Home > De robots kwam logeren

De robots kwam logeren

clip image00180 The robots came to stay

Een paar maanden geleden, National Geographics gewijd zijn dekking aan het thema en een paar pagina’s over hoe robotica heeft gevorderd voor praktische doeleinden te spreken. Natuurlijk, het heeft niets te maken met wat de jaren 1980 tv-serie ‘toonde waar ze voorspeld dat, tegen die tijd, werden we gaan robots met menselijke figuren hebben, interactie met ons, het denken, en zelfs het binnenvallen van de wereld om de controle over te nemen het.

Maar het oorspronkelijke idee van robots heeft elke dag gevorderd, in de industrie hebben we het gezien voor lang, voor bewerkingsprocessen. Bedrijven zoals iRobot hebben gemaakt deze komen voor meer alledaagse doeleinden. De andere keer was ik in Houston, met een vriend die een leuke hond heeft, maar dat laat overal haar, we begonnen te filosoferen (egeomate) Over waarom deze speeltjes zijn gekomen zo belangrijk te zijn in deze wereld, en tegen veel lagere prijzen dan het zou kosten om deze routines doen met levende mensen. Onder de meest verkoopbare toepassingen zijn de militairen, schoonmaken van het huis, industriële reiniging, particuliere beveiliging, remote communicatie en onderzoek.

De militaire gebruikt

De noodzaak om levens te redden heeft geleid tot speelgoed dat mijnen detecteren ontwikkelen, maakt semiautonomous tours, scans in twee en drie dimensies of genereert kaarten, dit niet alleen op het land, maar door de lucht en in het mariene milieu. In mei van dit jaar, het bedrijf van de Irobots ‘gemeld op een verzoek van de Amerikaanse marine voor 16,8 miljoen dollar hebben. Zo zien we ten minste in drievoud in actie.

iRobot Warrior iRobot onderhandelaar iRobot Ranger
clip image00253 The robots came to stay clip image00340 The robots came to stay clip image00429 The robots came to stay
Het kan een rots manipuleren tot 150 pond, ziet in de film hoe de interactie met een explosief voorwerp Het kan trappen. Ideaal voor het verzenden te verkennen, niet alleen voor militaire doeleinden, maar voor de openbare veiligheid. Het kan detecteren mijnen op zee, en kan zelfs informatie voor onderzeese digitaal model te genereren

De woning maakt gebruik van robots

Maar niemand van ons heeft veel plannen om een ​​voorwerp van deze te kopen, want we zijn niet militair. Maar de algemene taken, moe, en routine die weg te nemen ons geduld hebben de eerste die in de robotica wereld hebt ingevoerd geweest. Vegen, stofzuigen, gras maaien en reinigen van de grachten of de zwembaden zijn routines die in de eerste twee jaar van het huwelijk ik ze zelfs genoten. Maar zo vaak als nodig, de toon van iemand die je vraagt ​​om dat te doen of de prijs te betalen voor iemand om het te doen vervelend wordt.

En daar is waar het komt in de handel brengen van deze producten, omdat de tijd op deze dagen is zeer waardevol te zijn het uitgeven aan het schoonmaken pluizen kat elke dag. Laten we een paar voorbeelden:

iRobot Roomba iRobot Looj iRobot Berro
clip image00518 The robots came to stay clip image00614 The robots came to stay clip image0078 The robots came to stay
Zuigt het tapijt, als een ervaren werknemer. Met het verschil dat de sensoren hebben de vereiste nauwkeurigheid te weten wanneer nodig nog een keer zonder dat daarbij een centimeter uit. Dit is de een het betovert mij, het reinigen van de grachten, hoef je alleen maar op het einde en beweegt als een heldhaftige man het verwijderen van het resultaat van maanden van geopende lucht gezet. Het kan de bodem van zwembaden schoon, hoeven we alleen maar om het te zetten en het is verantwoordelijk voor het verwijderen van stof, haren, en zelfs algen en bacteriën

Variaties van deze als de Scooba en DirtDog maken scannen werk, schoonmaken in slechtere omstandigheden en het maaien. Afgezien van de extra accessoires die een kunst.

De prijs

Een werknemer die van het zwembad schoonmaken twee keer per maand uitvoert, een maaien, reinig het tapijt twee keer per week en vegen het vuil in de garage, het haar en blijft van het huisdier elke dag zou kunnen worden tekening in een medium ontwikkeld land niet minder dan $ 6 een uur, uitgaande van het werken zeven uur per dag, zes dagen per week het zou betekenen $ 1.000 per maand verwante employee benefits, terwijl in een ontwikkelingsland zou kunnen gaan voor $ 300. Deze speeltjes gaan kost de helft van dat, en daarom is het maken van die mensen die niet willen dat hun kostbare tijd door te brengen in het verzamelen van pluisjes van de hond kiezen om te investeren in een robot die variëren van $ 300.

De kans voor ontwikkelaars

clip image0095 The robots came to stayAls iemand wil om veranderingen te maken, de architectuur van dit speelgoed is open en stelt u in staat om meer gespecialiseerde routines te creëren.

Bedrijven die zich bezighouden met het verlenen van schoonmaakdiensten kan de functionaliteit aan te passen door middel van Aware 2.0 en bedrijven die accessoires te ontwikkelen zou veel meer wonderen doen.

En ik … ¡wil een van deze!

Ga naar iRobot >>

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.