Home > Gemeentelijke kadaster, welke methode geschikt is

Gemeentelijke kadaster, welke methode geschikt is

Een aantal jaren van het maken van kadaster en er is altijd een veel voorkomende vraag. Welke is de beste methode voor het doen van het kadaster?

We moeten toegeven dat dit niet een recept, want er zijn verschillende omstandigheden die in aanmerking moeten worden genomen, en elke methode kan tegenovergestelde variabelen in verschillende gebieden hebben. Dus dit bericht is bedoeld om dit onderwerp te verduidelijken; laat een langzame kauwen van sommige aspecten die nuttig kunnen zijn voor de besluitvorming, en tegelijkertijd redden wat van productieve een gevestigde discussieforum had al een paar dagen geleden.

clip image001241 Municipal Cadastre, which method is appropriate

Waarom gemeentelijke kadaster. Ik dit verduidelijken omdat de post geldt aan een omgeving waarin een gemeente wil zijn register te maken, hetzij door hen of met de steun van een samenwerkingsproject. Het is niet van toepassing voor een groot project van de regionale of nationale modernisering, onder leiding van een gecentraliseerde entiteit, die zal beter in staat zijn om het project uit te voeren en hebben meer geld te besteden … maar ook meer indicatoren nog te ontmoeten.

Het scenario is dus een normaal formaat gemeente, waarvan ongeveer zal duren tot ongeveer 5000 stedelijke gebouwen in de grote steden, ongeveer 4 grote gemeenschappen, maar met minder dan 1000 woningen en de rest zijn het platteland of zoals ze bovendien worden genoemd, rustiek .

Kadaster, voor wat? Dit is een onderwerp van belang te definiëren, omdat de precisie criteria voor het kadaster met juridische aanpak niet hetzelfde zal zijn als de nadruk ligt enige fiscale of controle bij het gebruik van de bodem. En het is ook belangrijk, want als er een beoordelingsmethode, meting van de gebouwen of de blijvende waardering van de teelt vergt andere criteria om het proces efficiënter te maken.

De prioriteit voor een gemeente die geen kartering is niet in de precisie te hebben heeft voor gebruik. Dus hier moet worden aangenomen methoden die duurzaam zijn, die helpen het einde van de gemeente compleet landmeten, te ijveren voor gebruik, updaten en de juistheid ervan te verbeteren.

Sommige methoden Ik heb geprobeerd. De afgelopen vier jaar hebben we geprobeerd verschillende alternatieven, afhankelijk van de gemeente voorwaarden, hier ik een paar samen te vatten:

  • Fotogrammetrie. Beetje bij beetje, in stedelijke gebieden wordt deze methode valt in onbruik, vooral omdat het niet economisch ten opzichte van zijn precisie. Geen enkel bedrijf zal een vlucht over 10.000 meter hoogte rondom een ​​heel klein stedelijk gebied; doet het voor de hele gemeente kan onbereikbaar met eigen vermogen zijn. Dan, als het gebruik photointerpretation in stedelijk gebied, het is altijd noodzakelijk om fronten meten en uiteindelijk de precisie zal niet erg goed in de gebieden waar mensen met elkaar vechten voor de 10 cm. Echter, op het platteland is inderdaad erg praktisch omdat het bereikt een grotere dekking zonder dat u elke grens oversteken en precisie is relatief voldoende omdat pakketten hebben grote gebieden.
  • GPS + Foto Interpretatie. Als u de orthofoto het vrij kan zijn clip image002171 Municipal Cadastre, which method is appropriatetoegepast op het landelijk gebied met zeer goede resultaten. Verduidelijkt dat, we zinspelen op orthofoto uit een luchtfoto, als afbeelding satelliet Orthorectified dat nu toont een pixel minder dan een meter heeft te veel verstoringen in de gebieden van onregelmatige topografie, zodat voor die taak is het beter om ortho gebruik van Google. In de praktijk vond ik dat het combineren van het gebruik van gedrukte expansie (orthofoto) en lage precisie GPS (Garmin van 3 tot 5 meter) brengt praktische resultaten dan klikken op luchtfoto’s en stereoscopische ieder naar het verplaatsen naar de uitbreiding.

Ik zeg niet dat ze zijn eenmalig, maar twijfelachtig voor projecten in kleine gemeenten, in hun effect op andere voorzieningen die nu toelaten de GPS met raster weergave of omdat u niet altijd beschikbaar leeftijdsgenoten of de menselijke hulpbronnen die in staat van het beheersen van de techniek. Een klik op de foto brengt geen voordelen op het gebied van precisie, omdat alleen de breedte van een rapidographs op een gedrukte 1:10.000 orthofoto zal 10 meter plus de geaccumuleerde fout van de orthorectificatie software. Er is ook de vraag of de rand van een heuvel die de stereoscopische displays prima, maar niet wordt gezien in print, moet worden weggegooid, omdat de praktijk laat zien dat dit mogelijk is voor een technicus die een conventionele methode gebruikt, een rookie zal niet weten wat te doen op een van de twee methoden en zal beter neem een ​​paar punten met de GPS voor zijn geaardheid. En dan, met andere details zoals landgebruik interpretatie, huidige remote sensing technieken maken een beter en goedkoper werken met de gesuperviseerde classificatie.

· GPS + kompas. Deze methode is handig als je weinig geld. Ik heb gebruikt in stedelijke gebieden, gebruik te maken van een GPS paar sub-meter nauwkeurigheid aan het net van straten te verwerken, en met behulp van een kompas aan de uiteinden binden. Als het wordt gebruikt tape om fronten te meten, wordt de fout verplaatst naar de straat, waardoor een relatieve grenzen precisie in minder dan 10 centimeter en een absoluut respect voor de GPS ligplaatsen in de buurt van de meter. Middelen moeten worden gemeten en meegenomen de lagers met triangulatie. Het is niet passend als de enquête heeft juridische implicaties, of dat zal worden gegeven titel of kadastrale certificeringen met juridische waarde, want dat zou het bezette een inspectie veld deal op het moment van clip image003131 Municipal Cadastre, which method is appropriatetoepassing.

· GPS + total station. Deze werkwijze is functioneel, omdat het zorgt voor een goede nauwkeurigheid en gegevens in 3 dimensies die vroeger of later uiteindelijk nuttig zijn. Vereist een paar GPS aan georeference de eerste twee uitgangspunten, en neem een ​​paar-genoeg-controlepunten om een ​​fout in de verkeerde nemen van het achteraanzicht voorkomen. U hoeft niet een total station nodig, maar kan worden gehuurd, zoals de GPS punten die afzonderlijk kan worden gecontracteerd. Er zal altijd een behoefte om de middelen die kunnen worden ondersteund op de orthofoto, kompas of ligplaats triangulatie, die het meest geschikt is te meten.

Welke methode ik aanbevelen.

Als ik een keuze moest maken, zou het door Total Station. Neem een ​​paar jongens die uit de middelbare school in de informatica, train ze en laat voor het werk, functies. Ook voor een gemeente of vereniging of consortium van gemeenten, een total station, dat loopt door de $ 7,000 verwerven is geen slechte investering, aangezien het gebruik buiten kadaster enquête, herontwerp of engineering projecten is een goede investering. Het is alleen nodig om te zoeken naar de opleiding van personeel.

En hier spreek ik van een conventioneel total station, is het niet van toepassing op robotica in omgevingen waar arbeid relatief goedkoop en als je een half oog sluit je zender wordt gestolen, de mobiele … en als je die nog hebt, de eer te.

Tot slot, moet degene die de methode beslist begrijpen dat, de kadastrale kaart altijd een onjuiste afspiegeling van de werkelijkheid zal zijn. En hoewel onze meting is heel precies nu, over een paar jaar zal worden ondervraagd door het relatieve gebrek aan nauwkeurigheid met betrekking tot vanaf een berg op Mars.

De beste methode is degene die duurzaam met haar eigen middelen, waarvan de investering wordt teruggewonnen in de korte termijn, waarmee we de gehele gemeente in slechts twee ambtstermijnen opgeheven voltooien.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.