Home > Bifoga en karta med en Excel-tabell

Bifoga en karta med en Excel-tabell

Jag vill bifoga en Excel-tabell till en karta i SHP-format. Tabellen är modifieras, så jag vill inte att konvertera den till DBF-format, eller lägga den i geodatabasen. Det är en bra övning att döda fritid för denna semester och, med fluga, ta en titt på ArcGIS 9.3 från Acer Aspire One.

Till exempel kommer jag att använda de uppgifter som xyzmap, Utnyttja annonsera dem fria, eftersom de har ett utmärkt verktyg som kan ansluta ArcGIS till Google Maps lastning vyn som ett skikt.

De data

  • Ett. xyzmap ger en världskarta i form filformat, med en DBF-fil som innehåller två kolumner: en med landskoden och den andra med namnet.
  • 2. Inkluderar även en Excel-fil som har statistik från länder och en kolumn med landskoden.

clip image001163 Attach a map with an Excel table

Drömmen

Syftet är att länka Excel-tabellen till kartan externt för att fortsätta fungera medan vi kan göra utbyggnaden och theming verksamhet från kartan.

Lösningen i tre steg

Jag kommer att använda Manifold GIS, och sedan kommer att prova med ArcGIS 9.3

Ett. Ladda kartan

Arkiv> Importera> ritning

2. Ring tabell

Arkiv> link> tabellen

Tre. Associerade tabeller

Nu för detta, vika upp bordet i samband med kartan, och:

Tabell> relationer

Efter val av en ny relationer, väljer de fält som du vill associera

Välj Ok

clip image002107 Attach a map with an Excel table

Efteråt systemet gör att du kan välja de kolumner som du vill ska vara synliga. Och det är klart, nu tabellerna är förknippade och de som är från den yttre tabellen är gråfärgade. Göra ändringar i Excel och vill se de därav uppdateringarna kräver ett högerklick knapp på bordet och väljer Uppdatera data.

clip image00379 Attach a map with an Excel table

Med ArcGIS.

Det bör inte vara mer komplicerat, men nu med hjälp av Add Ansluta verktyget, gör det inte det på första steget. Budskapet som skickar konsolen är att Excel-tabellen behöver ett ID Object.

clip image00459 Attach a map with an Excel table

Xyzmap vänner rekommenderar flytta xls till DBF, men det är inte avsikten med övningen. Om någon hjälper oss, kommer vi att göra något bra för samhället.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.