Home > Converti imagini de vector

Converti imagini de vector

Cu ceva timp în urmă, tabelele de digitizare au fost de ieșire pentru vectorizing hărți de imprimare, apoi scanerul a ajuns la birou, deși sarcina nu se aplică doar la harti scanate, dar pentru altii, care au fost transformate în imagine sau PDF și pentru cele noi care Nu au format vectorial.

Procedura pe care am de gând să arate vor folosi Descartes MicroStation, dar același lucru se poate face cu orice alt program: Autodesk Raster Design (CAD înainte Overlay), ArcScan, GIS în galerie (Instrumente de afaceri), amintiți-vă că pentru o lungă perioadă de timp am făcut cu Corel Draw.

1. Imaginea

Există o serie de factori care fac posibilă vectorizare fără dureri de cap minore. Printre acestea se numără: formatul de imagine, PNG sau TIFF va da rezultate mai bune, în timp ce un jpg este aproape imposibil, afectează, de asemenea, rezoluție care a fost ales atunci când a fost exportat, pentru că în cazul în care a fost convertit de la modul de tipărire sau export, în mod normal, acest lucru ar au o scară asociat la dimensiunea hârtiei, dimensiunea mai mare lucrării, cu atât mai bine rezoluția ar putea fi de așteptat sau cel puțin condiții mai bune decât un print screen simplu.

clip image00190 Convert images to vector

 

Exemplu, voi folosi este o hartă cadastrală la scara 1:1.000, care a fost exportat din modul de imprimare Microstation, la o foaie de 24 “x 36”, în. Format TIFF.

2. Georeferențiere

O hartă ca acest lucru este ușor de georeferențiere, deoarece coordonatele sunt in marja. Am atras puncte folosind “Punct loc“Comandă, și care intră în Keyin coordonata sub forma “XY = coordonata X, coordonata Y”, acestea sunt punctele din albastru în imaginea de mai jos.

Apoi am sunat la imaginea de referință, plasându-se ușor în afara de aceste puncte. După aceasta am pus aceleași puncte în culori diferite, care se intersectează cu liniile verzi și întotdeauna cu o grosime exagerată a le face vizibile. În cele din urmă, folosind “Edit, warp”, de la managerul de raster, am aplicat cele patru puncte de control așa cum se arată în figură. Acum, acest lucru ar trebui să poată să fie vectorized la scara.

clip image00260 Convert images to vector

Deși MicroStation V8i permite efectuarea de apeluri un PDF ca un fișier imagine, iar acest lucru poate fi georeferentiate cu procedura anterioară, procesul de vectorizare nu se aplică deoarece este nevoie de a avea drepturi de scriere. Acesta va trebui să-l încărcați și salvați-l ca o imagine (clic-dreapta,salva ca…).

clip image00344 Convert images to vector3. Vectorizare

Sunt folosind Microstation Descartes V8i, deși acest instrument funcționează în mod egal în versiunile mai vechi.

clip image00433 Convert images to vectorActivați instrumente Descartes. Pentru aceasta vom face “Instrumente, raster, Descartes raster Editare“Și care ne-a trimis o bară de instrumente care conține instrumente de bază pentru procesarea imaginii.

Să facem exercițiul în blocul 15 pentru a explicamâzgăleli avem de a face:

Selectați masca. Prima pictogramă vă permite să creați masti pe baza unor criterii, în acest caz, voi folosi culori, care indică faptul că vreau să adăugați culoarea portocalie a masca. Noi trebuie să se apropie de centrul liniei, și selectați o masă în zona unde culoarea pare plat. Pentru a seta culoarea pe care doriți să se afișeze masca, aceasta trebuie să fie făcută cu “dialog masca de culoare“Opțiune. În cazul meu am ales culoarea verde. Puteți crea, de asemenea, diverse măști și salva setările în format MSK..

clip image00520 Convert images to vector

clip image00616 Convert images to vectorImediat totul selectate în masca trece la culoarea specifică (verde). Puteți adăuga, de asemenea, mai multe culori în același masca, sau de a le elimina.

Vectorizare cercuri. Vom construi cercurile văzut în numerotare a blocurilor, pentru aceasta este solicitat un post de radio și apoi trebuie doar să atingă linia de fiecare dintre cercuri. Destul de simplu, am folosit o culoare magenta și o grosime suficientă pentru probleme vizuale. Acesta trebuie să fie specificată o lățime maximă a liniei, acest lucru se face prin măsurarea o distanță care depășește lățimea liniei din imagine. Pentru un mai bun control, este adecvat să meargă ștergerea parte vectorized a imaginii.

Standardizare. Pentru a preveni crearea de mai multe vârfuri din cauza pixeling, acesta este atribuit un factor de normalizare. Exemplul nu este normalizat, a se vedea modul în care liniile sunt afectate de pixeling.

clip image00710 Convert images to vector

Vectorizare granițele cu topologie. Acum vreau să digitaliza limitele, dacă am crea o mască separat pentru a bloca granițele mi-ar fi problema de a nu avea curățare topologice în nodurile de frontieră interne. Pentru a face acest lucru am adăuga culori: portocaliu și negru pentru a masca, apoi am juca vectori separat. Semnalul este că toate vor fi plasate în culoarea măștii, iar apoi au doar atinge cu ajutorul “converti liniile

clip image0086 Convert images to vector

Simplu, că este. Uită-te la detaliu la scară mărită, în care nodurile au fost recunoscute menținerea meci topologică la vârfuri, nodurile pot fi stocate ca un fișier cu format. Cap. Acesta poate fi ales pentru a schimba culoarea sau selectați nivelul dorit atunci când doriți să, aceasta este ceea ce am făcut pentru a separa blocul limita de proprietate, chiar de lucru cu o singură mască.

Conversia textului. Pentru aceasta, există alte instrumente care permit selectarea textului orizontal, rotit, multe, printre altele, prin aplicarea OCR. Chiar există opțiunea de a converti blocuri (celule).

clip image0096 Convert images to vector

Alte opțiuni de vectori. Odată aplicată masca, sarcinile pe care le puteți aplica sunt:

4. Conversia linii individuale
5. Conversia un întreg încadrată într-o cutie
6. Converti toate obiectele conectate pe hartă în
7. Construiți contururile, acest lucru necesită a fi într-un fișier de semințe 3D.
8. Cercuri de constructii
9. Simplificarea vectori, de exemplu, pentru linii de lanțuri care au prea multe segmente de

Precizia. Am măsurat distanța de la partea din față a proprietății 2, și mi-a dat 28.9611 de metri, originalul a fost 29.00, vectorizing se pe jos ar fi dat același răspuns, dar mai lent, cu o masă digitiza ar fi fost mai rău. În acest fapt, de precizie trebuie să se ia în considerare mai mulți factori, inclusiv de calitatea scanării, dacă lama nu a fost deteriorat, scara de harta, calitatea pixeli și mai ales date geospatiale din subsecțiunea 2 din acest post.

Masiv vectorizare.

Dacă este dată o imagine în două culori sau dacă sunteți într-o grabă, puteți face vectorizare masive, deși pentru aceasta trebuie să ia unele aspecte în considerare:

  • Dacă harta conține numai frontierele, odată fost testate de standardizare se poate face foarte simplu
  • Dacă harta a textelor, este mai bine pentru a le converti în primul rând, apoi cu imaginea instrumente de curățare elimina murdar de restul
  • Daca este o scanare de culoare, cu o scanare acceptabil, ca o hartă foaie de 1:50.000, se poate face prin culori, și de a face măști cu nume utile (linii de contur, clădiri, drumuri, rețea, etc), pentru a pune în aplicare în mod uniform a imagini diferite.
  • Când aveți foi continue, este de preferat să le amândoi numesc, face orice modificări posibile pentru a obține articulații și le vectorizare, ținând foi diferite selectate.
  • Este recomandabil să se facă de supraveghere, în special la nivelul articulațiilor și mulțime de linii zonele din apropiere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.