Home > Contouren van polylijnen (stap 1)

Contouren van polylijnen (stap 1)

Eerder zagen we hoe de contouren op basis van het netwerk van een punten ‘die in het veld te maken. Nu zullen we zien hoe het te doen, uit bestaande bochten in een gescande kaart.

Zoals we deden met het ontwerp van wegen, laten we splitsen het proces in stappen, zodat de post niet langer zal gaan dan een slang scheet.

Het plaatsen van de afbeelding

Hiervoor als we marginale coördinaten UTM, het werk sterk vereenvoudigd. In dit geval bepalen we de coördinaat snijpunten bij de uiterste, als we de hoek van snijpunten zou het beste zijn.

clip image001213 Contours from polylines (Step 1)

266380,1546430
266480,1546430
266380,1546510
266480,1546510

Punten worden ingevoegd met het commando punt, En het invoeren van de coördinaten van elkaar gescheiden door een komma, zoals in de afbeelding hieronder. Om het formaat wilt wijzigen naar een zichtbaar symbool, is het gedaan uit Opmaak> punt stijl. Maar omdat deze Civil 3D versies compliceert het proces van het vinden van de Gereedschap menu kunt u schrijven zoals op de oude manier: ddptype vanaf de opdrachtregel en druk op invoeren en kies het type punt.

In dit deel, ik mis MicroStation, waar een punt is een lijn van lengte nul, en kan dynamisch dikte hebben met de kaartweergave.

clip image002149 Contours from polylines (Step 1)

Het beeld met behulp van nu voegen we Invoegen> Rasterafbeelding verwijzing. We vertrokken kon de mogelijkheden om te zetten Invoegpunt en schaal van het scherm.

clip image003108 Contours from polylines (Step 1)Vervolgens plaatst u een punt op de coördinaten ‘links en beweeg de muis tot je kunt zien dat het beeld heeft de geschatte grootte.

Als het beeld dekt de punten, moet het terug worden gestuurd. Dit wordt gedaan met Extra> Weergave om> Naar achtergrond.

Georeferencing de afbeelding.

We zullen punten op de foto die gelijkwaardig zijn aan die wij door middel van coördinaten hebt ingevoerd moet zijn nodig. Daarvoor sluiten wij de marginale lijnen, om de intersecties.

clip image00478 Contours from polylines (Step 1)

Gebruik Kaart> Extra> Rubber Sheet commando, zoals we het een paar dagen geleden naar vectoren transformeren, geven we de groene stip als basis, dan is de rode als referentie. Wanneer we alles al hebben gedaan met de vier punten, dan doen we invoeren en het commando vraagt ​​ons om te selecteren de objecten te transformeren. We schrijven de letter S voor de Kiezen optie, en raak het beeld, dan doen we invoeren de laatste keer en daar hebben we het.

Vrij gelijkaardig aan wat het doet de Kromtrekken van Microstation’s Raster Manager. Zoals we al eerder uitgelegd, als we willen referenen beelden, het is beter van Google Earth.

En nu kijken hoe het beeld overeenkomt met de rode stippen, zodat de greens kan worden verwijderd. Nu is het beeld gegeorefereerd en met een passende schaal te beginnen met scannen.

Om de oefening te voltooien en maken de contouren zie de volgende stap.

clip image00546 Contours from polylines (Step 1)

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.