Home > Gaia GPS, voor het vastleggen van routes met GPS, Ipad en mobiele telefoons

Gaia GPS, voor het vastleggen van routes met GPS, Ipad en mobiele telefoons

VERTALING OPMERKINGEN: Lees enkele opmerkingen aan het einde van dit bericht.

clip image00114 Gaia GPS, for capturing routes with GPS, Ipad and mobilesIk heb een aanvraag voor de iPad die me meer dan tevreden in mijn behoefte aan GPS-tracking doen verlaten heeft gedownload en vervolgens deze online bekijken of met Google Earth.

Gaia GPS is een applicatie die kost slechts $ 12, maar is zeer functioneel voor mobiele telefoons die het besturingssysteem Android of Apple’s hebben. Haar mogelijkheden gaan verder dan het vastleggen van een route, want naast everytrail.com kunnen foto’s, routes op Google Maps en zelfs exporteren naar GPX voor gebruik met een conventionele browser en kml voor weergave in 3D op Google Earth.

Hier bespreken we in detail wat er kan worden gedaan met dit speeltje.

clip image0029 Gaia GPS, for capturing routes with GPS, Ipad and mobiles

1. Navigatie met de Ipad

De applicatie is alleen voor het downloaden, eenmaal geïnstalleerd kan verschillende routines bijna genoeg voor wat ik had in mijn verwachtingen:

  • U kunt routes maken, wat aangeeft wanneer begint, wanneer de opname te pauzeren en waar te blijven.
  • Op de achtergrond kunnen worden weergegeven Open Street Maps of topografische kaarten met wereldwijde dekking.
  • Het kan worden weergegeven meer dan 10 miljoen bekende punten, zoals bergen, rivier oversteken, gemeenschappen en andere bezienswaardigheden.
  • De GPS is niet afhankelijk van of er een verbinding met het internet, blijft opnamen terwijl de beelden implementaties tonen slechts wat in cache.
  • Om dit te voorkomen, kunt u een gebied op te slaan als een mozaïek van beelden voorbetegelde inzet zelfs offline.
  • Winkels samen met de route een grafische en statistische rekening van elk punt van de vangst, die kan worden gezien in real time; met data zoals geografische of UTM coördinaten, huidige snelheid, de reis gemiddelde snelheid, hoogte boven de zeespiegel, afgelegde afstand, en enzovoort.

Met de iPad ervaring is veel beter dan met telefoon, omdat implementatiegrootte en het gemak van vingers te communiceren. Vervolgens kan de route worden opgeslagen en herschikt voor analyse op elk moment.

Het beste van alles weergegeven kan draaien op de achtergrond, zodat u kunt gaan werken aan een andere functie met de iPad of die zich in slaapstand staat. Geactiveerd op elk gewenst moment, en stopt zijn run of start een nieuwe zonder veel geheugen of batterij verbruik.

2. Weergegeven op Google Maps.

Hiervoor moet u zich registreren op everytrail.com of zelfs door in te loggen met je Facebook login. Dan, van de iPad de route wordt onderwezen en de optie uitvoer wordt gekozen, het wordt opgeslagen als een nieuw bestand op mijn reizen, Ze kunnen openbaar of prive zijn.

Hier is de kicker, kan deze worden weergegeven met behulp van Google Maps lagen op de achtergrond, hetzij als satelliet te bekijken, terrein, of hybride kaart.

clip image00311 Gaia GPS, for capturing routes with GPS, Ipad and mobiles

De rode lijn is het pad gevangen. De grafiek toont in het blauw het profiel treinreizen en in oranje profiel van de reis snelheid in mijl per uur. Ook de abstracte, in die reis heb ik dat laatste 13 kilometer in 14 minuten en een daling van bijna 400 meter.

Deze grafische, kan zelfs worden uitgevoerd als een video als deze onder is weergegeven, hoewel het lijkt grootste online.

Nauwkeurigheid van GPS van de iPad?

Niet zo slecht, net als elke browser. Gaat van 3 tot 6 meter, is duidelijk te zien in de onderstaande afbeelding, hoewel het test zou zijn tijdens het opnemen in een statische modus omdat er op het voertuig 50 kph snelheid en in sommige gevallen het verschil werd getest door het veranderen capture tijden op afstand of seconden. Vrij aardig (*) op de weg, laten we zien het grote verschil met de regels die Google heeft in de meeste niet-stedelijke gebieden van Latijns-Amerikaanse landen.

clip image0049 Gaia GPS, for capturing routes with GPS, Ipad and mobiles

Natuurlijk, niet alle gevallen vallen evenals met de Google Earth foto, niet omdat het apparaat verliest precisie, maar omdat Google afbeelding presenteert beweging tussen 10 en 20 meter in de verre landelijke gebieden van grote steden of met nogal onregelmatig topografieën waar een eenvoudige gebruikt land model aangetast zijn georeferentie.

Bewerken en exporteren naar andere indelingen

Online staat het toevoegen van nieuwe routes, ook klikken op de kaart kunt u bewerken door te slepen hoekpunten; andere leuke functie is dat je een nieuwe dat ze allemaal bevat kan genereren uit verschillende routes. Het is niet zo erg, omdat je GPX kunt verzenden, om het te monteren op andere apparaten zoals Garmin, Magellan, SPOT Satellite Messenger, Blackberry, enz. De pagina ondersteunt ook het uploaden van GPX-bestanden die gevangen zijn met GPS-navigator.

Bovendien kan worden geëxporteerd naar kml, te visualiseren in 3D.

clip image0055 Gaia GPS, for capturing routes with GPS, Ipad and mobiles

Niets slecht, zeker dat er andere applicaties doen hetzelfde, maar dit lijkt de beste, in aanvulling met de webpagina functionaliteit die de noodzaak om te uploaden, te creëren, te bewerken of weer online gpx-bestand van waypoints of tracks soort oplost.

Ga naar Everytrial.com

Ga naar GaiaGPS

VERTALING OPMERKINGEN:

(*) Chulo: Het is een idioom algemeen gebruikt wanneer iemand of iets mooi of vrij aardig.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.