Home > Bentley Hartă PowerView V8i, prima impresie

Bentley Hartă PowerView V8i, prima impresie

Am primit o versiune de PowerView V8i Select Series 2 (versiunea 8.11.07), linia economice în zona de cartografiere care Bentley speră să exploateze. La început nu a fost eliminat unele din îndoielile mele în postul anterior, când am arătat cele trei linii de zona geospațiale pentru anul 2011.

Pentru a începe cu, mai degrabă decât o versiune limitată, aceasta are capacități mai mari. Este ironic că acum costa mai putin de 1.350 de dolari, de aceea mi-am imaginat că va dispune de capacități mai mici decât PowerMap Select Seria 1, care merge rundă de 1,495 dolari SUA. Este evident că Bentley urmărește să introduceți această versiune pe piață ca un instrument economic, care include Bentley Hartă capacitățile și Microstation putere maximă într-o singură licență. Este chiar mai ieftin decât în ​​monoterapie Microstation.clip image00110 Bentley Map PowerView V8i, first impression

Pentru a face acest lucru, ceea ce a făcut este de a accentua diferențele de următoarea versiune (Bentley Map V8i), care include instrumente de Cadastru și MapScript –aproape merge rotund 4.000 dolari SUA -. Pentru cazurile mai multe afumate Bentley Hartă Enterprise a fost lăsată care depășește 7.000 de dolari, conform tabelului comparativ Bentley care a făcut publice.

Astfel că PowerMap Select Seria 1 va stagna acolo, se va continua de vanzare cu nici un sens dacă PowerView Select Seria 2 este mult mai robust și minus costurile. Utilizatorii PowerDraft și PowerMap vor fi cei care văd mai multe avantaje în termeni de instrumente de editare,

În graficul de mai jos voi arăta o diferență între panoul de activitate normală Microstation cu Bentley PowerView. Toate instrumentele Microstation pentru a construi, edita, și machete compune sunt acolo, în ceea ce diferă este, văzând panoul din stânga, Că acesta nu include instrumente pentru a face animații, vizualizari avansate, modelare 3D si suprafete, se poate vedea 3D, dar aceste instrumente nu vine ca în cazul versiunilor complete care Bentley Hartă aduce.

De la Bentley Hartă include toate instrumentele de analiză, cu excepția pentru scripting, analiza spațială și de rețea. Dacă ne amintim interoperabilitatea, aceasta nu include extensii FME, de asemenea, exportul formate GIS “este redus, doar Google Earth și formate CAD. Acesta poate fi lipit la o bază de date Oracle, dar numai în modul de citire, nu intră în manipularea topologie interiorul Oracle sau inserare date, ea nu poate genera I-modele, dar pot fi citite.

În cazul în care sunt menționate imbunatatiri, a fost inclus instrumente pentru revizuire și de marcare (acestea există doar în această licență), ceva similar cu ceea ce sa realizat anterior cu Redline, dar cu mai mult potențial, plus suma de imbunatatiri care a implicat Selectați Seria 2. La acest nivel de versiuni, el a incorporat un cod PIN pentru a fixa panoul sau trimite-l ca o filă din stânga, cum ar fi Panglica în AutoCAD.

Bentley Hartă PowerView Select Series 2 (8.11.07)
clip image0026 Bentley Map PowerView V8i, first impression
MicroStation V8i Select Seria 1 (8.11.05)
clip image0038 Bentley Map PowerView V8i, first impression

Dezavantaje de PowerView V8i

Principalele dezavantaje sunt că acesta nu include instrumente de bază pentru hărți de construcție, în special de curățare rețele de generator de topologice și acceptă doar un model (aspect) pentru DGN. Mi se pare scandalos pentru a elimina că pentru utilizatorii obișnuiți ia, care au o licență PowerMap V8i și ceea ce doresc este să achiziționeze o licență mai mult, fără a trece pe la următorul nivel de licențiere.

Cu toate acestea, nimic care nu pot fi rezolvate de către cineva care știe curajul Microstation:

De exemplu, nu vă permite să creați mai mult de un model, Dar nu împiedică duplicat unul deja existent, care rezolvă această situație prin dreapta faceți clic pe butonul și selectând duplicat.

Apoi, cu materia nu, inclusiv curățare topologice, Trebuie doar să copiați de la PowerMap V8i necesar fișiere cleanup.dll și cleanup.ma la:

C: Program Files Bentley MapPowerView V8i MapPowerView mdlsys AsNeeded

Și să execute, scrie doar la linia de comandă a Keyin: CLEANUP SILENTLOAD CDM

Deci, noi nu trebuie să se teamă, pentru că tot ce ai nevoie este de câteva rutine inactivate din bara de meniu și mdls fără personalitate juridică. Un mare câștig pentru toată lumea este că în loc de mai multe versiuni existente (Map, proiect, Field, Cadastru, iar Script), acum sunt simplificate pentru trei scalabil la zona de desktop geospațiale.

Când a migra

Pentru prieteni care doresc să rămână cu Microstation versiuni V8 2004, sugestia este de a migra. Nu are sens atât de mult pentru a păstra un instrument pentru atât de mult timp, chiar dacă formatul V8 DGN rămâne aceeași. În recenta BeTogether mai 2011 Bentley a anuntat evoluțiile din interacțiunea cu Microsoft, dar este înțeles și a confirmat că va menține sprijinul pentru aceste versiuni până în 2014, când Microsoft va elimina Windows XP.

Mi se pare că această versiune va fi una dintre cele mai utilizate pentru cadastrele care au avut preferinta pentru Microstation, cei care prefera un CAD care face GIS, prețul său ca și potențialul XFM. Cu toate acestea Bentley provocare rămâne același în această linie: crea panouri prietenoase pentru geospațiale Administrator, cel mai bun l-am văzut a construi noduri XML pentru proiecte de cartografiere, dar cu o barieră care face neatractiv pentru utilizatorii care nu cunosc Geographics.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.