Home > Euroatlas: oude kaarten in het SHP-formaat

Euroatlas: oude kaarten in het SHP-formaat

Het overkomt ons als fans kaarten ‘dat we een tijdschrift te kopen in de supermarkt alleen voor het neerhalen van een grote kaart of atlas worden toegevoegd aan de collectie die we al hebben. Encyclopedieën hebben hun best gedaan om te laten zien interactieve kaarten in Flash of ontwikkelingen die de exploitatie van een geografisch informatiesysteem te simuleren, maar in vector-formaat zagen we alleen degenen voor grafisch ontwerp programma’s.

Wat heeft Euroatlas gedaan is echt geweldig (Spaans idioom: “está de Piquete”). Tot enige tijd is gewijd aan zeer goed voorbereide gedrukte atlas publiceren, zijn ze nu het bevorderen van kaarten die terug in vector-formaat met een interessante campagne te brengen:

‘Maak je eigen historische atlas met historische GIS “

kaarten “clip image001178 Euroatlas: old maps in shp format

Laten we eens een kijkje (Spaans idioom: “echésmole el ojo”, een korte blik) Met het oog dat geopend blijft voor het slapen gaan:

Kaarten GIS. Als het gaat over historische atlasoude en verwijzing voor reizigers, Euroatlas genoeg, maar wat mij opvalt is dat je vector lagen in formaatbestanden vorm kan krijgen voor gebruik met GIS-programma’s. Aangezien zij geen GIS-gebruikers, ze alleen genoemd ArcGIS, Open Jump en Map Windows, maar uiteraard is dit archaïsche formaat herkent nu vrijwel elk CAD-en GIS-programma. Het wordt geleverd met:

  • een pdf met de lagen ‘beschrijving
  • stijlen in sld
  • een prj inclusief lagen en projectie
  • clip image002121 Euroatlas: old maps in shp formaten traditionele SHP, DBF en shx.

Onder de kaarten die in GIS staat er (voor nu) historische kaarten van elk van de 20 eeuwen voorafgaand aan ons met prijzen vanaf 30 euro. Natuurlijk moeten we ofwel een herziening van de licentie voor auteursrechten doeleinden als je wilt nieuwe inhoud te publiceren.

In het geval van Corel (cdr) of Illustrator (ai) formats, komen ze al met aangemaakt lagen. Hier is een volledige kaart van Europa 2009 en het oude Rome

Web Deployment. Een van de interessante aspecten is dat meerdere kaarten online kunnen worden bekeken, om de aankoop te motiveren. Zie het geval van het oude Rome, De zeven oorspronkelijke heuvels (Septimontium), het Rome van de eerste eeuw en met een mozaïek waarin detail vergemakkelijkt … succulent! en in Corel Draw.

clip image00387 Euroatlas: old maps in shp format

Zeer interessant, voor educatieve doeleinden en voor op reis is zeer nuttig. Ik beveel het.

Web: Euroatlas

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.