Home > Bentley Cadastru, Schema expertul

Bentley Cadastru, Schema expertul

Într-un mesaj anterior, am vorbit despre logica și originea Bentley Cadastru, care în sine este un Bentley harta orientate spre cerere de management complot care profită de infrastructură xfm și control topologice.

În opinia mea, implementarea Bentley Cadastru ocupă o fum străin (o expresie spaniolă: “fumada Extraterrestre”), În cazul de mers pe jos de la zero, poate fi mai ușor pentru cei deja familiarizați cu Bentley Map, sau au cel puțin utilizat Geographics Microstation. Așa cum am spus mai înainte, are mult pentru a da (mai mult decât ați putea aștepta), dar atunci când un utilizator comun se confruntă, apare o primă întrebare de bază, cum ar fi aceasta:

Cum razele pot pune în aplicare acest lucru?

Ca de către utilizatori pentru, Bentley implementat ceea ce se numește Schema Wizard, un ghid pas-cu-pas pentru caracteristici topologice “crearea cărui personalizările vor fi stocate într-un fișier numit schemă XML. Aceasta este ceea ce s-ar fi făcut de Administrator geospațiale, un instrument de care am vorbit mai devreme. Într-un fel, se poate considera că acest expert este o îmbunătățire în abordarea utilizatorului, această aplicație poate fi personalizat în continuare mai mult.

Logica este aceeași ca și rutină Civil 3D AutoCAD pentru parcele, un instrument de care am vorbit de când am arătat crearea de rulmenți și caseta de distanțe, dar nu este la fel de simplu. Să vedem atunci cum funcționează schema Wizard

Cum să-l activeze

Pentru a începe, trebuie să mergeți la “Start / Toate programele / Bentley / Bentley Cadastru / Bentley Cadastru Schema Wizard”

clip image00118 Bentley Cadastre, Schema wizard

Apoi, ar trebui să apară pe panoul de bun venit, care ne oferă opțiunea de a continua, anula sau consultați Ajutor.

În etapa următoare, se întreabă despre “dosarul semințe”, pentru a lucra cu. Bentley numește “fișier semințe” caracteristicile file-specifice, de la unitățile de măsură, unghiuri, nivelurile de format (straturi) de formare pentru proiecție și dacă fișierul va fi în 2D sau 3D. În mod implicit, Bentley aduce unele semințe fișiere gata de utilizare in “Program Files / Bentley / Spațiul de lucru / sistem / semințe”.clip image00212 Bentley Cadastre, Schema wizard

Acum, în acest caz, fișierul de semințe care se cere este un XML sau un fișier de semințe pentru xfm.

Pentru această sarcină, există, de asemenea, unele fișiere pentru hrana animalelor în “C: Documents and Settings Toate utilizatorii programului de date Bentley spațiu de lucru Proiecte Exemple geospațiale BentleyCadastre implicite scheme de semințe”, și vin ca exemple:

 • EuroSchema.xml
 • DefaultSchema.xml
 • NASchema.xml

În acest caz, voi folosi implicit.

clip image0038 Bentley Cadastre, Schema wizardCe a personaliza

De acolo, apare panoul de topologic configurare strat care va stoca parcelele unde trebuie să ne definim:

 • Numele strat topologice lui. În mod implicit este “teren”, dar, în acest caz, o voi numi “Predios“(Proprietăți)
 • Ea cere, de asemenea, numele proiectului, îl voi numi “Catastro_local2“(Local_Cadastre2)
 • Apoi se cere numele categoriei, așa că vom numi “Catastral“(Cadastru)
 • Și, în cele din urmă se cere numele spațiului de lucru, o voi numi “ms_geo

clip image0047 Bentley Cadastre, Schema wizardÎn panoul următoare vom defini elementele caracteristicile de tip închis figura lui (poligoane):

 • Numele clasei caracteristica, eu o numesc “Poligono_de_predio“(Poligon Proprietatea), acest lucru nu acceptă caractere speciale.
 • Numele de domeniu calculat, eu o numesc “area_calculada“(Zona luată în calcul).
 • Unități de măsură, mă voi folosi de metri pătrați, și o voi numi “m2
 • Apoi, vă permite să adăugați alte setări pentru etichete de terenuri.

Bentley păstrează întotdeauna fumul de manipulare bine forme, la fel ca în panoul anterior, sau “limita – nod”, care este ideea de centrul de greutate într-o zonă topologic închis, dar care pot fi obiecte liniare fără să formeze o formă. În mod evident, ambele straturi nu pot trăi împreună în aceeași topologie, astfel încât panoul următor este de a configura topologie liniară (Linii):

 • Voi numi “Linderos” (limitele) pentru a linestrings de terenuri.
 • Atunci voi numi “longitud_calculada” (lungime calculat) la distanța calculată de la limitele.
 • Apoi îmi cere să mă văd dacă vreau aceste etichete fi afișate în geometriile liniare clip image0055 Bentley Cadastre, Schema wizard

Panoul următor este pentru a stabili proprietățile topologice ale obiectelor tip de nod (Puncte), Ea poate coexista în același strat cu o topologie limite și, de asemenea, una de forme.

 • La fel ca anterior, se solicită opțiunea pentru etichetarea și numele câmpului în structura XML

În cele din urmă afișează un panou rezultatele de setările efectuate, pentru a păstra fișierul schemă. Amintiți-vă că de acum ne-am făcut un strat de proprietate, dar ar putea fi adăugate altele cu buton de strat, cum ar fi stratul de proprietate, perimetre urbane, cartier, colonie, zona, regiune, sector, harta, etc

clip image0064 Bentley Cadastre, Schema wizard

Voi numi “Catastro_local2” (local cadastre2) pentru schema și a apăsat pe butonul “Finish”, apoi apare un ecran negru, care este stocarea totul și sa terminat totul.

Cum să utilizați

Dacă ne uităm la acest lucru, acum acesta a fost creat un link la proiectul configurat așa cum se arată în graficul. Aceasta este ceea ce înainte a fost făcut manual, cu crearea de “UCF” dosar și care este stocat în folderul utilizatori în spațiul de lucru, așa cum se arată în al doilea grafic,

clip image0071 Bentley Cadastre, Schema wizard

clip image008 Bentley Cadastre, Schema wizard

Într-adevăr, atunci când vom intra, proiectul este deja deschis în folderul creat, chiar și aduce un fișier mostră. Uită-te că, la momentul în care este deja definit de utilizator și interfața în cazul în care le-ați definit.

clip image009 Bentley Cadastre, Schema wizard

Și nu-l ai, minim topologii a creat, în panoul din dreapta există Bentley instrumente de Cadastru și suntem gata să lucreze. Acesta afișează, de asemenea, un panou pentru a vă conecta la o bază de date pentru prima dată.

clip image010 Bentley Cadastre, Schema wizard

Este clar că acest lucru este pur și simplu crearea de bază de dosar schema de a lucra cu un proiect de cadastru, este evident că administratorul Geospatial poate face acest lucru cu un pic mai mult durere si personaliza-l la sublim. Vom vedea deja o altă zi.

Concluzie

Pe scurt, o îmbunătățire semnificativă în abordarea față de Geographics Microstation sau Bentley harta user, cel puțin pentru crearea unei structuri topologice xfm fără a porni de la zero cu administratorul geospațiale, și crearea de fișier UCF dată.

Chiar și așa întrebarea utilizatorului rămâne: bine, iar acum trebuie să tragem doar o mulțime? Pentru că în această sarcină, se încadrează scurt cum se fac manuale, toate adaptate pentru Windows și nu doar la procese.

Acesta a mai rămas pentru a învăța tot ceea ce se face de la partea utilizatorului cu privire la standardele de topologice și alte Bentley Harta funcții de bază, cum ar fi analiza spațială sau temelor.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.