Home > Datele din cadastrul

Datele din cadastrul

NOTE Traducere: Vă rugăm să citiți câteva comentarii de la sfârșitul acestui post.

Criteriul multifuncțional în cadastrul este extrem de discutabilă, motivul nu este utilitatea sa, dar, de asemenea, durabilitatea date. Dacă am făcut un exercițiu de extremă (precum cocoș clapon lui(*) :)), Ar putea fi ca “toate” datele sunt utile, mai devreme sau mai târziu, dar pentru scopuri practice, multe dintre aceste date sunt o pondere de sustenabilitate pe termen mediu ar demis capturarea sau actualizare a acestuia. Când cineva vrea să facă un “multifuncțional” Cadastru ar trebui să pună întrebări de genul:

Cine va consulta datele?

Ce nivel de precizie este de așteptat?

Cine va actualiza datele?

Cât de des va fi actualizat?

Este posibil să se identifice ca nu toate informațiile cadastrale foaie de date este “necesar” imediat, dar unele date de uz general în comparație cu “ceilalți” (nu cadastru) ar putea fi verificate, dar nu actualizat. Există, de asemenea, date de cadastru, care nu au putut fi actualizate, nu pentru că nu se poate, dar, deoarece acestea devin nesustenabile sau există o altă instituție cu condiții mai bune (sau interese), deși aceste date sunt necesare, de timpul de actualizare sa nu depinde de carte funciară , acesta ar trebui să fie considerate secundare sau pentru utilizare specifică. În măsura în care a minimiza date “nu este necesar” și urmați unul dintre principiile care inițiativa INSPIRE a recuperat, care prevede că informațiile trebuie să fie capturate doar o singură dată în domeniu, manipulare de date va fi mai durabile.

Un mod interesant de a separa datele sunt în funcție de relația lor cu instituțiile implicate, cum ar fi Departamentul de municipale de cadastru, cadastru național, Registrul de terenuri, planificare de birou, etc O mare parte din această schimbare, în conformitate cu legile din fiecare țară, dar este important să ne amintim că evidențele de cadastru “faptele” și tot ceea ce nu se “face” foarte bine ar putea fi responsabil de o altă instanță, de asemenea, de date separate, care sunt capturate în domeniu, și care vor fi utilizate în procesul de continuare.

Lemmen separă informațiile de la cele trei figuri principale ale Cadastru: Obiect, Subiect și Legea. În scopuri educative am numit Daune și tranzacții la cifrele legate de (de obicei format de date de la analiza post-captură) pentru a face, de asemenea, exercitarea usor de retinut:

Law (Relația dintre subiect și obiect)

Damages (Relațiile dintre obiect și legea)

Transactions (Relațiile dintre subiect și legea)

Object (proprietate)

Sub rezerva (persoane fizice sau juridice)

clip image00167 The data in the cadastre

Obiect, Aceasta este reprezentarea realității înregistrate la hărți și la nivel de documente. Aici apar atunci:

  • clip image00242 The data in the cadastreTerenul, care pot fi bine sub-complot, complot multiple, complot înregistrate și servicii colete (partajate în condominiu), dar de regulă are o geometrie de date legate. Precizia este o chestiune de relevanță pentru cadastru și o viziune pe termen lung.
  • Clădirea, care pot include construcții, instalații fixe, îmbunătățiri și chiar a bunurilor nu georeferentiate. În cazul în mediul rural, vor fi, de asemenea, îmbunătățiri permanente fi culturile.
  • De asemenea, la acest nivel mărfurile pot fi într-o poziție de document de referințe geografice (cum ar fi o declarație pe propria răspundere), ca un punct (ca cadastru timp sau text-parcelă), ar fi spaghete (cum ar fi hărțile aferente, fără o integrare a geodatabase).

Subiect, Aceasta este reprezentarea persoanelor fizice, și pot fi persoane fizice, nu naturale (cum ar fi juridice) și poate avea, de asemenea, grupuri.

Lege, Aceasta este relația dintre oameni (subiecte) și bunuri (obiecte). Aici pot fi incluse nu numai drepturile legale reale înregistrate, dar, de asemenea, faptul, ci reflectă o legătură de posesie, proprietate sau concesiune.

Daune sunt acțiuni care afectează formele fie atributive sau restrictive de dreptul de a utiliza, domeniu, camera, uzufruct, sau transferul de obiect. Acesta seamănă cu legea, dar este o extensie a acestei că sistemele de înregistrare ajung da multe nume (cum o notă marginală), pentru că nu e concurenta, sau la clip image00329 The data in the cadastrenu în ultimul rând de precizie. Acest lucru poate fi o referință, dar, în general, ele se bazează pe o coincidență spațiale care afecteaza parcelă, fie de drept public sau privat, cum ar fi:

  • O linie de înaltă tensiune, care restricționează utilizarea sau locuința, dar nu în domeniul
  • Un tren de metrou, care trece în jos mai multe clădiri, de asemenea, aplicat la cadastru 3D, atunci când o proprietate este pe un drum public.
  • Un sistem de control al sondelor reducere a emisiilor care restricționează utilizarea subteran în scopuri de extracție de apă.
  • Un domeniu de inundații, o zonă protejată, un pas lipite etc

În general, daunele sunt temporare sau se poate modifica în timp efect, de exemplu:

O parcelă poate fi într-o natura juridică a terenurilor comune, în scopul de înclinarea, cooperativa definește care emite certificatul de titlu, dar o dată înregistrată poate fi tratată ca fiind private, în ciuda fiind într-o natură comună teren. Aceasta nu a schimbat regiunea afectată, dar efectul.

clip image00421 The data in the cadastreDe asemenea, daunele nu au nevoie de paravane de oficiu, dacă acesta nu este necesar, de exemplu:

O parcelă poate fi parțial afectată de o graniță urban, care restricționează utilizarea parțială, dar nu trebuie să fie separat, cu excepția cazului în limitele orașului afecta care ar trebui să-l numească în sau în afara.

Iar efectele sunt “fapte” în timp ce ei nu sunt într-un regim obligatoriu special, de exemplu:

Un pachet plasat parțial într-un drum de servitute sau zonă protejată. Cadastru spune: “Acum e ca aceasta”, dar acesta este relevant pentru o altă instituție a decide acțiunea în scopuri de ajustare.

Tranzacții sunt acțiuni efectuate asupra dreptului dobândit. Acest lucru poate fi: măsurarea, construcția, renovarea, transferul sau evaluare.

Tranzacțiile trebuie să facă obiectul a capta și de actualizarea de la entitățile relevante prin lege. Pentru a da un exemplu:

Evaluarea nu este un fapt, ci o tranzacție pe o clădire făcută în timp, cu o metodă și care vor fi valabile până când există o actualizare de evaluare. Dar nu este relevanta Cadastru (ca date generale) evaluarea, dar o tranzacție în scopuri de afaceri sau fiscale. Aceasta înseamnă că este o realitate pentru taxa de utilizare sau adăugat studii de valoare; actualizarea acesteia ar trebui să fie responsabil pentru un alt departament, chiar cu credit la cadastru.

__________________________________________

clip image00513 The data in the cadastrePentru a închide parțial elementul pe care vom reveni mai târziu, putem defini ca “General polivalente” date ar trebui să reducă la minim sub jurisdicția a cadastrului, și ar trebui să fie găsiți separat de “multifuncțional de utilizare specifică”. Cei Este oferite pentru a umple abordări de bază de cadastru cu cerințele minime, cum ar fi:. fiscale, utilizarea socio-economic, juridic și a solurilor.

NOTE Traducere:

(*) Cuento del Gallo claponO poveste a apărut în romanul lui Gabriel Garcia Marquez: ‘100 de ani de singurătate “.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.