Home > Geoinformatik, Utgåva 7 … GIS och mycket för latinamerikaner

Geoinformatik, Utgåva 7 … GIS och mycket för latinamerikaner

Det är nu tillgänglig den åttonde upplagan av geoinformatik journal, vilket GIS strategi lyser med ett enkelt “spektakulär” egeomate nivå, även om det slår oss att den här gången finns det mer än ett objekt med en metod som bygger på de spanskspråkiga ländernas erfarenheter.

Ett. GvSIG.

En av dessa artiklar med en spansktalande fokus handlar om gvSIG projektet, Tror vi att det är en god sikt prestation från ett initiativ som kostar folks skatt och om det fortsätter i accelererande takt, skulle kunna bli ett utmärkt verktyg för fri användning.

Självklart att om inga ytterligare accelererar utvecklingen, kunde fortsätta att vara under kritik av “hacka ArcGIS experter” som i många fall clip image0022 Geoinformatics, Edition 7 ... GIS and much for Hispanicsär rätt men missar ofta synvinkel eftersom regeringen initiativet ansökningarna ofta verkar vara långsam … eller för att de ogillar att öppen källkod

2. México …

En annan sak som nöjda oss är Scanning Naica grottor, I Mexiko. En intressant artikel av laserskanning extrema förhållanden …

clip image0042 Geoinformatics, Edition 7 ... GIS and much for HispanicsDen visar inte bara den metod men vissa slutsatser när arbetet är ännu inte klar. I god tid för våra mexikanska vänner, är omslaget foton från den här artikeln visar hur du ska gå klädd som en astronaut för att göra denna typ av fångster och det har ingenting att göra med vår vän från näcka badstränder, he he.

Tre. Web 2.0 mapping …

Vad är den heck med vår förståelse av web 2.0 …. Nåväl, detta är inte den bokstavliga översättningen, men det är en artikel som försöker att röka på Internet trender som kallas 2,0 generation.

I Jan Koops Lambert penna den spelar temat webbapplikationer med kartläggning leksaker och GIS nätet. Intressant, nämner röken produkter såsom rökt MapGuide (AutoDesk) Och ProjectWise (Bentley), Gör en relation även förenklat, klart som dessa evolution exempel på konsten teknik evolutionen för att dela idéer för att förbättra den kollektiva intelligensen.

Fokus är webbapplikationer i fyra nivåer, från början av kursen:

  • Nivå 0.Dessa är program som fungerar både på nätet och offline.
  • Nivå 1.Dessa är de program som fungerar både på nätet och offline men är mer funktionell och robust vid arbete på nätet.
  • Nivå 2.I detta fall är det tänkt dessa applikationer fungerar på och offline, Men dess offline användning är nästan omöjligt, vilket är fallet av Google Earth.
  • Nivå 3.Detta är fallet med ansökningar som enbart tillhandahåller nätet, Såsom är fallet med Wikipedia.

Bortsett från detta är som jag tror en klassisk det finns en annan artikel som heter “Om GIS och den virtuella världen möter varandra … “Intressant på virtual reality tillämpas på GIS … men inte allt kan bli trodd som praktiskt.

clip image0051 Geoinformatics, Edition 7 ... GIS and much for Hispanics4. GeoBIM

Fritz Zobl och Robert Marschallinger glans talar om Geo BIM titta, den här gången röra tillvägagångssätt att kartlägga och anläggningsarbeten.

Även i denna aspekt av rumslig modellering finns en artikel som visar en integrering av fjärranalys med GIS, Genom en rumslig modell av fosforutsläppen …

Fem. Innovationer inom utrustning

clip image0061 Geoinformatics, Edition 7 ... GIS and much for HispanicsEn ny Jena generation. I detta papper presenterar de några nya instrument för jordobservation.

Efter översynen av topografisk utrustning sjätte upplagan, i detta fall finns det en översyn av Leica fjärrstyrd totalstation TPS 1200 +

De nya leksaker väckts av Magellan… Det måste ses detta, eftersom Magellan med dess ständiga reor ingen vet vem som ger stöd och fortfarande uppfinna.

6. Det finns mer …

Snarare, rekommenderar jag att du läsa på nätet eller ladda ner som pdf för din samling, endast 12 MB och låg vikt snabbt.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.