Home > Det bästa av min semester

Det bästa av min semester

Efter mer än två veckors vila, har jag återvänt, det leder komplicerat att tala med post det bästa av en semesterresa med familjen. Här sammanfattar jag bäst:

Måltiderna

Semester orsakar alltid skuldkänslor eftersom det är svårt att säga nej till mat från vänner vid denna tid och det är ironiskt att åka till en exotisk plats utan försöker de lokala livsmedel.

I Centroamerican Pacific, är det en sed att äta mycket på julen:

  • Torrejas, Mjukt bröd inbäddad i uppvispat ägg grädde och söt kokande sockerrör.
  • Nacatamales, Kött och grönsaker i en majs pasta, insvept i bananblad, kokas i kokande vatten.
  • Pozol, Majs dryck med mjölk och kanel.

Här lämnar jag ett prov av Sailor soppa, innebär det en hummer, tre krabbor, halv lisa fisk, räkor, ostron, grön banan … allt i en soppa för $ 9.00

clip_image001[1]

Barnen

Detta är vad jag inte kunde ändra med någon resa, att se dem som kör på stranden, driver på för att gå längre, skrika, sjunga … I sin oskuld de hade roligt i stort sätt, utan hänsyn till hotet om global kris.

På bilden, de visade när vi letar efter snäckor medan tidvattnet är lågt. Tillbaka hägrar äter sniglar i en dräkt som omfattas av en konstgjord barriär som bildas av korall stenar och i bakgrunden, stränderna i Mexikanska Fonseca, som delas av Honduras, El Salvador och Nicaragua.

clip_image002[1]

Äventyret

Bland de olika platser jag gick, drog det min uppmärksamhet resan till Isla El Tigre, en vulkan som stoppade utbrott omkring 10.000 år sedan.

Enligt vad tour guide berättade, denna vulkan istället utbrott förra gången, exploderade minska dess höjd och svämmade över till ena sidan, i det här området kan du se projektionen som den hade, sägs det att ha 4.500 meter över havet , vad skulle göra det den högsta i Centralamerika. För närvarande den högsta är Tajumulco i Guatemala (4.420 m) och Irazu i Costa Rica (3432 m). I slutet av turnén är mycket pedagogiska, killen som tog oss i moto-taxi hade en examen i turism vid ett universitet från El Salvador.

På ön kan du se en gammal grotta som kallas “The sjöjungfrur”, det finns tre stenar med inristade linjer som är tänkta att innehålla en skattkarta över Pirate Drake, folk är väldigt vänliga och jag … Jag rekommenderar det!

Enligt statistiken, fick den här bloggen 139 besök under de senaste dagarna av människor som måste leva mycket nära denna plats … Jag hoppas bara att det inte verkar vara en nyhet vad jag just nämnde för dem.

clip_image003[1]

clip_image004[1]

Ekonomin

Av naturen Jag tenderar att vara “kil“(Spanska Idiom: Cuna) Eller som mina vänner säger att jag “sparsam” (Spanska Idiom: carne de lora) Eftersom jag inte gillar att spendera mycket av de pengar som inte alltid vi har att avvara. Att vara med familj och vänner resultat ekonomisk, utnyttjar som bränsle kostnad är mycket låg, ser hur billigt det är att göra denna typ av äventyr, oförglömliga resor genom vilket barnen kommer ihåg mig och att jag inte kommer att ångra om jag en dag återvända till emigrera under en lång tid.

Gå och tillbaka från närmaste stad:

  • Använt bränsle för att nå kusten: $ 7.00
  • Betalning i båten mot ön: $ 6,00
  • Lunch för 4 personer: $ 26,00
  • Pool användning: $ 5,50
  • Resa runt ön i mototaxi: $ 10.00
  • Souvenirer och extra godis: $ 8,00

Totalt: $ 62,50

Dividera med fyra, resultat $ 15,63 för varje … mindre än min månatliga kostnaderna för tillgång till Internet.

clip_image005[1]Förresten … är du där?

Tänk om, i en linje, kan du nämna några av vad du gjorde?

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.