Home > Descărcați date totalul stație

Descărcați date totalul stație

Timp in urma am vazut un ghid de utilizare de stația totală în cadastrul, în acest sens, apare capturarea de informații.

Acum vom vedea cum pentru a descărca date la computer, folosind unul dintre ghizi care făcute de unul din tehnicienii mei. Într-adevăr, este un loc de muncă mare. Sunt folosind pentru aceasta:

Statii totale Sokkia set 520

USB de transfer de date prin cablu

Prolink 1.15

1. Mai devreme “extra GFT”

clip image001217 Download total station dataPentru unii motiv ciudat, cablu de transfer a fost deteriorat de câteva ori cu prima statie totala. Deși băieții sunt atent, nu am putut găsi nici un motiv, mai degrabă decât posibilitatea ca, nu avea centura cu care pentru a lega coada vacii, Acesta trebuie să fi fost folosite în acest scop … cu rezultate similare.

clip image0026 Download total station data

Am văzut un cablu de transfer (așa cum se arată în imagine), care are becul în care este introdus cipul, atunci când este plasată la sfârșitul, acesta este mai eficient decât în ​​cazul în care este amplasat în centrul său. Cred că în acel dracului disperare, au introdus și scos cablul într-un mod rapid și greșit, și care a fost motivul pentru care cipul a fost ars.

2. Pregăti stație pentru transferul

După conectat cablul de transfer (Convertor USB la serial), Apoi indica faptul ca ceea ce speram este de a transfera date, și care locurile de muncă:

MEM> JOB> apoi am apăsați Introduce.

În panoul departe Selecteaza Comunicațiile de ieșire, Și apoi apăsați Introduce.

clip image003113 Download total station data

Apoi selectați lucrarea să fie transferat. Rețineți că, atunci când este selectat, în loc să apară suma de puncte capturate, textul este modificat pentru a Afară, Ceea ce înseamnă că este gata pentru a fi transferat.

clip image00480 Download total station data

Ceea ce urmează este doar de a selecta opțiunea OK, cu SDR33 format, iar apoi apare un mesaj care indică faptul că se transferă date și cantitatea de puncte în proces. Tine minte, acest lucru se face până când se stabilește conexiunea la Prolink, care este explicat mai jos.

3. Configurarea Prolink

Proiectul. Pentru a face acest lucru, vom face File> New Project, Și atribuiți nume de fișier care va fi magazin în format SPP. Acest lucru poate fi deschise în viitor, în cazul în care vom închide programul și trebuie să meargă înapoi la același proiect. Există un nou proiect pentru fiecare JOB, Dacă nu … îmi vei spune.

clip image00634 Download total station data

Conexiune. Acum am apăsați pictograma de recepție, sau alege secventa aceste porunca luiFișier> Trimite-primească. Apoi, vom vedea panoul de descărcare, în cazul în care vom stabili niște parametri:

clip image00722 Download total station data

clip image00817 Download total station dataÎn Setări, Vom stabili că portul a utiliza va fi COM4, Rata de transfer ales 1200, Nici unul paritate, 8 biți de date și biți de stop 1. Acest lucru se face o singură dată, și, uneori, trebuie să încerci mai multe porturi.

Cu Lega buton, conexiunea este testat și, dacă este găsit, postul va fi vizibil cu numele:

Powerset fișier DST.

Butonul își schimbă de la Lega săDeconecta opțiune.

Transferul. Odată selectat, cu butonul de transfer (sageata Orientul Mijlociu), descărcarea este activ.

clip image00916 Download total station dataFeriți-vă, în acest moment trimiterea trebuie să fie activată de la stația totală, așa cum este menționat la sfârșitul alineatului 2.

În cele din urmă, ar trebui să vedeți mesajul de transfer complet. Ce fericire, vaca nu deteriora cablul.

Import / Export. Până în prezent, ceea ce am făcut este de a transfera setul de date. Pentru a importa un set de panou, nu File> Import, Selectați pachetul descărcat și apoi putem vedea datele brute.

clip image01012 Download total station data

Ce vină sunt puncte de export în DXF. Astfel, acesta devine File> Export, Și alege punctul cu adnotări.

clip image0117 Download total station data

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.