Home > CAD / GIS πλατφόρμες πρέπει να πάει στο GPU

CAD / GIS πλατφόρμες πρέπει να πάει στο GPU

Όσοι από εμάς, οι οποίοι είναι οι χρήστες των γραφικών εφαρμογών, είναι πάντα μέλλουσες ότι ο εξοπλισμός διαθέτει επαρκή μνήμη εργασίας. Σε αυτό, CAD / GIS προγράμματα ανέκαθεν αμφισβητηθεί ή να μετρηθεί από την άποψη του χρόνου που χρειάζεται για να εκτελέσει τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως:

  • Χωρική Ανάλυση
  • Διόρθωση και την εικόνα σας
  • Ανάπτυξη των μαζικών δεδομένων
  • Διαχείριση δεδομένων σε ένα γεωβάση
  • Δεδομένων

Το τυπικό PC δεν έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, από την άποψη της μνήμης RAM, σκληρό δίσκο, μνήμη γραφικών και τα χαρακτηριστικά που έχουν μόνο αυξάνεται, αλλά η λογική λειτουργίας της CPU έχει διατηρήσει τον αρχικό του σχεδιασμό (Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε κρατήσει καλώντας την CPU). Είναι Επίσης, έχει ένα μειονέκτημα ότι ο εξοπλισμός μεγαλώνουν σε χωρητικότητα? Προγράμματα σκοτώσει την προσδοκία του, με τον σχεδιασμό να καταναλώνουν τις νέες δυνατότητες.

clip image001169 CAD/GIS platforms must go to the GPU

Ως ένα παράδειγμα, (και μόνο για παράδειγμα), Όταν οι δύο χρήστες τοποθετούνται ταυτόχρονα με τους ίδιους όρους του εξοπλισμού και των δεδομένων, ένα με το AutoCAD 2010 και το άλλο με Microstation V8i, φόρτωση 14 εικόνες ράστερ, σε οικόπεδο 8.000 ακίνητα και σύνδεση με μια βάση δεδομένων Oracle Spatial, κάνουμε την ερώτηση :

Τι σημαίνει ένα από τα δύο πρέπει, να αποφεύγεται η επιβάρυνση του μηχανήματος;

Η απάντηση δεν είναι στην καινοτομία, είναι απλά ο τρόπος για την ανάπτυξη του προγράμματος, διότι αυτό δεν συμβαίνει με την Autodesk Maya, η οποία καθιστά πιο τρελά πράγματα και έχει καλύτερη απόδοση. Ο τρόπος για την αξιοποίηση του υπολογιστή είναι το ίδιο (μέχρι τώρα στην περίπτωση των δύο προγραμμάτων), και ανάλογα με αυτό που πυροβολούν τα προγράμματα επειδή ασχολούμαστε μαζί τους για να εργαστεί πολύ. Έτσι, ορισμένες συσκευές είναι γνωστές ως θέσεις εργασίας παραδοσιακών PCs, servers ή, όχι επειδή είναι άλλου χρώματος, αλλά και από το πώς θα καθιστούν την εφαρμογή προγραμμάτων υψηλής κατανάλωσης στο graphic design, επεξεργασία βίντεο, ανάπτυξη εφαρμογών, ρόλων διακομιστή και στη δική μας περίπτωση, η λειτουργία με τα χωρικά δεδομένα.

Λιγότερο CPU, GPU περισσότερα

Το πιο σημαντικό πρόσφατη αλλαγή συνέβη στην αρχιτεκτονική PC είναι ο όρος που επινοήθηκε ως GPU (graphics διεργασίες), η οποία σας επιτρέπει να βρείτε μια καλύτερη απόδοση του υπολογιστή σας, μετατρέποντας μεγαλύτερες ρουτίνες σε ταυτόχρονη μικρότερα, χωρίς να περάσει από την CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας ), τη διαχείριση, των οποίων η ικανότητα προς εργασία παίζεται μεταξύ των σκληρών επαναστάσεις δίσκο, μνήμη, μνήμη βίντεο και άλλα καθήκοντα διαχείρισης peer (δεν είναι πολλοί άλλοι).

Κάρτες γραφικών, δεν γίνονται για να αυξήσετε τη μνήμη του βίντεο, οι ίδιοι περιλαμβάνουν έναν επεξεργαστή που περιέχει εκατοντάδες πυρήνες έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν παράλληλες διαδικασίες. Αυτό το χαρακτηριστικό που είχαν ανέκαθεν (περισσότερο ή λιγότερο), Αλλά η σημερινή πλεονέκτημα είναι ότι οι κατασκευαστές προσφέρουν κάποια ανοικτή (σχεδόν) Η αρχιτεκτονική να επιτρέπει στους προγραμματιστές λογισμικού για να εξετάσει την ύπαρξη μιας κάρτας με αυτές τις δυνατότητες και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της. Το PC Magazine αυτού του μήνα (Ιανουάριος) αναφέρει εταιρείες nVidia, ATI και άλλοι που περιλαμβάνονται εντός της Συμμαχίας OpenCL.

Για να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ της CPU και GPU, εδώ εννοώ μια παρομοίωση:

CPU, όλα τα κεντρικά, Είναι σαν ένα δήμο με όλα όσα κεντρική, η οποία έχει ένα αστικό σχεδιασμό, ξέρει ότι θα πρέπει να ελέγχουν την ανάπτυξή της, αλλά δεν είναι σε θέση να παρακολουθεί ακόμη και νέες κατασκευές που παραβιάζουν τους κανόνες. Αλλά αντί της χορήγησης αυτής της υπηρεσίας σε μια ιδιωτική επιχείρηση, τονίζει αυτο-αποδίδοντας το ρόλο, ο πληθυσμός δεν ξέρει ποιος να διαμαρτυρηθεί για το γείτονα που παίρνει το πεζοδρόμιο, και η πόλη εξακολουθεί να είναι σύγχυση κάθε μέρα.

Συγγνώμη, δεν ήμουν μιλώντας για δήμαρχος σας? Ήμουν μόνο μιλώντας για παρομοίωση ενός CPU, όπου η κεντρική μονάδα επεξεργασίας (για Windows), πρέπει να κάνει τη δουλειά εξοπλισμού για τις διαδικασίες, όπως:

  • Προγραμμάτων που εκτελούνται κατά την εκκίνηση των Windows, όπως το Skype, Yahoo Messenger, Antivirus, Java κινητήρα, κλπ. όλα τα καταναλώνουν μέρος της μνήμης εργασίας σε χαμηλή προτεραιότητα, αλλά χωρίς λόγο, εκτός αν τροποποιηθεί μέσω msconfig (που ορισμένοι αγνοούν).
  • Υπηρεσίες που εκτελούνται, τα οποία αποτελούν μέρος των Windows, κοινά προγράμματα χρήσης, συνδεδεμένο υλικό ή άλλους που έχουν καταργηθεί, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σε λειτουργία. Αυτά έχουν συνήθως ένα μέσο / υψηλή προτεραιότητα.
  • Προγράμματα σε χρήση, οι οποίες καταλαμβάνουν χώρο με υψηλή προτεραιότητα. Ταχύτητα εκτέλεσης της γίνεται αισθητή στο συκώτι μας, γιατί βρίζουν, αν δεν λειτουργούν γρήγορα παρά το γεγονός ότι μια μηχανή υψηλής απόδοσης.

Και αν και τα Windows κάνει juggling τους, πρακτικές, όπως έχουν πολλά προγράμματα που είναι ανοικτά, εγκατάσταση ή απεγκατάσταση ανεύθυνα, περιττά θέματα που μοιάζει αρκετά (Ισπανική Λόγος “Pinton”, στην περίπτωση ενός προσώπου που σημαίνει όμορφος), Να γίνουμε ένοχος για την κακή λειτουργία του εξοπλισμού.

Συμβαίνει λοιπόν, ότι όταν ξεκινήσαμε μία από τις διαδικασίες που αναφέρονται στην αρχή, ο επεξεργαστής σκέφτεται πολύ (Ισπανικά Λόγος: “romperse el coco», να σπάσει το κεφάλι του) Την αναζήτηση πώς να δοθεί προτεραιότητα σε αυτόν σε σχέση με άλλα προγράμματα σε χρήση. Λίγες επιλογές τους για τη βελτιστοποίηση είναι RAM, μνήμη βίντεο (συχνά από κοινού), αν μια κάρτα γραφικών είναι ενεργοποιημένος, δοκιμάστε να πάρει κάτι από αυτό, ανάλογα με τον τύπο του σκληρού δίσκου και άλλα μικροπράγματα, το παράπονο κραυγή μπορεί να είναι χαμηλότερη.

GPU, παράλληλες διαδικασίες, Είναι σαν ο δήμος αποφασίζει να αποκεντρώσει παραχώρησης ή ιδιωτικοποίηση εκείνα τα πράγματα που είναι μακριά ακόμα και αν είναι σημαντικές διαδικασίες που παραδίδονται σε μικρές εργασίες. Έτσι, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία παραδίδεται σε ιδιωτική εταιρεία, ο ρόλος της παρακολούθησης αξιόποινες παραβιάσεις συγκεκριμένα. Ως αποτέλεσμα (μόνο ένα παράδειγμα), Οι πολίτες μπορούν να συμμορφώνονται με το νόστιμο ευχαρίστηση χτύπημα(Ισπανικά Λόγος: “contar las costillas”, μετρήστε τις νευρώσεις) Στο γείτονα που παίρνει έξω το σκυλί να σκατά στο πεζοδρόμιο σας, που χτίζει έναν τοίχο, λαμβάνοντας μέρος του πεζοδρομίου, που στάθμευσε το αυτοκίνητό του σωστά, κλπ.. Η εταιρεία εξυπηρετεί την κλήση πηγαίνει προς την περιοχή, επεξεργάζεται η δράση του τον παίρνει στο δικαστήριο, λειτουργεί το πρόστιμο, το μισό πηγαίνει στο δήμο, το άλλο είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Έτσι κάνει η GPU, τα προγράμματα μπορούν να σχεδιαστούν έτσι ώστε να μην μαζικής αποστολής διαδικασίες με συμβατικό τρόπο, αλλά παράλληλα σαν μικρά φιλτράρεται ρουτίνες. Oh! Εξαιρετικό!

Μέχρι σήμερα, πολλά προγράμματα δεν κάνουν τις αιτήσεις τους με αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι, φιλοδοξούν να παίζει για να πάρει 64-bit για την επίλυση των προβλημάτων βραδύτητα τους, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Bill Gates θα είναι πάντα με τα πόδια σε αυτές τις δυνατότητες φόρτωσης περιττά πράγματα για τις επερχόμενες εκδόσεις των Windows. Τα Windows στρατηγική προβλέπει να επωφεληθούν από την GPU από APIs σχεδιαστεί για να λειτουργεί για DirectX 11, η οποία είναι βέβαιο ότι θα είναι μια εναλλακτική λύση που όλοι (ή οι περισσότεροι) θα αποδεχθεί, επειδή θα προτιμούσαν ως πρότυπο αντί να κάνει τρελά πράγματα για κάθε μάρκα εκτός OpenCL .

clip image002112 CAD/GIS platforms must go to the GPU

Η εικόνα δείχνει ένα παράδειγμα που δείχνει πως μεταξύ 2003 και 2008 nVidia επεξεργαστή μέσω GPU έχει επανάσταση των δυνατοτήτων του σε σύγκριση με τον επεξεργαστή Intel CPU. Επίσης, εδώ είναι το καπνιστό εξήγηση (Ισπανική Λόγος: “fumada”, σε αυτή την περίπτωση ένα σκληρό τεχνική εξήγηση) Της διαφοράς.

Όμως, οι δυνατότητες της GPU είναι εκεί, και ελπίζω CAD / GIS προγράμματα θα λαμβάνει όλες τις δυνατότητές του (Ισπανικά Λόγος: “sacarle el jugo”). Έχουμε ήδη ακούσει, αν και η πιο εντυπωσιακή περίπτωση είναι από GIS Manifold, με CUDA κάρτες της nVidia, στην οποία μια διαδικασία δημιουργίας ψηφιακού μοντέλου εδάφους που πραγματοποιήθηκε σε 6 λεπτά επιτεύχθηκε σε μόλις 11 δευτερόλεπτα εκμεταλλευόμενοι κάρτα CUDA. Αυτό καπνός (Ισπανική Λόγος “fumada”, ένα πολύ τεχνικό έξυπνη ιδέα) Επιτρέπει να κερδίσει το Geotech 2008.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται από την GPU? Σίγουρος ότι θα δούμε πολύ από αυτό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.