Home > G! verktyg, som underlättar användningen av Bentley Map

G! verktyg, som underlättar användningen av Bentley Map

ÖVERSÄTTNING ANMÄRKNINGAR: Läs några kommentarer i slutet av det här inlägget.

För några dagar sedan började jag en utveckling på. NET, som jag hoppas att reglera Bentley Map begränsning med sin Geospatial administratör. För detta fick jag en gammal elev som vi börjadeegeomate med XFM När han kom ut från Comal (*), smaka en god cappuccino och en amaretto vi har hittat de förändringar som har genomförts från V8i i “Bentley Karta Fundamentals“Och “Bentley Map Administrator“.

Varför

Det är enkelt, vill Bentley att vara en CAD-making GIS, och trots att de har en god acceptans i fastighetsregistret projekt, måste den bryta barriären som vanliga användare har när de först konfronteras med Bentley Map. En ESRI användare, Manifold eller AutoCAD Map, som vill göra ett projekt på egen hand, köpa paketet med regional distributör och efter ett tag efter att ha läst manualen ger kontot som inte vet var jag ska börja.

Så för dessa, kommer G! Verktyg för Bentley Map, En lösning som jag hoppas ha klar i ett par månader och som kommer att köras på PowerMap, så att det ska vara möjligt att få fart på ett projekt i Bentley Map, utan att använda Geospatial administratör. En av attraktionerna är att det skulle medföra en kategori mall projekt, skapade lager, fastigheter, och ett exempel på en kommun med vilken användaren bestämmer sig för att ta, avyttra eller skapa en ny. För nu har jag visa dig en clip image001210 G! tools, facilitating the use of Bentley Mappreview:

Vad är avsikten

Tanken är att den första delen, en guide som låter från ett projekt mall, från sidan av kartan, struktur som krävs utan att gå till Geospatial administratör. Något samt göra från ArcMap vad som görs i ArcCatalog, så att byggnaden som skikt utgör en struktur xml lista att driva och anslutning till externa data.

För detta har jag definierat fem flikar som jag hänvisar i detta exempel:

Översikt: Här kan du välja projektets namn, frö filen och externa dataanslutningar. Detta skapar ett XML-schema och en användarvänlig arbetsyta, till exempel: Assistent Assessor, Som kommer att använda endast en serie skikt och inte så, skulle ses av prefekten.

Kategorier: I denna panel kan du välja från en lista med fördefinierade kategorier, de av intresse till exempel fastighetsgränser, hydrografen, Vägar och administrativa. Det är också möjligt att skapa nya.

Klasser (egenskaper): Från den valda kategorierna, kan du välja de klasser som kommer att innebära, till exempel:

Från fastighetsregistret kategorin, kommer det endast väljas blocken och byggnader skikt, från hydrografiska kategorin endast floder yxor och bäckar, från vägar lagret, gator axlar och från den administrativa kategorin, stadsdelar, områden, platser, och urban omkrets.

Klass egenskaper: Här, med hänsyn till de utvalda klasserna, kan du definiera eller ändra specifika egenskaper för varje klass, till exempel:

Byggnaderna klassen: orange linje, gul fyllning, öppenhet 50%, med attribut och fastighetsbeteckning bekräftelsenyckel, samma som primärnyckel, fotografier rutt och ansluts via ODBC till avaluocat tabellen av en MySQL-databas och med utbyggnaden av kolonner, klass, kvalitet , prissättning, etc.

Den urbana omkrets klassen: coffee linje, ljusbrun fyllning, tjocklek: 2, attribut: år för adoption, area, omkrets, år av projektion, offentliga restriktioner. De restriktioner som är förknippade med en combo typ domän och med hyperlänk till ett dokument.

Det är bara ett exempel, slutligen, vad vi borde ha blir kategorier, klasser och egenskaper redo att bygga data. Det skulle bara ockupera tid att välja vad som kommer att arbeta i byggnader lagret, dra objektet och i slutet höja formen att ange nyckeln värderingen. … Bara bygga det!

Sedan, när du söker i objektet, skulle jag få upp byggnaden egenskaper som finns på de angivna kolumnerna i den bifogade tabellen, kopplingen till bifogade bilder, etc.

clip image002146 G! tools, facilitating the use of Bentley MapVad mer

För nu är jag underhöll med guiden, men det skulle försökt kombinera dessa GIS-funktioner föra med Bentley Karta och utveckla några som inte är så praktiskt. Utan att glömma vad Geographics gjort och förblir nödvändiga, såsom överföring, ta bort eller sätta attribut, uppdatera area / omkrets till xml, ansluta till Google Earth, attributet display …

Det är märkligt att när jag jobbar, jag inser att Bentley tyckte allt när det genomförs xml på DGN V8, en stor röka sedan 2004, utfärdar förväntas avgöras i Be Together som jag inte vet om jag kan delta på grund av formella inbjudan kom i underläge. Sen har genomförts till Bentley Map praktiskt vad någon GIS användare upptar, tyvärr inte i den funktionella logiken i ett icke-specialiserade användare eller som kommer från ett annat märke av programvara.

Utmaningen är intressant, säger jag dig där.

ÖVERSÄTTNINGSKOSTNADER ANMÄRKNINGAR:

(*) ut ur den ComalAnvänds för att säga när något bara är släppt.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.