Home > Geo5 Λογισμικό για μηχανικούς εδάφους

Geo5 Λογισμικό για μηχανικούς εδάφους

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παρακαλώ διαβάστε μερικά σχόλια στο τέλος αυτού του post.

clip_image001Λίγα προγράμματα δομών με εντυπωσίασε τα τελευταία χρόνια, από τότε που χρησιμοποιείται Staad, και εννοώ την αρχική έκδοση πριν Bentley το αγόρασε.

Με την ευκαιρία αυτή που μου έκανε εντύπωση μία διαφημίσεις του Google AdSense γιαMundoGeek blog, αν και είμαι πολύ κατσούφης να παίξει ένα κλικ όπως όλοι μας που κερδίζουν χρήματα με τα blogs μας με αυτόν τον τρόπο, βρήκα το λογισμικό που με τα πάντα και μου συνήθεια του να μην πιστεύουν σε ταχείες λύσεις (*) Επέστησε την προσοχή μου.

Αναφέρομαι στην Geo5, λογισμικό οδηγείται από FineSoftwareΚαι εκμεταλλευόμενοι την ειρήνη του την Κυριακή, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι αυτή η τεχνολογία έχει ότι μπορούν να ξεχωρίζουν από άλλες εφαρμογές:

Κατευθύνσεις για τη γεωτεχνική

Geo5 και το φάσμα των προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση γεωτεχνικών προβλημάτων, που το καθιστά διαφορετικό από το διαδόθηκε από EaglePoint, Bentley και AutoDesk, Η έμφαση του οποίου είναι προσανατολισμένη προς το σχεδιασμό κτιρίων και την ανάπτυξη της γης, αν και κάνουν άλλα πράγματα.

clip_image002

Έτσι σε αυτό το Geo5 παίρνει την πίστωση για να είναι σε έναν τομέα, παρόλο που διερευνώνται από άλλες πλατφόρμες, η τιμή θα είναι πάντα ανταγωνιστική, επειδή πηγαίνει σε ό, τι Πολιτικός Μηχανικός ή Γεωλόγος απαιτεί. Κάθε εφαρμογή έχει δείξει την τιμή ανά άδεια προς τα δεξιά, αυτό είναι μια υγιεινή συνήθεια που οδηγεί σε πωλήσεις, πολλοί άνθρωποι συνδέουν την έλλειψη με εξωφρενικές τιμές.

clip_image003Ολοκληρωμένη σειρά

Μολονότι Geo5 εργαλεία είναι διάφορες, η ακεραιότητα της εκδηλώνεται στο γεγονός ότι ένα σχέδιο μπορεί να σταλεί από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, για το θέμα αυτό, σε μια ανάχωμα μπορεί να αναλυθεί η κλίση από μια εφαρμογή, αλλά στη συνέχεια η διαμόρφωση πόδι μπορούν να σταλούν άλλη εφαρμογή αφού ορίζεται το πλάτος της βάσης.

Μόλις εγκατασταθεί το πρόγραμμα, το οποίο για τον πρακτικό τρόπο για να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε δίνει την εντύπωση ότι έχει αναπτυχθεί σε Java. Στο μενού Έναρξη, διαφορετικές εφαρμογές μπορούν να προβληθούν.

Τα προγράμματα μπορούν να αγοραστούν σε modular μορφή, μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα? Να θέσει ένα παράδειγμα, αυτές είναι διαφορετικές εφαρμογές που υπάρχουν για τοίχους αντιστήριξης σχεδιασμού:

clip_image004 Στήριγμα clip_image005 Τοίχος πρόβολος
clip_image006 Γη ανάλυση πίεσης clip_image007 Gabion Wall
clip_image008 Τοίχου βαρύτητας clip_image009 Τοιχοποιίας
clip_image010 Καρφωτή πλαγιές clip_image011 Προκάτ Wall
clip_image012 Προκάτ τοιχοποιίας

Επιπλέον, υπάρχουν εφαρμογές για τα ενέσιμα διάφραγμα και επίσης για τις δομές σχεδιασμού με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων (FEM), τόσο μέσα στις σήραγγες και άλλες γεωτεχνικές λύσεις.

Υπάρχουν επίσης αρκετές εφαρμογές για το σχεδιασμό ιδρύματα, στοιχεία όπως δοκοί ένταση, πάσσαλοι, μικρο-πασσάλους, πλάκες θεμελίωσης και συνεχή πέδιλα.

Αναμφίβολα, το εργαλείο αυτό φαίνεται να είναι μια καλή λύση για μια εταιρεία αφιερωμένη στην γεωτεχνικών συμβούλων σε διάφορους τομείς εμπειρογνωμοσύνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάλυση ευστάθειας πρανών, βραχωδών πρανών και επιφάνειες διακανονισμού για την κατασκευή των σηράγγων, αυτό περιλαμβάνει μια προσομοίωση του ψηφιακού μοντέλου εδάφους (DTM).

Σχετικά με το λογισμικό.

Geo5 παράγεται από FINE και Ingeosolum, όπως αναφέρθηκε, σχεδόν 1.500 επιχειρήσεις και επαγγελματίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία τους, συμπεριλαμβανομένων των ARUP, Θυμάμαι αυτό το mega-εταιρεία, επειδή κέρδισε τις απονομές με το νερό κύβος που όλοι είδαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρυσι.

Έχω κατεβάσει, η δοκιμαστική έκδοση ζυγίζει πάνω από 80 MB και έχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά εκτός από την αποθήκευση αρχείων και να ρυθμίσετε ορισμένα είδη υλικών.

Ο σχεδιασμός interface είναι αρκετά καθαρό, κρατώντας έναν πίνακα στα δεξιά με “σχεδόν όλα” ό, τι χρειάζεται σε μια ρουτίνα τρέχει. Η ποικιλία των γλωσσών είναι εκτεταμένη, αλλά δεν περιλαμβάνει τα ισπανικά.

clip_image013

Οι εκθέσεις

Το εργαλείο αυτό βασίζεται σε μια παλιά εφαρμογή που γεννήθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πράγας, με το GUI από τα Windows 3.1. Τώρα έχει ένα πολύ ισχυρό περιβάλλον που εμφανίζει φιλικό προς το χρήστη σχέδια και με την ονοματολογία που οι μηχανικοί έχουν συνηθίσει να βλέπουν.

clip_image014

Στη συνέχεια, οι εκθέσεις είναι σαν πλήρη μνήμης, όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τα στοιχεία της εταιρείας και των χρηστών.

clip_image015Η θεματική βοήθεια

Σε αντίθεση με τα προγράμματα βοήθειας που συνήθως προσανατολισμένη προς τις οθόνες και τις λειτουργίες του προγράμματος, Geo5 έχει θεωρητικό υλικό που είναι η βάση της εκτέλεσης ρουτίνες. Περιλαμβάνει κανόνες τόσο ως φυσική μαθηματικές διαδικασίες υπολογισμού.

Aunque el programa tiene Ωριγένης en Checoslovaquia, cumple la normativa Internacional, y por supuesto, la europea.

Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα προέρχεται από την Τσεχοσλοβακία, που πληροί τα διεθνή πρότυπα, και φυσικά των ευρωπαϊκών χωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα FineSoftware.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

 

(*) Να σημειωθεί ότι η φράση που χρησιμοποιείται εδώ είναι «η Alkazeltzer” μια γρήγορη λύση για τα προβλήματα του στομάχου.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.