrează scurt în comparație cu primele versiuni de ArcView 3x că în aceste activități a fost foarte practic, în unele privințe, cum ar fi gestionarea zonei de lucru și de inserție obiecte …, inclusiv grila.

Ne-am aștepta ca pentru alte versiuni distribuitoare ar fi îmbunătățite în zonele de lucru de management, care de acum este destul de dificil și că va integra template-uri pentru a facilita personalizare.

De acum, cu performanțe foarte bune, care are multiple în alte jonglerii, este amânată în practic.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.