Home > Bentley vrea DGN sarcina de a fi cele mai populare

Bentley vrea DGN sarcina de a fi cele mai populare

NOTE Traducere: Vă rugăm să citiți câteva comentarii de la sfârșitul acestui post.

Anul trecut am vorbit despre ceea ce am crezut că ar putea fi perceput de la Bentley cu criteriile sale I-modelul. În acest an, fumul este mai clarificat, și într-adevăr este, după ce acesta a fost văzut de achiziții rezultatele recente de integrare, cum ar fi eBExor și XML potențial de exploatare mai departe.

clip image001260 Bentley wants its dgn to be most popularTimp de mulți ani DGN a fost format foarte exclusivist si unic un Bentley, în ciuda V7 cu Alianța OpenDGN ar putea lansat la alte aplicații, versiunea 8 este încă exclusiv pentru întreprinderile mari, care au alianțele strategice la nivel înalt, cum ar fi AutoDesk, Oracle și ESRI . Deși acest tip de format este, chiar și acum, folosit doar pentru a citi sau importa. Dar nu e pentru editarea fișierelor. Companiile mici și inițiative open source au rămas în afara și în cazul XML caracteristici încorporate în xfm, acest lucru a fost până acum o temă foarte Bentley.

Dar cum se vede in tendinta de anul trecut, Bentley nu mai vrea să aibă un format proprietar și nu vrea să renunțe la tot ce a luat pentru a obține V8, care, după mai mult de 10 de ani pare să fi fost conceput la un moment dat. Când vizualizați replica I-model conceptual, este arătat în mod clar că Bentley vrea să depășească în tehnologiile de interoperabilitate care permit acum, fără a pierde ceea ce au presupus întotdeauna: o precizie (precise), nu, vreau doar sa fie vazut de ingineri, dar pentru alți utilizatori (de auto-conștient) dacă formatul său are informații utile de bază. Provocare puternică dacă se poate merge cu barca pe mare și poate deschide porțile pentru întreprinderile mici care vin zile în urmă resentimente, deoarece dublu standard aparent de opendgn.

Fumul de bază: Bentley vrea propriul PDF

Este concluzia preliminară că pot să înțeleg. Ea vrea să popularizeze un format ca PDF Acrobat lui, DXF Autodesk, cum ar fi png, sau ca txt! Cu toate acestea, mare gândire (*) Nu este în a face o noua versiune DGN, dar nu că multe programe pot citi de la DGN ceea ce poate fi util pentru ei.

egeomate: Sunteți de planificare pentru a construi o nouă versiune DGN cu I-model sau în epoca pe 64 de biți?

Bentley: Categoric nu, DGN V8 este minunat.

(Be Inspired 2010, ProjectWise masă rotundă)

Din acest motiv, este în căutarea Bentley DGN I-model are caracteristici de utilizarea pe scară largă. DGN pot fi acum vizualizate și se poate face rutine de bază de zoom, pan, selecta, roti, marcare și analiza datelor. Aceasta din thin clients:

 • Microsoft Outlook
 • Web Navigator
 • Microsoft SharePoint
 • Windows Explorer (Windows 7)

Desigur, se înțelege că programele CAD / GIS / CAM și baze de date spațiale vor vedea nu DGN, dar geometria si atributele XML în modul în care sunt obișnuiți să-l vadă.

Jumătate de fum, Bentley se întâmplă de-a cincea dimensiune

Aceasta nu este o temă nouă, deja ceva timp în urmă a fost căutarea modul de a integra controlul automat (SCADA) a datelor spațiale. Pentru a face acest lucru, toate programele Bentley va avea capacitatea de a genera I-modele, care va include acest nivel de integrare a fluxurilor de timp, productivitate și ciclul de viață.

Bentley lanseaza, de asemenea, Navigator de ProjectWise. Până acum e gratuit pentru utilizatorii cu licență activă prin SELECT, cred că va continua sau va avea o valoare simbolică pentru utilizatori, nu a lui Bentley, se poate vedea puterea din spatele I-model. Navigator este succesorul de Bentley View original, care a suferit mutatii la Bentley Redline, dar acum cu capabilități mult dincolo de vedere, marcare și Print:

 • Se poate citi DGN, DWG, DXF, și presupun că ar putea fi mai mult. La acest nivel PW Navigator rămâne la un nivel de bază (3D), din ceea ce a făcut, chiar dacă se poate vedea, de asemenea, date tabelare asociate cu obiecte și de redare poate de bază.
 • • În cazul în care potențialul este, este în celelalte două niveluri, pentru că dacă DGN a fost generată cu I-model de compozitor, acesta va fi caracteristicile vizibile ale discipline specifice, la un nivel tranzacțional (4D), fiind capabil să interacționeze cu comentarii și stocare a datelor în un proces controlat în timpul implementării sau exploatării (5D).

Astral fum: Bentley vrea să meargă la a cincea dimensiune.

 • Dacă este un DGN comun, acesta va fi văzut numai proprietățile de bază de elemente, cum ar fi culoarea, grosimea, nivelul de prioritate, umple, coordonate, etc Cum se va vedea o dwg, dxf și geopdf. Cu aceasta am înțeles opțiuni pentru a vizualiza, face, opriți / porniți straturi, zoom, roti, print, etc
 • Dar dacă a fost tratat pentru Revit sau Staad, acesta poate fi văzut caracteristice care disciplina. La fel ca și în cazul în care acesta a fost tratat cu Intruziuni, Bentley Hartă, arhitectură, etc, astfel că pe aceeași DGN pot fi efectuate procese multidisciplinare.
 • clip image002191 Bentley wants its dgn to be most popular
 • Cu acest Bentley este integrarea a patra dimensiune, deoarece caracteristicile la Redline, aprobă, revizuirea, semna digital și a stoca istorie tranzacționale cu mai multe discipline adaugă a patra dimensiune numit Ora.
 • Dar Bentley nu a rămas aici și se adaugă oa cincea dimensiune, care poate semăna cu ceea ce este valoare economică, productivitatea și ciclul de viață în Consiliul de Control. Un obiect poate avea trei dimensiuni și în timp evolua (creste) sau conserva de vârstă naturale, dar faptul de a fi productiv (multiplica), face parte dintr-un flux de lucru sau păstrează un istoric de valoare economică este ceea ce este considerat a cincea dimensiune. Într-un sens de bază, se referă la un proces de integrare exploatarea și întreținerea prin infrastructuri inteligente.
 • clip image003144 Bentley wants its dgn to be most popular
 • Un exemplu de bază în acest sens este bugetul unui proiect, integrat dinamic cu calculul cantităților de la modelul digital. Și apoi de control al execuției, achiziții materiale, management de estimări forward și controlul ulterior al operațiunilor. La fel ca ceea ce se face de cătreNeoDATa dar cu integrare de obiecte (nu pentru calcule de bază în 2D).
 • Pentru acest Bentley introduce Aset înțelept, care se adaugă la cele două produse multidisciplinare ne-au fost cunoscute până în prezent (MicroStation și proiectul înțelept). Bentley a anuntat o interactiune cu Microsoft Project, astfel încât am putea presupune că va fi o legătură cu soluții de urmărire bugetare și de proiect. De asemenea, acesta este intarita cu generarea de imprimare dinamic, (dinamic interplot), care permite o hartă care a fost trimisă la imprimantă poate interacționa cu un stilou convenționale, care are o cameră integrată, astfel încât este vorba în mod automat Redline, observații sau aprobări.

Ce putem presupune că este vorba

Nu mă aștept la mai puțin de la Bentley, al cărui fumeaza sunt foarte astral, atât de mult încât se pare că la un moment dat designerii săi au avut motto-ul “complexitatea este rece, la urma urmei suntem ingineri

Dar văd în acest fum, o aterizare foarte util, în sensul că Bentley nu vrea să rămână ca software-ul care utilizează formate ciudate. Ea vrea DGN de ​​a fi cunoscut ca fac formatele populare. Sper că da și că își menține standardele de schimb de simplitate nevoie.

Apoi, mă simt grozav ideea de a nu promova un format nou. Acest lucru a fost deja asumat, (ne amintim abia V7 atunci când toate au fost 16 de biți, și V8 atunci când a fost deja 32 de biți) și este bine să știți că noi vom continua vedem V8 pentru o lungă perioadă de timp. Și în acest, rămâne să recunoască propunere de Bentley, în ei I-model, care nu mai este (și vrem cu adevărat să) că XML ieși din DGN caracteristicile pe care alte programe au văzut toate, sub conceptul BIM a și standard.

Acesta este cel mai bun din ceea ce se propune, e din cauza documentației și SDK pentru crearea I-model de la alte aplicații vor fi la dispoziția terților. Acest lucru ar trebui să deschidă ușa pentru a populariza acest subiect, în conformitate cu standardele, cum ar fi CIS / 2, IFC, și ISO 15926. Dar poate că acest lucru va permite în cele din urmă ne vedem un software de cost și buget compatibil cu Microstation, o problemă pe care nu am mai văzut de mult.

În cele din urmă mă simt bine ca Bentley nu scoate produs mult multidisciplinare. În opinia mea, aplicații de cartografiere, structuri, ape, plante, geologie și alte discipline vor continua să îndeplinească rolul lor specific în materie de produse care ajung acum la trei:

 • MicroStation pentru cele trei dimensiuni de bază la nivel de client.
 • ProjectWise pentru procesarea tranzacțiilor și integrarea într-un nivel de server.
 • AssetWise pentru exterior de procesare a tranzacțiilor, online sau offline.

NOTE Traducere:

(*) craneadaAceasta este conjugarea unui verb jargon (“cranear”), creat pentru a exprima ceva care a fost gandit pe scara larga.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.