Home > Civil 3D, design drumului, lecția 1

Civil 3D, design drumului, lecția 1

NOTE Traducere: Vă rugăm să citiți câteva comentarii de la sfârșitul acestui post.

Primesc o solicitare de la un prieten din teren de “patepluma” (*), Care lucrează pe un drum, se pare că el are Land Desktop asa ca vom merge un pic diferit, pentru că ceea ce am este Civil 3D 2008, dar cui îi pasă. Doar pentru nostalgie, acest lucru a fost mult mai ușor în CivilSoft (Autocivil că, inițial, a lucrat din AutoCAD și generate DXF), apoi a venit Softdesk și acum Civil 3D.

Cazul:

Ridicare a unui drum, care are linie de axa și secțiuni transversale la stânga și la dreapta de fiecare stație la fiecare 10 de metri. În această lecție vom vedea cum de a importa puncte.

clip image0015 Civil 3D, road’s design, lesson 1

clip image0022 Civil 3D, road’s design, lesson 1Datele:

Inițial, ea a avut date de teren cu o linie de axe, și vederi stânga și dreapta. Cumva, după ce a fost întreb, cineva a făcut-l un model frumos unde puteți introduce informații fără a fi nevoie să-l tragă manual. Așa că voi scoate acest pas, pentru că în fișa un registru de lucru Excel este deja fișierul cu puncte.

Oricum aici este fișier a plecat la tine pentru gândit mult (**) Și a vedea cum funcționează și să se concentreze pe activitatea de baza de puncte.

Primele lucruri, primele

Desen nou. Să începem un nou desen, face acest lucru “File, New” și alegeți șablonul “_AutoCAD Civil 3D (metric) CNVM Base.dwt.” Acest lucru este de a asigura că fișierul de semințe este în unități metrice și nu engleză.

Georeferențiere desenul. Amintiți-vă că desenul nostru este un singur DWG, care nu are un sistem de proiecție sau de coordonate, pentru a face acest lucru se poate face doar cu AutoCAD Map sau Civil 3D. Din acest motiv, vom face “harta / Instrumente / definește sistemul global de coordonate”, sau bun, cu comanda “_ADEDEFCRDSYS”

De acolo alege în categoria, UTM Datum WGS84 si apoi 16 de Nord.

clip image003 Civil 3D, road’s design, lesson 1

Importul de puncte

Pentru a importa puncte, am exportat fișier Excel, în cazul în care masa de coordonate numit geofumadasxport.csv este în format CSV, îl puteți descărca de aici dacă vrei să faci.

Alege formatul. Ce urmează este un simplu import de puncte AutoCAD pentru a face aceasta “Puncte / puncte de import / export puncte de import” sau cu comanda “_importpoints” și apoi alegeți formatul care se potrivește mai bine noi:

Ordinea punctelor este:

-Point

-Est

-Nord

-Elevation

-Descriere

Asa ca am ales ca, PENZD, în format delimitat prin virgulă (CSV), viitoare vom alege fișierul și să definească că toate punctele vor merge la un grup numit “sb_todos.”

Lansa. Apoi OK si vom face perspectivă extinsă a vedea punctele.

Acesta ar fi fost creat această, o grilă de puncte și în panoul lateral pe fila “prospector” ar fi fost create lista de puncte numit “sb_todos”

clip image004 Civil 3D, road’s design, lesson 1

Dacă primiți ca înclinat în sus, ar putea fi că ați confundat PENZD cu PNEZD, așa-i și re-import șterge.

Dacă nu ieși cu aceeași dimensiune text, nu acorde atenție, este o chestiune de format.

În secțiunea următoare vom vedea cum pentru a filtra de puncte pentru a obține diferite de vizionare … Sper ca am timp.

NOTE Traducere:

(*) Teren de “patepluma”Literalmente tradus ca “pene-picior”, o aluzie la Santa Barbara un oras in Honduras, cunoscut în America Centrală pentru femeile sale frumoase si o echipa muzical numit tocmai “patepluma”, apărut în anii 80.

(**) Romperse el cocoAceastă expresie este folosită atunci când trebuie să ne gândim și poate studia din greu pentru a rezolva o problemă.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.