Home > eCADLite: Een ander alternatief voor Microstation

eCADLite: Een ander alternatief voor Microstation

Dgn format has been very stable, many GIS / CAD programs recognize it but edit it natively has always been a privilege to Microstation although only it had been three clip_image001variations of the format: GISD, V7 and V8.

In the DWG format case, Microstation has managed to open and edit it natively, like all programs born under the IntelliCAD line. But dgn format and the fact that Microstation is a software with a relatively small customer base compared with that of AutoCAD, very few applications have been, since the madness of the Pangea project that are more clip_image002focused on “doing things” with dgn files but not to build data in conventional way.

eCADLite is one of those alternatives, a solution built by a former employee of Intergraph and Bentley, built under Pangea code. While a Microstation user would not like much its environment, limiting and that only work with two dimensions; but it is an alternative in the case of a company that will not operate more than 20% of the Microstation potential, whose lower “light” version doesn’t fall of $1,000, (PowerDraft).

eCADLite was released in 2000, but operates V8 formats, many of its features seem to have fallen in the V7 interface, but has some things that must be recognized as merits:

It looks like Windows

Dgn formaat is zeer stabiel, veel geweest GIS / CAD programma’s herkennen, maar bewerken native is altijd een voorrecht om Microstation hoewel slechts het had drie geweest clip image00158 eCADLite: Another alternative to Microstationvariaties van het formaat: GISD, V7 en V8.

In het DWG-formaat geval heeft Microstation geslaagd om native te openen en bewerken, net als alle programma’s geboren onder de IntelliCAD lijn. Maar dgn formaat en dat Microstation is een software met een relatief kleine klantenbestand vergeleken met die van AutoCAD, Zeer weinig aanvragen zijn geweest, omdat de waanzin van de Pangea project zijn clip image00234 eCADLite: Another alternative to Microstationgericht op “dingen te doen” met dgn bestanden, maar niet om gegevens te bouwen in de conventionele manier.

eCADLite is een van die alternatieven, een oplossing gebouwd door een voormalig werknemer van Intergraph en Bentley, gebouwd onder Pangea code. Terwijl een Microstation gebruiker zou niet graag veel zijn omgeving, beperken en die alleen werken met twee dimensies, maar het is een alternatief in het geval van een bedrijf dat niet zal werken meer dan 20% van de Microstation potentieel, met onderaan “light”-versie niet valt van $ 1000, (PowerDraft).

eCADLite werd uitgebracht in 2000, maar opereert V8 formats, veel van de mogelijkheden lijken te zijn gedaald in de V7-interface, maar heeft een aantal dingen die moeten worden erkend als voordelen:

Het ziet eruit als Windows

Zoals ik al zei, een bekwame Microstation gebruiker het misschien leuk dit niet, maar iemand die behoefte heeft aan dgn bestanden te bewerken en is vertrouwd met Windows kan het aantrekkelijk vinden. En het is dat Microstation behoudt bepaalde “eigen conventies” in het gebruik van pictogrammen die vaak schrikt de nieuwe gebruiker, maar houd ze steeds heeft geholpen om trouw te houden aan de veranderende capaciteiten concentreren dan de interface.

Zie de tabel aan de rechterkant, hoe de conventionele Bureau pictogrammen zijn geïntegreerd om Microstation commando. jeje

clip image00323 eCADLite: Another alternative to MicrostationVerbetering van de lelijkste van Microstation

Het is geen big deal, maar eCADLite’s schepper begon te denken aan dingen Microstation doet het goed, maar onconventionele manier. Een voorbeeld is de indruk, hoewel er onlangs verbeterde van XM, velen van ons nog steeds de voorkeur aan lay-outs te bouwen in AutoCAD, ook de blokken beheer (cellen) die direct en met een betere navigatie-omgeving kan worden bewerkt, en wat te zeggen over maatvoering: eCADLite implementeert het op een zeer praktische manier. Zelfs de redline heeft meer capaciteit om de weergave en controle functies aan te passen.

Bewerken native dgns

Hoewel dgn formaat is zeer stabiel in de tijd, AutoCAD totdat de laatste versie biedt de mogelijkheid om te importeren in een dwg. eCADLite kan gelezen worden als zowel een V7 dgn of een V8, maar alleen in twee dimensies. U kunt ook bellen naar referentie dwg, dxf en rasterbestanden.

Dgn bestanden, afdrukken en redlines kan onder axp project formaten worden gebouwd voor een betere controle.

Lage prijs

De prijs gaat voor $ 300, afgezien van eCADLite er andere GraphStore toepassingen die andere mogelijkheden, zoals verkregen:

  • Asset2000.Dit is een omgeving die lijkt op ProjectWise functionaliteit (maar in miniatuur), die trucs, zoals het koppelen van vector data naar databases kunnen doen, kwantificeren of te associëren externe bestanden.

clip image00416 eCADLite: Another alternative to Microstation

  • AssetX. Het heeft de eigenschappen van Asset, maar bovendien door te werken via een ActiveX kan worden geïntegreerd op het web of interne ontwikkelingen op andere platformen.

eCADLite kan worden gedownload uit de GraphStore website als een proef, hoewel de activeringscode te laat komt.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.