Home > CAD / GIS tot de prioriteiten van de Free Software

CAD / GIS tot de prioriteiten van de Free Software

De Free Software Foundation (FSF) Werd opgericht in 1985 met de bedoeling van de bevordering van het gebruik, de ontwikkeling en bescherming van niet-proprietary software onder de regeling voor de handel. Via Gigabriones ik hoorde dat de FSF aangekondigde elf prioritaire projecten die twee zijn voor geospatiale:

clip_image002Een vervanger voor Google Earth

Er zijn verschillende pogingen van virtuele globes in eigen formaat, zoals Titan Leica, ESRI ArcGIS Explorer, Microsoft Virtual Earth, NASA World Wind en GeoShow.

Maar natuurlijk, Google Earth is het meer populair omdat het verbruik middelen ‘is gering in vergelijking met de anderen en ook omdat het Google die heeft de opdracht gekregen om lawaai te maken over dit. Deze spreiding heeft gemaakt groeit de hoeveelheid data-inhoud en dus het is de voorkeur van mensen, zodat de FSF is op zoek naar haar vervanger onder vrij gebruik.

Het is duidelijk dat u geen toegang tot gegevens van Google, maar dat het kml-bestanden kan lezen, de toegang tot andere bronnen van gegevens in OGC standaarden, waaronder de basis van Open Kaarten Straat (OSM) en ook gaan Marmer on-line samenwerking.

clip_image003Een vervanging voor OpenDWG bibliotheken

In dit zijn ze op zoek naar een project dat is bedoeld om het gebruik, de distributie en ondersteuning van normalisatie onder een vrije licentie voor CAD-formaten. Het zou mooi zijn als we bedenken dat de Open Design Alliance afgezien van initiatieven als IntelliCAD die werden veroorzaakt door dit idee, heeft weinig gedaan na de dwg in 2000 met de gekke manier om de parameters te wijzigen door AutoDesk en Bentley V7 die niet in staat door te geven hoewel de V8 is geweest specificaties beschikbaar.

Vandaar dat veel programma’s doorgaan met het openen deze oudere indelingen met het excuus dat er geen gestandaardiseerde ondersteuning hoewel Bentley en Autodesk hebben gepland voor volgend jaar.

Andere projecten die binnen de prioriteit van de SFS vallen zijn:

Gnash, een speler voor Flash-bestanden

Coreboot een gratis BIOS-oplossing

Software om Skype te vervangen

Gratis software om video te bewerken

GNU Octave, een Matlab vervanger

Een manager van het netwerk van routers

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.