Home > Geomatik, vidareutvecklingar

Geomatik, vidareutvecklingar

Bortsett från den publicerade tidningen några dagar sedan av geoinformatik, finns det några andra frågor, publiceras denna månad i sin portal, som är värt att dela. Även om vissa av dessa annonser se ut (Spanska idiom: “tienen pinta ‘) Som sponsras, de bidrar lite till de framsteg som tekniken har nu och sätter standarden mot vad vi förväntar oss för resten av året främst på plattformarna och team integration vars gap minskar. Åtminstone verkar det sant, i teorin.

clip image00126 Geomatics, further developmentsTillträde till virtuella världar

  • Microsoft och ESRI Avtalet möjliggör åtkomst Virtual Earth data från ArcGIS Desktop eller inbyggd applikationer med ESRI: s SDK inklusive JavaScript, Flex och Silverlight. Med Google Earth … det finns inget ännu.
  • Dessutom har Safe Software meddelar att FME kan komma åtOpenStreetMap data, vilket skulle innebära ett viktigt steg att knyta samman data som har matats in av cirka 50.000 användare som har bidragit till det frivilligt och kommer att fortsätta göra så. Låt oss hoppas att detta alternativ kommer att ansluta andra mer kända verktyg än FME.

Ny teknik

  • clip image00219 Geomatics, further developmentsTopcom har meddelat dess mest innovativa GNSS-mottagare, som lovar, i en bärbar utrustning, ett verk med dubbla frekvenser och centimeter precision. Den fungerar med TopSURV och ArcPad, enligt sin design “nästan allt i ett”. Den innehåller GPS + GLONASS tvåfrekvensmottagare + cellulärt modem + Windows OS.
  • SuperGeo lanserar sin betaversion av SuperGis Server som kompletterar det produktsortiment detta företag har för stationära och mobila. Sedan ett par dagar sedan jag tar en titt på denna linje, Som för övrigt helt tillgänglig i fråga om pris.

OGC

  • Athina Trakas, geograf vid universitetet i Bonn förutsätter Europeiska direktoratet för tjänster av Open Gis Consortium (OGC). Denna enhet var ganska kopplat på senare år till konsultens Center för Geografiska Informationssystem, CCGIS, i Tyskland.
  • clip image0041 Geomatics, further developmentsOGC integrerar webb täckning för bearbetning som format som stöds. Det är intressant eftersom inte bara lägga en P till WCS standard, som WCPS innefattar en standard för protokoll utvinning, bearbetning och analys av flerdimensionella täckning både i moln av punkter som i bilder som tillhandahåller sådana uppgifter.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.