Home > Bentley wil haar dgn het meest populair

Bentley wil haar dgn het meest populair

VERTALING OPMERKINGEN: Lees enkele opmerkingen aan het einde van dit bericht.

Vorig jaar had ik het over wat ik geloofde dat het kon van Bentley met zijn I-model criteria worden waargenomen. Dit jaar, de rook is meer verduidelijkt, en inderdaad het is, nadat het is gezien de recente overnames integratie resultaten zoals eBExor en xml verdere exploitatie potentieel.

clip image001260 Bentley wants its dgn to be most popularAl vele jaren dgn is zeer exclusief en uniek formaat van een Bentley’s, ondanks de V7 met de OpenDGN alliantie kon vrijgegeven aan andere toepassingen, de versie 8 is nog steeds exclusief voor grote ondernemingen dat niveau strategische allianties hoog hebben, zoals Autodesk, Oracle en ESRI . Hoewel dit soort formaat is, zelfs nu, alleen gebruikt om te lezen of te importeren. Maar het is niet voor het bewerken van bestanden. Kleine bedrijven en open source initiatieven buiten gebleven en in het geval van xml functies ingebed in de xfm, heeft dit tot nu toe een heel thema Bentley’s geweest.

Maar zoals is te zien in de trend van vorig jaar, Bentley wil niet langer een eigen formaat te hebben en niet wil laten vallen wat nodig was om de V8, die na meer dan 10 jaar lijkt te zijn bedacht op een moment te krijgen. Wanneer u de I-model conceptuele’s replica bekijken, wordt duidelijk aangetoond dat Bentley wil overstijgen in de interoperabiliteit technologieën die nu mogelijk zonder verlies van wat ze altijd hebben vermoed: een precisie (nauwkeurige), niet alleen gezien wil worden door ingenieurs, maar voor andere gebruikers (zelfbewust) als zijn formaat heeft elementaire nuttige informatie. Sterke uitdaging als het kan rijden op de grote s boot en kunnen deuren openen voor kleine die komen wrokkig dagen geleden, omdat de schijnbare dubbele standaard van opendgn.

De basis rook: Bentley wil zijn eigen pdf

Het is de voorlopige conclusie die ik kan begrijpen. Het wil een formaat als Acrobat PDF, AutoDesk DXF, zoals de png, of zoals de txt populariseren! De grote gedachte (*) Is niet in het maken van een nieuwe dgn versie, maar doen dat veel programma’s kunnen lezen uit de dgn wat nuttig voor hen kunnen zijn.

egeomate: Bent u van plan om een ​​nieuwe dgn versie te bouwen met I-model of in 64-bit tijdperk?

Bentley: Zeker niet, het dgn V8 is prachtig.

(Be Inspired 2010, ProjectWise ronde tafel)

Daarom wordt naar de Bentley dgn I-model heeft kenmerken van algemeen gebruik. Dgn kan nu worden bekeken en kan gedaan worden fundamentele routines van zoom, pan, selecteert, roteren, opmaak en data beoordeling. Dit uit thin clients:

 • Microsoft Outlook
 • Web Navigator
 • Microsoft Sharepoint
 • Windows Verkenner (Windows 7)

Natuurlijk, is het duidelijk dat CAD / GIS / CAM programma’s en ruimtelijke databanken niet zal zien dgn, maar de geometrie en attributen van de xml in de manier waarop ze gewend zijn om het te zien.

De helft rook, Bentley gaat op de vijfde dimensie

Dit is geen nieuw thema; al enige tijd geleden het is zoeken hoe de geautomatiseerde controle (SCADA) te integreren tot ruimtelijke gegevens. Om dit te doen, zullen alle Bentley’s capaciteit hebben om I-modellen te genereren, die dit niveau van integratie te stromen van de tijd, de productiviteit en de levenscyclus zal omvatten.

Bentley is ook de lancering van haar ProjectWise Navigator. Tot nu toe is het gratis voor gebruikers met een actieve licentie door SELECT, ik denk dat het zal blijven of zal een symbolische waarde voor de gebruikers, niet Bentley’s, kan de kracht zien achter de I-model. Navigator is de opvolger van de originele Bentley View die gemuteerd naar Bentley Redline, maar nu met de mogelijkheden tot ver buiten dan bekijken, prijsverhoging en druk:

 • Het kan dgn, dwg, dxf formaten lezen, en ik neem aan dat het meer kan zijn. Op dit niveau PW Navigator blijft op basisniveau (3D) wat maakte hoewel het ook tabel behorend bij de objecten en misschien basic rendering kunnen bekijken.
 • • Wanneer de mogelijkheid is, is in de twee andere niveaus, want als dgn werd gegenereerd met I-model componist, zal het zichtbare kenmerken van specifieke disciplines worden op een transactieniveau (4D), het kunnen omgaan met reacties en het opslaan van gegevens binnen een gecontroleerd proces tijdens de uitvoering of werking (5D).

Het astrale rook: Bentley wil naar de vijfde dimensie.

 • Als het is een gemeenschappelijk dgn, zal het alleen gezien worden de basiseigenschappen van elementen zoals kleur, dikte, niveau voorrang, vul, coördinaten, enz. Hoe zal men zien een dwg, dxf en geopdf. Met dit begrijpen we opties te bekijken, maken, zet / zetten lagen, zoomen, roteren, afdrukken, etc.
 • Maar als het werd behandeld Revit of Staad, kan men zien kenmerk van het vakgebied. Net alsof het werd behandeld met Inroads, Bentley Map, Architectuur, etc. zodat op dezelfde dgn kan worden gedaan multidisciplinaire processen.
 • clip image002191 Bentley wants its dgn to be most popular
 • Met deze Bentley is de integratie van een vierde dimensie, zoals de functies voor redline, keuren, beoordelen, digitaal te ondertekenen en op te slaan transactionele geschiedenis met meerdere disciplines voegt de vierde dimensie genaamd Time.
 • Maar Bentley is hier niet achtergebleven en is het toevoegen van een vijfde dimensie, die kan lijken op wat is de economische waarde, productiviteit of de levenscyclus binnen Control Board. Een object kan drie dimensies en in de tijd muteren (groeien) hebben of het behoud van natuurlijke leeftijd, maar het feit dat ze productief (vermenigvuldigen), deel uitmaken van een workflow of behouden van een geschiedenis van de economische waarde is wat er wordt overwogen vijfde dimensie. In een eenvoudige zin verwijst naar een proces van integratie van de werking en het onderhoud door middel van intelligente infrastructuur.
 • clip image003144 Bentley wants its dgn to be most popular
 • Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het budget van een project, dynamisch geïntegreerd met de hoeveelheden berekening van het digitale model. En dan de uitvoering controle, materialen inkoop, beheer van ramingen en de daaropvolgende controle van de operaties. Precies hetzelfde als wat wordt gemaakt door NeoDATa maar met integratie naar objecten (niet om eenvoudige berekeningen op 2D).
 • Voor deze Bentley introduceert Aset Wise, die wordt toegevoegd aan de twee multidisciplinaire producten we bekend was nu (MicroStation en Project Wise). Bentley heeft een interactie met Microsoft Project aangekondigd, zodat we kunnen aannemen dat er een link met de begroting en het project tracking oplossingen zijn. Het is ook versterkt met de generatie van de dynamische drukken, (dynamische InterPlot) die het mogelijk maakt een kaart die werd verzonden naar de printer kan communiceren met een gewone pen, dat heeft een geïntegreerde camera, zodat het gaat automatisch redline, waarnemingen of goedkeuringen.

Wat we kunnen aannemen dat het komt

Ik denk niet minder verwachten van Bentley, wiens rookt zijn erg astrale, zoveel dat het lijkt op een gegeven moment haar ontwerpers hebben het motto dat “hadde complexiteit is cool, na alles wat we zijn ingenieurs

Maar zien in deze rook, een zeer nuttig landing in de zin dat Bentley niet wil als software die vreemd tijdnotatie blijven. Het wil zijn dgn bekend worden als populaire formaten doen. Ik hoop van wel en dat het handhaaft de eenvoud uitwisseling normen vereisen.

Dan voel ik me geweldig op het idee van het niet om een ​​nieuwe indeling te bevorderen. Dit werd reeds aangenomen, (we nauwelijks denken aan de V7 toen al waren 16 bits, en V8 toen het al 32 bits) en het is goed om te weten dat we zullen blijven zien van de V8 voor een lange tijd. En in deze, blijft het voorstel van de Bentley’s te erkennen, in zijn I-model, dat niet meer is (en we echt willen) dat de xml ophalen uit uit de dgn de functies die andere programma’s al gezien hebben, onder het concept van de BIM’s en standaard.

Dit is het beste van wat er wordt voorgesteld, het is omdat de documentatie en de SDK voor I-model creëren van andere applicaties aan derden ter beschikking zal zijn. Dit zou de deur openen naar het onderwerp, op grond van de normen zoals CIS / 2, IFC, en ISO 15926 populariseren. Maar misschien wordt dit wel eindelijk laat ons zien een kosten-en budget-software compatibel met Microstation, een probleem dat we niet veel hebben gezien.

Eindelijk Ik voel me prima dat Bentley neemt niet veel uit multidisciplinaire product. Mijns inziens zal mapping applicaties, structuren, water, planten, geologie en andere disciplines blijven hun specifieke rol op grondstoffen die nu te bereiken tot drie te voldoen:

 • Microstation voor de drie fundamentele dimensies op klantniveau.
 • ProjectWise voor transactieverwerking en integratie binnen een server niveau.
 • AssetWise voor transactieverwerking naar buiten, online of offline.

VERTALING OPMERKINGEN:

(*) craneadaDit is de vervoeging van een werkwoord jargon (‘cranear’) opgericht om iets dat op grote schaal is gedacht uiten.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.