Home > GIS Πολλαπλή δημιουργία μακέτας για εκτύπωση

GIS Πολλαπλή δημιουργία μακέτας για εκτύπωση

Σε αυτό το post θα δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χάρτη εξόδου ή αυτό που ονομάζουμε διάταξη με χρήση GIS Manifold.

Βασικά

Για να δημιουργήσετε μια διάταξη, Πολλαπλή σας επιτρέπει να κρατήσετε ένθετα σε ένα dataframe ή ένα χάρτη, όπως είναι γνωστό, αν και μπορεί να είναι μέσα σε ένα φάκελο ή σε συνδυασμό με ένα στρώμα ή άλλο αντικείμενο πολλαπλής ονομάζεται γονέα. Θα πρέπει να ρυθμίσετε το μέγεθος του εκτυπωτή και το χαρτί έτσι ώστε η διάταξη θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό σε αυτή την περίπτωση επέλεξα μια επιστολή φύλλο μεγέθους σε μορφή τοπίου.

Οι περαιτέρω εργασίες είναι η τοποθέτηση του dataframe, το οποίο ορίζει ποια επίπεδα θα πάει, με ό, τι χρώμα, το συμβολισμό, τη διαφάνεια, κλπ.

Σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα, προς τα δεξιά, στην κορυφή του πίνακα είναι οι πηγές των δεδομένων, αυτούς που θέλουν να είναι στην dataframe (χάρτης) σέρνονται στο παράθυρο και είναι θεματοποιήσουμε ξεχωριστά.

Στη συνέχεια, στο κάτω δεξί μέρος του πίνακα είναι ο σχηματισμός των στρωμάτων αυτής της dataframe (χάρτης) και εδώ μπορείτε να καθορίσετε τη σειρά που μπορεί να οδηγήσει, καθώς και τη διαφάνεια. Το ίδιο μπορεί να γίνει με τις καρτέλες κάτω από την οθόνη που μπορεί να συρθεί για να αλλάξετε τη σειρά ή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε με ένα διπλό κλικ.

clip image00115 Manifold GIS creating layouts for printing

Στη συνέχεια, για να δημιουργήσετε μια νέα διάταξη, σημειώνεται στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, σαν να κάνει οποιοδήποτε στοιχείο και να επιλέξετε τη διάταξη. Μετά από αυτό εμφανίζεται μια οθόνη που ζητά από την οποία αντικείμενο θα είναι η διάταξη (μητρική), ένα όνομα και αν περιμένουμε ένα πρότυπο. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε ότι δεν θα έχουν γονέα. Στο πλαίσιο αυτό, Πολλαπλή υπολείπεται επειδή δεν έχουν αρκετά πρότυπα όπως το ArcGIS.

clip image00211 Manifold GIS creating layouts for printing

Προσαρμογή της διάταξης

Στη συνέχεια, να προσαρμόσετε εφαρμόζουμε διπλό κλικ στο Δημιουργία διάταξη και να κάνουμε δεξί κλικ στο πλαίσιο. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε:

  • Ο χώρος εργασίας (πεδίο) που μπορεί να βασίζεται σε μια αποθηκευμένη προβολή, ένα πλαίσιο, ένα πλαίσιο από ένα κεντρικό σημείο κλίμακας, ένα στρώμα, μια επιλογή των αντικειμένων ή ενός ειδικού εξαρτήματος.
  • Στην περίπτωσή μου θα το κάνω βασίζεται σε μια αποθηκευμένη προβολή (view), που είναι βασικά μια περιοχή προσέγγισης που ορίζεται ως συντόμευση όπως γίνεται με gvSIG ή ArcGIS.
  • τότε μπορούμε να καθορίσουμε τη συρραφή (σελιδοποίησης, διότι είναι δυνατό να καθορίσει πόσες σελίδες θα βγει ως array (τύπου 2 × 3) και θα μπορούσε να αναφέρεται ξεχωριστά το οποίο θέλουμε ορατά.
  • Μπορεί επίσης να οριστεί, αν θέλουμε να δείξουμε τη δουλειά παρασκήνιο, το πλέγμα και γεωδαιτικό πλέγμα, ακμή, Βόρεια, γραφική κλίμακα και άλλα συναφή πράγματα (Ισπανικά ιδίωμα: «miquis»).

clip image0036 Manifold GIS creating layouts for printing

Και εδώ το έχουμε χωρίς μεγάλη επιστροφή.

clip image0045 Manifold GIS creating layouts for printing

Προσαρμογή αντικειμένων

Ο μύθος έχει οριστεί για να δείτε / μύθο, και εκεί θα καθορίζεται ποια επίπεδα θα πρέπει να επισημαίνονται και, αν θέλουμε να είναι διαχωρισμένα ή όχι. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τα ονόματα και αν ο θρύλος θα είναι άκρη-ευθυγραμμισμένο ή χαλαρά.

clip image0053 Manifold GIS creating layouts for printing

Με τον ίδιο τρόπο που έχει ρυθμιστεί στη Βόρεια σύμβολο και το γραφικό κλίμακα.

Για να προσθέσετε εικόνες, αυτές εγγράφονται ως συστατικά είτε συνδέονται ή έχουν εισαχθεί και έσυραν με τη διάταξη. Για να προσθέσετε άλλα στοιχεία, από όπου και αν επιλεγεί στο πάνω τμήμα της οθόνης όταν η διάταξη είναι ανοικτή? Αυτά σας επιτρέπουν να προσθέσετε οριζόντιες, κάθετες γραμμές, κουτιά, τα κείμενα, τους θρύλους, North σύμβολο ή γραφική κλίμακα.clip image0063 Manifold GIS creating layouts for printing

Για να ελέγξετε τα εργαλεία είναι ευθυγραμμισμένη θέση, όπου μια χειροκίνητη επαφή με ctrl + alt πατημένο και αυτό δείχνει έναν κόμβο που μπορεί να κινηθεί με το χέρι.

Εξαγωγή διάταξης

Για να εξάγετε, να εφαρμόσει κάντε δεξί κλικ στη διάταξη και να επιλέξετε την εξαγωγή. Θα είναι απαραίτητο να αναφέρεται η ανάλυση των κουκκίδων ανά ίντσα (DPI) και αν τα κείμενα μετατρέπονται σε φορέα. Μπορείτε να εξάγετε σε Adobe Illustrator (. Ai), PDF, EMF και PostScript.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το εξαγόμενο αρχείο σε pdf.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, φαίνεται εύκολο, αλλά υστερεί σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις του ArcView 3x ότι τα εν λόγω καθήκοντα ήταν πολύ πρακτική σε ορισμένα σημεία, όπως η διαχείριση του χώρου εργασίας και τα αντικείμενα εισαγωγής … συμπεριλαμβανομένου του δικτύου.

Θα περιμέναμε ότι για άλλες εκδόσεις Πολλαπλή θα πρέπει να βελτιωθεί σε χώρους εργασίας διαχείρισης, που προς το παρόν είναι αρκετά δύσκολο και ότι θα ενσωματωθούν τα πρότυπα για τη διευκόλυνση της προσαρμογής.

Προς το παρόν, με την πολύ καλή απόδοση που έχει Manifold σε άλλες juggling, είναι αναβλήθηκε στην πρακτικότητα.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.