Home > Braziliaanse Utility Sabesp implementeert Bentley’s WaterCAD, Vermindert Water Verlies in Sector van haar Oost-Business Unit met 57 procent

Braziliaanse Utility Sabesp implementeert Bentley’s WaterCAD, Vermindert Water Verlies in Sector van haar Oost-Business Unit met 57 procent

Bespaart US $ 170.000 per maand
WaterCAD Brazilian Utility Sabesp Deploys Bentley’s WaterCAD, Reduces Water Loss in Sector of its East Business Unit by 57 Percent

Bentley Systems, Incorporated heeft vandaag aangekondigd dat de Braziliaanse hulpprogramma Companhia de Saneamento Básico do Estado de São Paulo (Sabesp – East Business Unit) heeft het water verliezen gedaald in zijn 272-kilometer lange Passagem Funda distributiesysteem (Cidade Tiradentes & Kerstman Etelvina Sectoren) door 57 procent door middel van het gebruik van Bentley’s WaterCAD product voor waterdistributie modelleren en beheer. Dit hielp Sabesp verminderen de maandelijkse productie van drinkwater door 440.000 kubieke meter – het redden van de hulpprogramma US $ 170.000 per maand. Bovendien, veranderingen in het watersysteem geëlimineerd de noodzaak van twee pompstations, vermindering van het energieverbruik van de hulpprogramma’s met ongeveer 8000 kilowattuur per maand.

Gelegen aan de oostzijde van de São Paulo Metropolitan Area, het Passagem Funda systeem (Cidade Tiradentes & Kerstman Etelvina Sectoren) verdeelt het water tot 240.000 inwoners. Hoge druk, met topografische verschillen van maximaal 100 meter, en illegale dienstaansluitingen had bijgedragen aan waterverlies van 880 liter per serviceverbinding per dag. Sabesp’s gebruik van innovatieve software Bentley’s geholpen om deze verliezen te verminderen tot 376 liter per serviceverbinding per dag.
Tijdens de planning van dit watersysteem optimalisatie project, gebruikte Sabesp WaterCAD naar:

  • identificeren hoge druk gebieden in het systeem,
  • simuleren van de gevolgen van de uitvoering van drukreduceerventielen in aangrenzende gebieden,
  • analyseren segmenten beïnvloed door voortgaande bouw,
  • ingesteld optimale operationele parameters,
  • van de gebieden waarop waterverlies prospectie, met het oog op het detecteren niet-zichtbare ondergrondse lekken.

Nivaldo Rodrigues, Sabesp East Business Unit Department Manager, zei: “Het enorme succes van dit project heeft geleid tot ons besluit om deze robuuste software-applicaties te implementeren in onze Oost-Business Unit. Door volgend jaar, verwachten we een hydraulisch model voor 100 procent van het watersysteem hebben, omvat de gehele 6000-kilometer distributienetwerk. Met het gebruik van software tools Bentley’s, waren we in staat om onze systemen te optimaliseren en het bereiken van goede resultaten. ”

Alle vertelde, Sabesp is verantwoordelijk voor het leveren van drinkwater tot 27,2 miljoen mensen en sanitaire voorzieningen tot 19,5 miljoen mensen in de São Paulo Metropolitan Area. Vandaag is het nut van engineering, planning en operationele teams in het Oosten Business Unit gebruikt niet alleen WaterCAD, maar ook Bentley’s WaterGEMS product voor distributie modelleren en beheer, HAMMER product voor analyse van voorbijgaande aard, en SewerCAD product voor sanitaire riool analyse en ontwerp.

Zei Rodrigues, “Over het algemeen, hebben water softwaretoepassingen Bentley’s hielp de Sabesp Oosten Business Unit verlagen zowel energiekosten en waterverlies in de grootstedelijke regio van São Paulo, het besparen van energie en het behoud van het water, waardoor de lokale middelen natuurlijk water behoud.”

Toegevoegd Bentley directeur Salvio Lerner, “Door rekening te houden met de topografische en andere uitdagingen in verband met zijn water distributienetwerk, en slimmer werken gemachtigd door innovatieve software Bentley’s, Sabesp in staat is om goed geïnformeerde beslissingen die het best beheren beschikbare middelen en technologie te maken. De voordelen van deze zijn vele, die allemaal leiden tot een betere kwaliteit van leven voor de gemeenschap Sabesp dient. ”
Voor meer informatie over Bentley’s WaterCADproduct voor waterdistributie modelleren en beheer, op www.bentley.com / WaterCAD. Voor meer informatie over Bentley’s complete lijn van water en afvalwater netwerkanalyse en design producten, bezoek www.bentley.com / Waternetwerk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.