Home > Bentley Χάρτης PowerView V8i, η πρώτη εντύπωση

Bentley Χάρτης PowerView V8i, η πρώτη εντύπωση

Έλαβα μια έκδοση του PowerView V8i Select Series 2 (έκδοση 8.11.07), η οικονομική γραμμή στην περιοχή χαρτογράφησης που Bentley ελπίζει να εκμεταλλευτεί. Αρχικά υπήρξε εξαλειφθούν ορισμένες από τις αμφιβολίες μου στο προηγούμενο post, όταν μου έδειξε τις τρεις σειρές των γεωχωρικών περιοχή για το 2011.

Κατ ‘αρχάς, παρά μια περιορισμένη εκδοχή, έχει μεγαλύτερες δυνατότητες. Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι τώρα κοστίζει λιγότερο από US $ 1.350? Γι ‘αυτό είχα φανταστεί ότι θα έχει μικρότερη ικανότητα από ό, τι PowerMap Select Series 1 που περπατά γύρω από ΗΠΑ $ 1,495. Είναι προφανές ότι η Bentley αποσκοπεί στο να εισαγάγει αυτήν την έκδοση στην αγορά ως ένα οικονομικό εργαλείο που περιλαμβάνει Bentley δυνατότητες Χάρτης και Microstation πλήρη ισχύ τους σε μια ενιαία άδεια. Είναι ακόμη φθηνότερα από ό, τι Microstation μόνο.clip image00110 Bentley Map PowerView V8i, first impression

Για να γίνει αυτό, ό, τι έχει κάνει είναι να οξύνει τις διαφορές της επόμενης έκδοσης (Bentley Χάρτης V8i), η οποία περιλαμβάνει Κτηματολόγιο εργαλεία και Mapscript –πηγαίνει σχεδόν γύρου των ΗΠΑ $ 4.000 -. Για περισσότερες καπνιστά περιπτώσεις Bentley Χάρτης Enterprise έχει μείνει που υπερβαίνει ΗΠΑ $ 7.000, σύμφωνα με τον πίνακα συγκριτικών Bentley ότι έχει δημοσιοποιήσει.

Έτσι ώστε PowerMap Select Series 1 θα παραμείνει στάσιμη εκεί, θα συνεχίσει προς πώληση χωρίς νόημα αν PowerView Select Series 2 είναι πιο ισχυρή και κοστίζει λιγότερο. POWERdraft και PowerMap χρήστες θα είναι αυτοί που δείτε περισσότερα πλεονεκτήματα όσον αφορά εργαλεία επεξεργασίας,

Στο παρακάτω γράφημα που δείχνει τη διαφορά μεταξύ της κανονικής παράθυρο εργασιών Microstation με την Bentley PowerView. Όλα τα εργαλεία Microstation για την κατασκευή, επεξεργασία και σχεδιαγράμματα συνθέτουν υπάρχουν, σε τι διαφέρει είναι, βλέποντας το αριστερό παράθυρο, Ότι δεν περιλαμβάνει τα εργαλεία για να κάνει κινούμενα σχέδια, προηγμένης απεικονίσεις, 3D modeling και τις επιφάνειες? Μπορεί να δει 3D, αλλά αυτά τα εργαλεία δεν έρχονται όπως στην περίπτωση της πλήρους εκδόσεις που Bentley Χάρτης φέρνει.

Από Bentley Χάρτης περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία ανάλυσης, εκτός scripting, χωρική ανάλυση και το δίκτυο. Αν αναφέρουμε τη διαλειτουργικότητα, δεν περιλαμβάνει FME επεκτάσεις και εξαγωγή GIS μορφές »μειώνεται, μόνο το Google Earth και το CAD μορφές. Μπορεί να επικολλάται σε μια βάση δεδομένων Oracle, αλλά μόνο στην ανάγνωση αναμονής, εμπίπτει μέσα στο χειρισμό τοπολογία Oracle ή δεδομένα εισαγωγής, δεν μπορεί να παράγει Ι-μοντέλα, αλλά μπορεί να διαβαστεί.

Αν οι βελτιώσεις αναφέρονται, έχει συμπεριληφθεί εργαλεία για την αναθεώρηση και Σήμανσης (αυτά υπάρχουν μόνο σε αυτή την άδεια), κάτι παρόμοιο με αυτό που είχε κάνει προηγουμένως με Redline, αλλά με περισσότερες δυνατότητες, καθώς και το ποσό των βελτιώσεων που εμπλέκονται Επιλέξτε Series 2. Σε αυτό το επίπεδο των εκδόσεων, έχει ενσωματωθεί μια καρφίτσα για να καθορίσει τον πίνακα ή να το στείλετε ως καρτέλα στην αριστερή πλευρά, όπως είναι η ταινία στο AutoCAD.

Bentley Χάρτης PowerView Select Series 2 (8.11.07)
clip image0026 Bentley Map PowerView V8i, first impression
Microstation V8i Select Series 1 (11/08/05)
clip image0038 Bentley Map PowerView V8i, first impression

Μειονεκτήματα της PowerView V8i

Τα κύρια μειονεκτήματα είναι ότι δεν ενσωματώνει βασικά εργαλεία για τους χάρτες κτίριο, και ιδίως ο καθαρισμός τοπογραφικών δικτύων γεννήτρια και υποστηρίζει μόνο ένα μοντέλο (layout) για DGN. Θεωρώ ότι είναι εξωφρενικό να αφαιρέσετε ότι για τους απλούς χρήστες που έχουν λάβει μια PowerMap V8i άδεια και αυτό που θέλουν είναι να αγοράσει ένα ακόμη άδεια χωρίς να πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο της αδειοδότησης.

Ωστόσο, τίποτα που δεν μπορεί να λυθεί από κάποιον που ξέρει τα κότσια Microstation:

Για παράδειγμα, δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε περισσότερα από ένα μοντέλο, Αλλά δεν εμποδίζει την επανάληψη ενός υπάρχοντος, η οποία επιλύει αυτή την κατάσταση, κάνοντας δεξί κλικ στο πλήκτρο του ποντικιού και επιλέγοντας διπλούν.

Στη συνέχεια, με το θέμα των μη συμπεριλαμβανομένων των τοπολογική καθαρισμού, Απλά πρέπει να αντιγράψετε από PowerMap V8i απαραίτητα αρχεία cleanup.dll και cleanup.ma σε:

C: Program Files Bentley MapPowerView V8i MapPowerView mdlsys AsNeeded

Και για να εκτελέσει, γράφει μόνο στη γραμμή εντολών του keyin: CDM CLEANUP SILENTLOAD

Γι ‘αυτό και δεν πρέπει να φοβόμαστε, γιατί το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά αδρανοποιημένο ρουτίνες από τη γραμμή μενού και μετοχικών MDLS. Ένα μεγάλο κέρδος για όλους είναι ότι, αντί των υφιστάμενων πολλές εκδοχές (Χάρτης, το σχέδιο, Field, Κτηματολόγιο, και Σεναρίου), τώρα είναι απλοποιημένη σε τρεις κλιμακούμενες στο γεωχωρικών χώρο στην επιφάνεια εργασίας.

Πότε να μεταναστεύσουν

Για τους φίλους που θέλουν να μείνουν με Microstation εκδόσεις V8 του 2004, η πρόταση είναι να μεταναστεύσουν. Δεν έχει τόσο πολύ νόημα να κρατήσει ένα εργαλείο για τόσο πολύ καιρό ακόμα κι αν V8 DGN μορφή παραμένει η ίδια. Στην πρόσφατη BeTogether Μαΐου 2011 Bentley ανακοίνωσε τις εξελίξεις στην αλληλεπίδραση με τη Microsoft, αλλά είναι κατανοητό και επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει την υποστήριξη για αυτές τις εκδόσεις μέχρι το 2014, όταν η Microsoft θα καταργήσετε τα Windows XP.

Μου φαίνεται ότι αυτή η έκδοση θα είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούνται για κτηματολόγια που είχαν προτίμηση για Microstation, όσους προτιμούν ένα σύστημα CAD που καθιστά GIS, η τιμή του, και το δυναμικό XFM. Ωστόσο Bentley πρόκληση παραμένει η ίδια σε αυτή τη γραμμή: να δημιουργήσει το περιβάλλον πάνελ για την Geospatial διοικήσεως, το καλύτερο που έχω δει για την κατασκευή XML κόμβους για τα έργα χαρτογράφησης, αλλά με ένα φράγμα που το καθιστά ελκυστικό για τους χρήστες που δεν γνωρίζουν Γεωγραφικά.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.