Home > Digital terrängmodell i Google Earth

Digital terrängmodell i Google Earth

Valery Hronusov är den kml2kml ansökan skapare, det är intressant att i dag har publicerat en anteckning där Google rekommenderar det, konstigt men inte så, att veta vad som gör detta program som bara väger 1 MB.

För en tid sedan pratade jag om hur man gör något sånt här med AutoCAD, och även med ContouringGE. Låt oss se hur detta program fungerar på enkla saker som generering av en digital terrängmodell.

 

Detta är Yojoa Lake, en plats där i ett par veckor kommer jag att vara på semester, till vänster kan man se det skyddade området i Santa Barbara: s berg och på bakgrunden ses över Atlanten.

clip image00132 Digital terrain model in Google EarthKml2kml nedladdning tar 15 sekunder och att installera den en annan 15. Tja, inte tar för mycket tid att analysera detta program, måste du välja endast från analysverktyg för “3D-yta” och fyll i uppgifterna i panelen som visas.

Den första skärmen ger oss möjlighet att välja datakälla, i det här fallet GEterrain.

Sedan kan du ställa in rutnätet storlek, i det här fallet ska jag ge alla 50 både i latitud och longitud.

För att få importera från Google Earth, välj “Get Current View”, men du kan också mata in data manuellt.

lagodeyojoa thumb3 Digital terrain model in Google EarthSedan i nästa panel skall det anges huruvida vi vill generera mesh poäng, modellens siluett, ytor, konturer och om vi vill att tonen som bakgrund raster.

Även i botten är målet för den genererade filen som en kmz.

Sedan den tredje panelen innehåller skikten namn och fyller färger. Det kan gråskala, och kan också definieras punktstorlekar eller rader ‘tjocklek.clip image00223 Digital terrain model in Google Earth

Och det är allt du behöver göra. När du trycker på knappen Plot den skapas i Google Earth en kmz-fil med alla vad du hade satt.

Konturer, ytor, punkter, bild anpassas till terrängen. Otroligt! För att se fyllningarna det är bättre att göra Google Earth s utplacering i en OpenGL formulär.

 

I det här fallet har jag bara talat om terrängmodellering och kontur generation men denna ansökan används för många andra ändamål. ETT Kml2kml rättegång kan laddas ner i 7 dagar, och om du bestämmer dig för att köpa, det bara kostar $ 50.lagodeyojoa thumb5 Digital terrain model in Google Earth

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.