Home > FastCAD, en skugga av AutoCAD

FastCAD, en skugga av AutoCAD

Om du aldrig hade hört talas om FastCAD … du borde.

Jag vet, det är möjligt att det är första gången du veta detta program existerar, men jag vill ta mig en bit av denna glass natt med Oreo cookies för att visa dig ett verktyg som vi har något att lära även i sista stycket.

Varför FastCAD är viktigt

Tja, är FastCAD skapare som utvecklat interagerar, det program som var köpt prototyp köps av Autodesk grundare som lanserar AutoCAD.

Men bortom min amerikanska vän tung stämning, vann det här programmet några viktiga förtjänster i början av nittiotalet, var Riddle också nominerad av Design News som Engineer of the Year 1992 och 1999 Engineering News-post ingår det i Top125 som den mest inflytelserika personer i byggbranschen under de senaste 125 åren.

Sedan han grundade Evolution Computing som 1985 släppte sin första version av FastCAD naturligtvis för DOS.

 • År 1987 ingick version “tight” knappar, ikoner och dialogrutor innan den gjordes, eller existeradeWindows.
 • Även på den tiden hade redan plotta essambly med layouter ledningen, en föregångare till vad det kom att vara i AutoCAD paperspace.
 • clip image0015 FastCAD, a shadow of AutoCADFör närvarande den senaste FastCAD versionen är 7.56 vars senaste ändringar inleddes 2007 och omfattade över en 32-bitars format.

Det som är bra för FastCAD. Från början, när min respekt för Riddle när det gäller innovation baserat på vad användarna efterfrågar. Jag testade det någon gång i helgen och även är en mjukvara som lanserades för 10 år sedan är det förvånande i vissa praktiska avseenden som är gömda där, även om jag inser att lära sig att använda många av dess funktioner innebär att förändra sättet vi gör vissa saker med program som används. Och även om jag tror att det här programmet gav allt vad den kan på den aktuella plattformen, är det värt att erkänna vad som gjort mig ett gott intryck, vem vet om några konkurrerande program bör ta en titt på det.

 • Läs dwg-format till den senaste versionen (2010 som används av AutoCAD 2012). FastCAD formatet är FCW, men kan öppna och spara DWG-format från R12 till 2010.
 • Läs Microstation DGN V8-format, i detta och ovan har sina begränsningar och många betalda program och öppen källkod (vi förstår varför, men hur gjorde respekterad forskare Riddle.
 • Inom samma modell har möjlighet att infoga en dynamisk vy (AutoCAD 2012 nyhet och Bentley V8i), med upp knapparna betydligt mer praktiskt än att ställa in visningsalternativ i MicroStation. Knep för att fungera zooma mellan fönstren är mycket bra eftersom musens beror på tangenten det kan göra normala eller dynamisk zoom, rotera på olika eller isometrisk axel, är denna hantering av kortkommandon mycket kreativa i olika FastCAD verktyg.
 • Av det bästa, interaktiva arbete med filer. Förutom sparade vyer innehåller genvägar till filer och har en option kallas overlay referensfiler, liksom xref funktionen, men med möjlighet att redigera i farten (det korsref är skrivskyddad) och även en funktion som kallas del som kan skapas partnerskap och arrangemang av objekt även när i olika filer, kan dessa delvis laddad från utsidan. Awesome.
 • Den bästa interaktiva arbete med filer. Bortsett från sparade vyer inkluderar genvägar till filer och har en option som heter referenser overlay dig filer, liknande arbete xref, men med möjlighet att redigera dem på fluga (den korsref bara läsa) och även med en funktion som kallas del som du kan skapa associationer av objekt och arrangemang fortfarande i olika filer, kan dessa laddas delvis från utsidan. Imponerande.
 • Funktionaliteten i tabellerna är en lyx, de är dynamiska. Du kan skapa en automatisk nummer kolumnen, inklusive importera data från en Excel-fil (csv) eller txt. När filen konverteras till förlorar den dynamiska dwg som det exploderar.

clip image0023 FastCAD, a shadow of AutoCAD

 • Det finns en verktygsbana, som bland annat, skapar väggar, liknande den multiline, med varianten som är ett dynamiskt objekt, som automatiskt när de blir väggarna skapar partnerskap (utan att behöva använda paus, trim och andra jonglering) kan vara skildras och variera bredden på väggar utan att förlora kommando även kan införas för att skära hål för dörrar och slutar i slutet av en mur. Ur en praktisk lyx pop menyn, gå till 3D är en fråga om att säga, verkar det mycket enkelt.

clip image0034 FastCAD, a shadow of AutoCAD

 • Det finns flera saker mycket praktisk nivå gränssnitt som färgen bar på vänster stilen CorelDraw, bara klicka, kombinationsrutan ovan för att se vilka förutsättningar vi arbetar: linjetyp, koordinater, tjocklek, lager, osv. Jag tycker det är mycket bekvämt användargränssnitt, mycket väl anges, utan många verktygsfält visas i ändarna och nya paneler för att hantera bibliotek av block (celler).
 • Det finns också flera mycket praktiska saker i nivå med gränssnitt såsom färg baren till vänster till CorelDraw stil, klicka bara, ComboBox ovan för att se vilka villkor arbetar: typ av linje, tjocklek, lager, koordinater, etc. Det förefaller mig mycket praktiskt användargränssnitt, mycket väl fördelad, utan många verktygsfält och ytterligheter verkar nya paneler för att hantera bibliotek av block (celler).
 • Har några enkla saker att tävlingen har varit långsamma med att få igång dem, som en Zoom till en fritextsökning (ett klick), zooma till den sparade vyn, är limning mycket praktiskt och innefattar en tolerans faktor som löser många problem.
 • Det finns några enkla saker att tävlingen har varit långsamma med att ta att gå som en Zoom till en fritextsökning (ett klick), zooma till den sparade vyn, är limning mycket praktisk och innehåller en faktor av tolerans som löser många problem.
 • Inte alla, men röken kommer att omfatta vad som mest upptar. Det förefaller mig när jag lärde AutoCAD loppet av 25 kommandon, de grundläggande verktygen för konstruktion är alla (även om vissa med byte av logik) och 8 fokus på att redigera kommandon men nödvändiga varianter såsom Kopiera inkluderar friktion, dynamiskt omfång, roteras och symmetri.
 • Har allt, men hey de är rökt för att inkludera att de flesta erbjudanden. Det ser ut som min AutoCAD kurs när han undervisade 25 kommandon, de grundläggande verktygen för konstruktion är alla (även om vissa förändringar av logik) och redigering fokus på 8-kommandon men nödvändiga varianter såsom exempelvis innefattar Kopiera Drag alternativ, skala dynamisk, roteras och symmetri.
 • Håll scripting, makron, och digitaliseringsplatta. Den 3D-utseende så lätt och rendering är inte så illa att även 10 år sedan, men är svårt att importera ACIS objekt utanför.
 • Håll en Tablet bord, makro och skript. Den 3D verkar så lätt och rendering är inte dåligt men att det är fallet för 10 år, men det har sina lägenheter för att importera ACIS objekt utanför.
 • Det finns en version som kallas EasyCAD för oss $ 300 och FastCAD går 600 USD förvandlar den till ett ekonomiskt alternativ istället för att piratkopiera, men enligt min mening på denna punkt skulle välja en IntelliCAD typ BitCAD eller ProgeCAD eller ens GstarCAD med upp till menyfliksområdet .

clip image0041 FastCAD, a shadow of AutoCAD

Den FastCAD s besvär

Tja, är in en version som har uppdaterats men på senare år, är dess grafikmotor skapat samma 10 år sedan, jag antar att det var den bästa då utvecklade FastCAD Riddle 7. Det skapar en enorm begränsning jämfört med de senaste konkurrensmedel användare har kommit till som passerar musen över föremål eller letar efter ett kick interaktion. Den del av snaps och hantering av film som AutoCAD R13 eller Microstation J för att ge dig en uppfattning.

Input är alltså en version medan det har uppdaterats under de senaste åren, är dess grafikmotor Jag tycker likadant om 10 år sedan, antar jag bäst tid då Riddle utvecklade FastCAD 7. Detta skapar en enorm jämfört med de senaste konkurrensmedel som har vant sig vid de användare som passerar musen över föremål eller söka ett kick är interaktion tvång. Den del av snaps och hantering av öppenhet är som AutoCAD R13 eller Microstation J, bilda sig en uppfattning.

Denna svaghet gör det mycket tidigare än tidigare nämnts som fördelar ser försämrats kort utan mycket kraft och varje kriterium kan underskatta sin potential. I Windows 7 har allvarliga svårigheter med vissa grafikkort, speciellt i Windows 7 installation på äldre maskiner, som i Windows Vista-baserade källor bitmappar. Alla grafikmotor vara föråldrade.

Denna tidigare svaghet gör att mycket av det som vi tidigare nämnt som fördelar ser desmejorado, Lite ström och alla utan stor handlingsfrihet kunde underskattar sin potential. Windows 7 medför allvarliga svårigheter med vissa grafikkort, speciellt i Windows 7 installationer på gamla maskiner, precis som i Windows Vista teckensnitt baserat på bitmappar. Allt är en föråldrad grafikmotor.

Då har någon form av tvetydighet med den löpande förvaltningen kommandon, speciellt kommandoraden och höger och vissa rutiner som öppnas i en blå konsol, tror jag att det är en färdighet som tar tid att förstå det. På nivån för användbarhet, är chefsnivåer inte särskilt praktiskt i dessa tider som vi har många lager och upptar en klick vara avstängd, på eller fryser inte bara filen i bruk, men som är i fråga.

Då du har någon form av tvetydighet med hanteringen av löpande kommando, särskilt mellan kommandoraden och den högra knappen och vissa rutiner i en blå konsol, jag tror att det är en färdighet som tar tid att förstå det. Även på nivån för användbarhet, är hanteringen av lagren inte mycket konkret, i dessa tider vi har många lager och ta itu med ett klick ska stänga, svarvning eller inte bara frysa fil i bruk, men som är i referens.

Det är tydligt att programmet har problem med interoperabilitet, betyder inte inbyggt läsa filer DGN, dxf, dwg, men importen den till en fil FCW, vilket medför nackdelar för att exportera det igen, särskilt i kvaliteten på displayen dimensionering, så det har ett alternativ som bedrifter-som jag tycker är lika dödlig, förekommer i vissa fall faktorn text bredd. Jag sökte och fann ett sätt att läsa rasterfiler, inbäddad bitmap enbart, eller hanterar geografiskt bestämda system.

Det är tydligt att programmet har problem med interoperabilitet, alltså inte läsa native DGN, DXF, DWG-filer utan att fråga det till en FCW-fil, vilket medför nackdelar för att exportera det igen, särskilt i kvaliteten på visualisering i dimensionering, varför har ett alternativ som exploaterar dem – vilket jag tycker är dödlig – som sker i vissa fall med faktor bredd text. Jag tittade och inte hittat ett sätt att läsa rasterfiler, bara inbäddad bitmap, nor nor hanterar refererande system.

Även om de var innovativa i att hantera layouter för tryck, tror jag att det faller kort i kontrollen av flera blad och pdf generation verkar bisarrt.

Medan de var innovatörer i hanteringen av layouter för utskrift, tror jag att det faller kort i kontrollen av flera blad och generering av pdf förefaller bisarrt för mig.

Det är förståeligt, är att utforma FastCAD 2D och 3D CAD, och gör det bra. Men ingenting, inga kompletterande program för konstruktion, arkitektur, GIS eller andra med vem för att interagera. Det är inte dåligt, det så och när de säger “detta är FastCAD” ingen synd, men drar fördel eftersom ingen gör nu nästan ren CAD men använder den för att redigera data i en specifik disciplin.

Det är förståeligt, är FastCAD för 2D och 3D CAD-konstruktion, och gör det bra. Men inget mer, det finns ingen kompletterande program för konstruktion, arkitektur, GIS eller andra med vem för att interagera. Det är inte dåligt, är det alltså och samtidigt ensam “así es FastCAD” det finns ingen synd, men drar fördel eftersom nu redan nästan ingen gör rent CAD men han använder det för att redigera data i en specifik disciplin.

Och slutligen, det finns inga tecken på en ny version, inte denna. Om bolaget tänker på en FastCAD 8, är en försäkring en ny utveckling (nu verkar ha arbetat i Visual Basic och C + +). Vill du gå till en nyare grafikmotor skulle fungera på kompatibilitet. NET och … inte säker på om Riddle tänker det.

Och slutligen, det finns inga tecken på en ny version, inte av detta. Om företaget tänker göra en 8 FastCAD, är försäkring en ny utveckling (nuvarande verkar ha fungerat i C + + och Visual Basic). Vill du gå till en nyare grafikmotor skulle fungera på kompatibilitet with.NET och … Jag är inte säker på om Riddle kommer att tänka på det.

Moraleja

 

Slutligen, slutar lektionen inte lära om vi inte läsa tankar Riddle, i en blogg med några biljetter släpptes några bekännelser mellan raderna. Läsning kan inte undvika en aura av nostalgi, något hjälplös om de orättvisor bra mjukvara som förgås med den populära och Mike också förstå att vara ett företag snarare än teknik är en innovativ teknik som kastas poet som behövs nu dagen på rätt plats.

Slutligen, slutar lektionen inte att lära om vi inte läsa tankar Riddle, en blogg med några poster att vi förlorar några valörer mellan raderna. Läsa inte vi kan undvika en aura av nostalgi, något av impotens av orättvisor bra mjukvara som förgås innan den populära, och också förstå att mer Mike att bli en affärsman av teknik är en innovativ drog poet teknik som behövs i dag i rätt ställe.

Vi vet också vem som ligger bakom en ny programvara, mer eller mindre förstå vilken typ, vem vet om en rekonstruerad version av FastCAD med en mer inkluderande strategi av allianser som nu behövs verkligen för att överleva mer än 10 år.

Vi vet också att det är bakom en ny programvara, mer eller mindre förstå vad, vem vet om en version av FastCAD, återuppbyggdes en strategi mer inkluderande partnerskap som nu behövs för att överleva mer än 10 år.

Min respekt för den man som sätter riktlinjer för hur många nu gör CAD-program, materialisera idéer på antaganden som inte existerade. Chanserna är om Riddle hade visat vad han sålde, hade insisterat på att vara medlem i AutoDesk (även om det var en av 18 grundare) istället för att sälja din produkt och hålla sig borta från det som nu är imperiet som är svår skugga.

Min respekt för mannen att fastställa riktlinjer för form som numera gör CAD många program, materialisera synpunkter på antaganden som inte existerade. Det är troligt att om Riddle hade visualiserat vad sålde, hade insisterat på att vara partner AutoDesk (även om det var en av de 18 grundarna co) i stället sälja sin produkt och vistas på utsidan av vad som nu är den Emporium som är svårt att skugga.

En amerikansk vän, bara skämt-tung för mig en eftermiddag säger att colombianska Kaffe Riddle stod eftersom det ögonblick du promenerade Walker grundade Autodesk köper en rakhyvel, och inte klippa skägget …

En amerikansk vän – bara tunga skämt – berättade en eftermiddag av colombianskt kaffe att Riddle lämnades ut eftersom det vid den tidpunkt som Walker baserade Autodesk köper en rakkniv rakning, och inte bara att klippa hulling …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.