Home > Business Intelligence, GIS för företag

Business Intelligence, GIS för företag

ÖVERSÄTTNING ANMÄRKNINGAR: Läs några kommentarer i slutet av det här inlägget.

clip_image001

Fallet

Jag såg detta program för ett år sedan med några flitig (egeomated) Vänner medan de gjorde ett system för en internationell bankkoncern. Specifikt var ärendet till geografisk referens kontoinnehavare “kreditkort, vilket var en odyssé med tanke på att adresserna skrevs nästan hällristningar.

Men det slutliga resultatet var enkla rutiner som görs för banktjänstemän där de kunde göra frågor såsom:

  • • Hög Efterskott Stadsdelar Karta
  • • lämpliga områden för tjänsten byråer installation
  • • distributionsvägar för uttalanden
  • • Attraktiva områden för främjande av nya produkter

Detta är vad som kallas “Business Intelligence”, vilket är något mer än rutiner för att analysera på flyget vissa variabler och visas på målade kartor. Vetenskapen är inte i GIS men i analysen som leder till att skapa kriterier för rutinerna, så det är lämpligt att känna verksamheten, tider, erbjudna produkter, kunder och lokala förhållanden.

Jag minns den flerskiktade strukturen som min intellektuell (rökt) Vänner, var skärmar för olika nivåer:

För Marketing Manager: En ruta för att hantera mätning kriterier, såsom acceptabla efterskott procentsatser, urvalskriterier för kunder, mål på försäljning, segmentering och parametrar positionering …

För GIS teknikerDet finns ett gränssnitt som i sällskap med grenröret GUI resulterade mycket sparsam, eftersom med detta, tekniker endast geo-läge varje ny kund, skapa nya områden etc.

För chefer, Ett gränssnitt som de kunde se tendenser, jämföra försäljningen mot mål, göra arbetsplaner och få meddelanden om prestation eller förseningar.

Resultat

Vanligtvis är det som kallas Business Intelligence genomförande information för att ledningsbeslut. Några av dessa skulle vara:

  • Varför de flesta brott som kommer från detta område?
  • Var är rätt plats för nästa Mall?
  • Vilka är de riktiga poäng för antennerna mobiltelefon?
  • Hur mycket skulle vara betal – värdet till grannen för gjorda förbättringar?
  • Var vår försäljning kommer från?
  • Varför i denna koloni vi har så många efterskott kunder?

Komplexiteten av detta är att det måste programmeras, och det är dyrt. Det väntas inte bli en GIS-tekniker för varje analys gör målade kartor och marknadschef granska de tillämpade kriterierna. För dessa uppgifter gäller rutiner som ger resultat, där parametrar kan anpassas.

Min respekt för dessa teknik quixotics (*), Minns jag att de uppnått målet att skapa nya punkter på IMS från en webbapplikation, vilket inbäddad i Oracle databas och fusk avgasrör som uppdateras dem på fluga.

clip_image002Lösning

Vi vet att ESRI har en ansökan för detta ändamål kallas Business Analysis, Men i det här fallet vill jag tala om en ansökan som har lämnat mig imponerade en applikation med vilken jag vill avsluta inlägget, det kallas Karta Intelligence, producerad av Integeo, ett bolag vars ursprung är i Australien men med tjänster i olika delar av världen, inklusive USA och Spanien.

Vad innebär Integeo gör som gör överraskande:

Plugin för att integrera MI i Excel!

Eftersom Excel är ett program för populärt bruk, har de skapat en plugin som gör att du kan ansluta till data som lagras antingen i Excel eller på en extern databas, och spela med ett gränssnitt som visar grafiska resultat enligt den befintliga clip_image003information.

Det är möjligt att spela med skikten teman, zooma in eller zooma ut, vända skikt på eller av. Data kan visas från en ArcIMS publikation eller serveras från ett annat program med OGC standarder såsom avgasrör, ArcGIS Server, Geoserver …

Integrera Geospatials och aplications Reporting.

Karta Intelligence har uppkoppling med geospatiala applikationer såsom ESRI, MapInfo, Geoserver och ansluter till rapportering applikationer såsom MicroStrategy, Oracle / Hyperion, IBM / Cognos, SAS, SAP, Business Objects, Aktivera eller genereras från Eclipse.

clip_image004

Enligt de senaste nyheterna, har Sun köpt produkten att integrera Hyperion till ESRI, med vilka det skulle ha en applikation som körs på Java, så i Mac och Linux.

Slutsats

Äntligen Jag tror att detta är en ganska imponerande program, främst eftersom även om det är inriktad på de produkter GIS änden, passar till specialiserade datatjänster och genererar resultat i farten utan att behöva ha höga utvecklingskostnader.

Om du vill veta mer, gå till Integeo eller Integeo Iberia.

ÖVERSÄTTNINGSKOSTNADER ANMÄRKNINGAR:

Quixotics: Ideella personer som är kapabla att göra sitt bästa för att få ett mål.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.