Home > Beslissen voor MapServer

Beslissen voor MapServer

VERTALING OPMERKINGEN: Lees enkele opmerkingen aan het einde van dit bericht.

Profiteren van een recent gesprek met een kadaster instelling die gezocht bij wat hun kaarten te publiceren, vat ik hier het belangrijkste om het item bailouts terug naar de gemeenschap. Misschien in de tijd het zal iemand die wil een beslissing te nemen of vraag om egeomate’s hulp te dienen.

Waarom MapServer

Het podium was iemand die bestemd zijn om te vertrekken voor Bentley’s GeoWeb Publisher, want het had nog een vergunning om Discovery Server, De voorloper ervan, terug in de jaren van stof. Een andere reden waarom ze geïnteresseerd waren in Bentley was dat hun mapping was op Microstation Geographics met VBA-toepassingen voor de bouw en het onderhoud van kadastrale kaarten.

Eerder op de blog (Ugly – Rare zoals het zegt de vriend) Toonden we hoe je een web mapping-service te creëren, met behulp van Manifold GIS, als een goedkoop alternatief. Ik sprak ook een dag over de verdiensten van Geoweb Publisher Bentley’s als een oplossing als er meer geld. Dit is om de continuïteit te geven aan die oude post waarin ik maakte vergelijkingen tussen verschillende toepassingen voor het publiceren van online kaarten.

Na het gesprek hebben we besloten om te gaan voor MapServer, een kwestie die ik hoop te benutten in de komende dagen. By the way, te beginnen om te proberen voor de rest van het jaar andere open source platforms, maar in een webomgeving.

clip image001239 Deciding for MapServerMapServer is geen GIS-applicatie, of zelfs beweert dat het is, zoals de website zegt. Geboren als een initiatief van de Universiteit van Minnesota, vandaar het logo komt van de samenvloeiing van de Minnesota en Mississippi rivieren. Het is vandaag de dag een referentie op het web mapping-service op grote schaal verspreid, misschien vanwege haar Angelsaksische afkomst. Als deze applicatie is er een breed scala – Brede echt -, Ik hou van de eenvoud, zo eenvoudig voor nieuwe gebruikers, alle magie is in de behandeling van de kaart bestand dat kan worden gegenereerd op basis van programma’s zoals QGis of begrijpen de logica mapscript om talen zoals PHP, Java, Perl, Python exploiteren,. Ruby of C #.

Meer dan MapServer er toepassingen ontwikkeld meer “geserveerd“Als Chameleon, Cartoweb, Ka-map en Pmapper. Deze worden aanbevolen voor gebruikers met minder code domein, maar het is ideaal om primitieve logica van de MapServer begrijpen.

clip image002170 Deciding for MapServer

Het getoonde voorbeeld is dat een voorbeeld van de werk we nu doen. Met toestemming van hen en zijn zich ervan bewust dat deze dienst beschikbaar is voor het publiek in een paar weken zal zijn en dan kun je aan het werk zien.

Welke andere web applicaties bestaan?

Hiervoor zal ik gebruik maken van de OSGeo Stichting als referentie, een van de meest creatieve in termen van duurzaamheid van open source normalisatie op het gebied van geospatiale. Hoewel ik het ermee eens dat er andere meer.

 • Mapbender, Zeer populair, als een thin client met Mapserver bij IO Guatemala. De reden voor zijn beroep is dat het is ontwikkeld voor PHP en JavaScript, twee van de meest gebruikte combinaties op het web vandaag.
 • Mapbuilder, Die eindigde in versie 1.5 en samengevoegd met open lagen. Zijn AJAX … was een schoonheid.
 • Open Lagen, Een wonder als het wordt geïntegreerd met Google of Yahoo Maps of efficiënter worden van de cache op het raster scherm.
 • Mapguide Opensource, Zeer populair voor zijn relatie Autodesk. Het is robuust al in de gewenste smaak (*).
 • Graad, een hele gerookt over normen. Het heeft zoveel potentieel in Europa. Door zijn stabiliteit in GML ondersteuning wordt voorgesteld als een neutraal alternatief voor web processen uitvoering van de INSPIRE initiatief.

Andere OSGeo incubatie oplossingen zijn:

 • Geoserver, Het grootste potentieel is dat de ontwikkeling van Java. Met veel als Open Layers te bieden door integratie met gegevens van Google Maps, Google Earth en Maps Yahoo, waaronder ArcGIS.
 • Geomajas die thin client, desktop en web omvat.
 • MapFish, Bij voorrang richten op Python, maar misschien wel een van de minst gedocumenteerde (online).

MapServer’s Voordelen

OGC normen ondersteunen. Misschien wel de beste, hoewel in dit bijna alle open source applicaties gaat goed, althans in termen van WMS, WFS, WCS, GML.

  • Web Map Service (OGC: WMS) 1.0.0, 1.0.7, 1.1.0 en 1.1.1
  • Web Feature Dienst (OGC: WFS) 1.0.0, 1.1.0
  • Web Coverage Dienst (OGC: WCS) 1.0.0, 1.1.0
  • Geography Markup Language (OGC: GML) 2.1.2, 3.1.0 Niveau 0 Profiel
  • Web Map Context Documents (OGC: WMC) 1.0.0, 1.1.0
  • Styled Layer Descriptor (OGC: SLD) 1.0.0
  • Filter Encoding Specification (OGC: FES) 1.0.0
  • Sensor Observation Dienst (OGC: SOS) 1.0.0
  • Observaties en metingen (OGC: OM) 1.0.0
  • SWE Common (OGC: SWE) 1.0.1
  • OWS Common (OGC: OWS) 1.0.0, 1.1.0

Presenteren gegevens via Open richtlijnen Consortium GIS, zal elk programma aan te houden zonder al te veel werk. Dit omvat SW sinds AutoDesk Civil3D, ArcGIS. Bentley Map, om gvSIG, QGIS, etc. En zelfs Google Earth / maps via wms.

Te vergelijken met de toepassingen die ik eerder heb gewerkt (GeoWeb Publisher en Manifold GIS), MapServer overtreft hen omdat het heeft veel verspreiding, Dat is de reden waarom haar pagina heeft genoeg informatie, ontwikkelde voorbeelden, zonder vermelding van de gemeenschap van de gebruiker. In het geval GWP’s er is veel werk te doen is en wat van Manifold in het Spaans is zeer binnenkort – het weglaten van Geofumadas zodat geen ingang in tegenspraak.

gegevensondersteuning is een wonder. Het is niet de hemel, maar het is genoeg naderen:

•: Shape-bestanden, GML, PostGIS, en meer via OGR, waaronder DGN wereld.

 • Geodatabase of vector data: Shape-bestanden, GML, PostGIS meer dan een wereld via OGR, waaronder DGN.
 • Raster data: gegeorefereerd TIF en wat we willen via GDAL.
 • Voor afrit, kunt u jpg, png, pdf en natuurlijk, OGC standaarden te creëren.

Dan is er de cross-platform ondersteuning. MapServer kan draaien op IIS, die het vriendelijk voor gebruikers van Windows / PC maakt. Het kan ook draait op Apache, dus het kan op Windows en Linux draaien zonder enig probleem, niet alleen om gegevens te dienen, maar om te navigeren. In het geval Manifold’s, is het publiceren alleen gemaakt door IIS, als Apache is de naam die het genereert congestie, hoewel sommige hebben hun pirouettes gemaakt met het. En in het geval van Bentley, het draait alleen op Windows, rekening mee dat de inzet van het web is een ActiveX die alleen draait op Internet Explorer, tenzij je rookt IDPR de verheven in een ruimtelijk patroon.

Onnodig te zeggen, het is niet te maken aan betalen licentie. De licentie met Manifold Universal zou zijn door de orde van $ 600, de Bentley GWPublisher met $ 10,000 met beperkte gebruikers en als GIS Server zou zijn, het is boven de $ 15.000.

Tot slot zie ik een groot voordeel in ontwikkeling. Zoek iemand die werkt MapServer is niet zo eenvoudig, maar het is veel gemakkelijker te vinden dan met andere toepassingen, zoals op afstand die, zoals we nu doen. Een ontwikkelaar die de ingewanden van Bentley GWPublisher weet is niet zo gemakkelijk te vinden, moet hij weten Project Wise, Geographics, MicroStation VBA en Bentley Map om te profiteren van een robuuste ontwikkeling van de Bentley Geospatial Server (Hoewel ik toegeven dat er kan prachtige dingen gedaan worden). Een Manifold GIS ontwikkelaar, het is gewoon erg moeilijk, hoewel het slechts. NET, en een GIS server een, zijn veilig dat rekent op basis van hoe de licentiekosten.

Hoe te installeren in 5 stappen

Er zijn niet veel stappen, net als het begin van Genesis:

 1. Download OSGeo4W hier
 2. Installeer het, althans MapServer, Apache en een voorbeeld.
 3. Installeer Apache en maak de dienst (of pick-up een directory via IIS).
 4. Til de dienst
 5. Laat het monster in de browser

Ja, net als in de Genesis, tussen vers 1 en 2 zijn er verschillende dingen die gebeurd is in Satans rebellie. Over het algemeen moet u de service te verhogen, hetzij via http://localhost/ of http://127.0.0.1/ neemt haar strijd, maar je leert.

Het zal in de volgende post die ik zal uitleggen

VERTALING OPMERKINGEN:

(*)robuust al in de gewenste smaak. Spaans idioom: ‘a morir’, wat betekent dat er iets zijn primitieve kenmerken behoudt. Aan de andere kant, ‘al gusto’ of ‘el el Sabor Deseado’ is meer dan een jargon een figuurlijke zin wat betekent dat u elke taak die je moet kunnen doen.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.