Home > Bentley Cadastre, Schema Wizard

Bentley Cadastre, Schema Wizard

I ett tidigare inlägg har jag talat om Bentley fastighetsregister logik och ursprung, vilket i sig är en Bentley kartan orienterad ansökan om tomten förvaltning som drar nytta av XFM infrastruktur och topologisk kontroll.

Enligt min mening upptar Bentleys Cadastre genomförande en främmande rök (en spansk idiom: “Fumada extraterrestre”) I händelse av att gå från början, det kan vara lättare för dem som redan är bekanta med Bentley Map, eller hade åtminstone använt Microstation Geographics. Som jag sa tidigare, det har mycket att ge (mer än du kanske tror) men när en vanlig användare står det, visas en första grundläggande fråga som den här:

Hur strålar implementerar jag det här?

Som av användarnas order, Bentley genomfört vad som kallas Schema Wizard, en steg-för-steg guide för topologiska funktioner ‘skapelse vars anpassningar kommer att lagras i en xml kallade schemafil. Detta är vad som skulle göras från Geospatial Administrator, ett verktyg som jag har talat tidigare. På något sätt kan det anses att denna guiden är en förbättring av användarens tillvägagångssätt, denna applikation kan anpassas ytterligare mer.

Logiken är densamma som AutoCAD Civil 3D rutin för tomter, ett verktyg som jag talade om när vi visade skapandet av lager och avstånden box, men det är inte så enkelt. Låt oss då se hur Schema Wizard fungerar

Hur du aktiverar det

För att starta det, bör du gå till “Start / Alla program / Bentley / Bentley fastighetsregister / Bentley Cadastre Schema Wizard”

clip image00118 Bentley Cadastre, Schema wizard

Då bör det synas Välkommen panel som ger oss möjlighet att fortsätta, avbryta eller konsultera hjälpen.

I nästa steg, frågar den om “frö filen” att arbeta med. Bentley kallar “frö filen” Filen-specifika funktioner som sträcker sig från de måttenheter, vinklar, format nivåer (lager) bildning för projektion och om filen kommer att vara i 2D eller 3D. Som standard ger Bentley några frö-filer klara för användning i “Program files / Bentley / Arbetsyta / system / frö”.clip image00212 Bentley Cadastre, Schema wizard

Nu, i det här fallet, är fröet fil som ber om en xml, eller ett frö fil för XFM.

För denna uppgift finns det också några foder filer i “C: Documents and Settings All Users programdata Bentley arbetsytans Projekt Exempel Geospatial BentleyCadastre defaults utsäde scheman” och kommer som exempel:

 • EuroSchema.xml
 • DefaultSchema.xml
 • NASchema.xml

I så fall kommer jag att använda standardlösenordet.

clip image0038 Bentley Cadastre, Schema wizardVad ska skräddarsy

Därifrån, visas den topologiska skiktkonfiguration panel som kommer att lagra de platser där vi måste definiera:

 • Topologisk lagrets namn. Som standard är “land”, men i det här fallet ska jag kalla den “Predios“(Egenskaper)
 • Man ställer också projektets namn, jag kommer kalla det “Catastro_local2“(Local_Cadastre2)
 • Sen frågar kategori namn, så jag ska kalla den “Catastral“(Cadastre)
 • Och slutligen den frågar efter arbetsytans namn, ska jag kalla den “ms_geo

clip image0047 Bentley Cadastre, Schema wizardI nästa ruta vi definiera objekt egenskaperna för sluten figurens typ (polygoner):

 • Namnet på funktionen klassen, ska jag kalla det “Poligono_de_predio“(Fastighetens polygon) detta inte accepterar specialtecken.
 • Namn på beräknade området, ska jag kalla det “area_calculada“(Beräknade området).
 • Måttenheter, kommer jag att använda kvadratmeter, och jag kommer att kalla det “m2
 • Sen kan du lägga till andra inställningar för tomter “etiketter.

Bentley håller alltid röken för såväl hantering former, som i föregående panelen, eller “gräns – node” som är idén med en tyngdpunkt inom ett topologiskt stängt område men som kan vara linjära objekt utan att bilda en form. Uppenbarligen kan båda lagren inte leva tillsammans i samma topologi, så nästa panel är att konfigurera den linjära topologin (Linjer):

 • Jag kommer att kalla “Linderos” (gränser) till tomter “linestrings.
 • Sedan ska jag nämna “longitud_calculada” (beräknad längd) till det beräknade avståndet från gränserna.
 • Sen frågar mig se om jag vill ha dessa etiketter att visas i de linjära geometrier clip image0055 Bentley Cadastre, Schema wizard

Nästa panelen är för att fastställa de topologiska egenskaper Nodtyp objekt (Poäng), Det kan samexistera i samma skikt med en gränser topologi och även ett formerna ‘en.

 • Samma som tidigare, begär det möjlighet till märkning och namnet på fältet i XML-strukturen

Slutligen visar en resultat rutan av de gjorda inställningarna, för att hålla schemat filen. Kom ihåg att för nu har vi gjort en fastighet skikt men kan läggas andra med ytterligare skikt knappen såsom egendom skikt, stads gränser, grannskap, koloni, område, region, bransch, karta etc.

clip image0064 Bentley Cadastre, Schema wizard

Jag kommer att kalla “Catastro_local2” (lokal cadastre2) till schemat och tryckte på “Finish”-knappen, och sedan en svart skärm visas som lagrar allt och dess alla färdiga.

Hur du använder

Om vi ​​ser på detta, nu hade skapats en länk till den konfigurerade projektet som det visas i diagrammet. Detta är vad som tidigare gjordes manuellt med skapandet av “ucf” filen och som lagras i användarens mapp i arbetsytan, som visas i den andra diagrammet,

clip image0071 Bentley Cadastre, Schema wizard

clip image008 Bentley Cadastre, Schema wizard

Det är när vi går in, är projektet redan öppnat i den skapade mappen, även ger en exempelfil. Titta det på tiden att det redan är definierat användaren och gränssnittet om du har definierat dem.

clip image009 Bentley Cadastre, Schema wizard

Och där har du det, det minsta topologier skapas, i den högra rutan finns Bentley fastighetsregistret verktyg och vi är redo att arbeta. Den visar också en panel för att ansluta till en databas första gången.

clip image010 Bentley Cadastre, Schema wizard

Det är tydligt att detta är helt enkelt den grundläggande skapandet av schemat fil att arbeta med en förrättning projekt, är det uppenbart att det Geospatial Administratören kan göra detta med lite mer smärta och anpassa den till det sublima. Vi kommer redan se det en annan dag.

Slutsats

Kort sagt, en betydande förbättring av förhållningssätt till Microstation Geographics eller Bentley Map användare, åtminstone för att skapa en xfm topologiska struktur utan att börja om från början med den Geospatial Administrator, och skapandet av ucf filen en gång.

Ändå användarens frågan kvarstår: bra, och nu måste vi bara dra lott? För i denna uppgift, det faller kort hur manualer görs, alla inriktade på fönster och inte bara processer.

Det som är kvar för att lära allt det som görs från användarens sida avseende på topologiska standarder och andra Bentley Karta grundläggande funktioner som rumslig analys eller teman.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.