Home > Dezvoltarea de aplicatii VBA cu MicroStation

Dezvoltarea de aplicatii VBA cu MicroStation

NOTE Traducere: Vă rugăm să citiți câteva comentarii de la sfârșitul acestui post.

Pentru a face aplicații, Microstation acceptă limbi diferite, inclusiv MicroStation Limba de Dezvoltare (MDL) care este preferat de către guru de Bentley. Aceasta susține, de asemenea, vechi de bază, deoarece mulți ani în urmă și o dată sprijinit Java, prin urmare, că versiunea numit Microstation J.

Dar, pentru a dezvolta cu plăcere și fără prea mult înapoi, este mai practic pentru a lucra la modul Visual Basic, care vine cu programul, în versiunile anterioare XM (8.9) include o bază 6,3 editor complet vizuală, în cele mai recente versiuni, merge în continuare.

clip image001227 Developing VBA applications with MicroStation

Cum de a începe de locuri de muncă

Este clar că cineva care nu are nici o idee de programare nu are multe de făcut. Cu toate acestea, pentru cineva care intelege de programare orientat-obiect, și a jucat cu Visual Basic 6, vor fi găsiți aproape a murit de râs. Cu programul de vin, de obicei, câteva exemple, dar aici este truc l-am văzut folosit de tehnicienii: Utilizarea de macro-uri.

MicroStation facilitează rutină este stocarea în formă de macro extindere mvba, văzând codul facilitează pornire în modul cum funcționează Microstation de programare, mai degrabă decâtîncepând de la zero (*). De acum voi folosi exemplul prieteni mexicani “, care mi-a cerut săptămâna trecută pentru a le ajuta cu theming în Geographics.

Cum va fi creat un macro.

Utilitare> macro> manager de proiect.

clip image002161 Developing VBA applications with MicroStation

Aici creați un nou proiect, și se atribuie un nume. De obicei, sunt stocate în Program Files / Bentley / Spațiul de lucru / proiecte / VBA dar puteți selecta orice destinație.

clip image003122 Developing VBA applications with MicroStation

Cum va fi salvat.

Pentru a începe înregistrarea, apăsați pe pictograma roată albastru. Programul salvează toate realizate de acolo încoace.

De exemplu: Se pune o gard din punctul de vedere, Opriți toate nivelurile, cu excepția limitele bloc și centrele de greutate, muta limitele link-uri către centrele de greutate, a crea forme la nivelul 62, opriți de granițe, elimina link-uri de la centrele de greutate la forme, comanda de încărcare pentru theming, temelor în funcție de sectorul în care sunt plasate blocurile cu o culoare specifică pentru fiecare sector, plasați legenda.

Procesul poate fi oprit la pauză sau final cu pictogramă roșie pătrat. Dacă apăsați juca buton, programul va rula de rutină, deoarece ea a fost salvat. Utilitatea acestui chiar și fără programare este foarte interesant, dacă se poate profita, am văzut meniurile face numai cu macro făcute de oameni non-programator.

Dacă doriți ca de fiecare data vom rula Geographics macro va fi încărcat, acesta va fi activat patra coloană etichetată Auto-încărcare, Și care va crea o variabilă în msgeo.ucf fișier.

Modul în care codul se modifica.

Pentru a vedea codul, apăsați pe butonul care deschide editorul Visual Basic.

clip image00487 Developing VBA applications with MicroStation

Totul este salvat ca un singur modul, dar în cazul de a face pas cu pas, aceasta este facilitat integrarea de declarații. Puteți rula, de asemenea, cu pas cu pas opțiune, care ar permite implementarea în etape ca un program de depanare.

clip image00553 Developing VBA applications with MicroStation

Exemplu arăt că a fost deja elaborat de către Mexican(**) Prieteni, include separat, module pentru a asigura conexiunea de date, rutina performante legate, crearea de entitățile afiliate, aplicarea unei teme și unul pentru configurații la nivel mondial. Codul poate lua parolă, Care împiedică operatorul a provoca un dezastru sau a facilita separarea de biblioteci de clase care nu dorim să împartă cu programator utilizator.

NOTE Traducere:

(*) hacerse Mangas la camisa desde ceroEste o expresie spaniolă, ceea ce înseamnă să înceapă de la zero.

(**) CharroEste un mod colocvial pentru a se referi la un cetățean mexican.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.