Home > Bentley θέλει DGN της να είναι πιο δημοφιλής

Bentley θέλει DGN της να είναι πιο δημοφιλής

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παρακαλώ διαβάστε μερικά σχόλια στο τέλος αυτού του post.

Πέρυσι μιλούσα για αυτό που πίστευα ότι θα μπορούσε να εκληφθεί από Bentley με το I-μοντέλο κριτήρια. Φέτος, ο καπνός είναι πιο αποσαφηνιστεί, και πράγματι είναι, αφού έχει δει τα τελευταία αποτελέσματα ολοκλήρωσης εξαγορές, όπως eBExor xml και περαιτέρω δυνατότητες εκμετάλλευσης.

clip image001260 Bentley wants its dgn to be most popularΓια πολλά χρόνια DGN ήταν πολύ αποκλειστική και μοναδική μορφή ενός Bentley, παρά το V7 με τη συμμαχία OpenDGN θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε άλλες εφαρμογές? Η έκδοση 8 εξακολουθεί να είναι αποκλειστικά για μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν υψηλό επίπεδο στρατηγικές συμμαχίες, όπως την Autodesk, η Oracle και η ESRI . Αν και αυτός ο τύπος μορφή είναι, ακόμα και τώρα, χρησιμοποιούνται μόνο για να διαβάσει ή να τα εισάγει. Αλλά δεν είναι για την επεξεργασία αρχείων. Οι μικρές εταιρείες και ανοικτού κώδικα πρωτοβουλίες έχουν μείνει εκτός και στην περίπτωση του xml χαρακτηριστικά ενσωματωμένα στο xfm, αυτό ήταν μέχρι τώρα μια πολύ θέμα της Bentley.

Όμως, όπως φαίνεται στην τάση του προηγούμενου έτους, Bentley δεν θέλει να έχει μια ιδιόκτητη μορφή και δεν θέλει να ρίξει ό, τι χρειάστηκε για να πάρει την V8, η οποία μετά από περισσότερα από 10 χρόνια φαίνεται να έχουν συλληφθεί σε μια στιγμή. Όταν δείτε αντίγραφο του I-μοντέλο εννοιολογική του, φαίνεται σαφώς ότι Bentley θέλει να ξεπεράσει στις τεχνολογίες διαλειτουργικότητας που επιτρέπουν τώρα χωρίς να χάσει ό, τι έχουν πάντα θεωρείται: α ακριβείας (ακριβής), που δεν θέλουν απλά να δει από τους μηχανικούς, αλλά για άλλους χρήστες (αυτο-επίγνωση), εάν η μορφή του έχει βασικές χρήσιμες πληροφορίες. Ισχυρή πρόκληση, αν μπορεί να βόλτα με βάρκα την μεγάλη χαρά και μπορεί να ανοίξει τις πόρτες σε μικρές που έρχονται αγανακτισμένοι μέρες πριν, επειδή την προφανή διπλά πρότυπα της opendgn.

Η βασική καπνού: Bentley θέλει το δικό του pdf

Είναι το προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι μπορώ να καταλάβω. Θέλει να διαδώσει μια μορφή όπως PDF Acrobat, το dxf AutoDesk, όπως και το png, ή ως txt! Ωστόσο, η μεγάλη σκέψη (*) Δεν είναι στη λήψη μια νέα έκδοση DGN, αλλά κάνουμε ότι πολλά προγράμματα μπορεί να διαβάσει από την DGN ό, τι μπορεί να είναι χρήσιμη για αυτούς.

egeomate: Σκοπεύετε να οικοδομήσουμε μια νέα έκδοση DGN με το I-μοντέλων ή 64-bit εποχή;

Bentley: Σίγουρα όχι, η DGN V8 είναι υπέροχο.

(Να Εμπνευσμένο 2010, ProjectWise στρογγυλό τραπέζι)

Για το λόγο αυτό, Bentley ψάχνει το DGN Ι-μοντέλο έχει τα χαρακτηριστικά της εκτεταμένης χρήσης. DGN μπορούν πλέον να προβληθούν και μπορεί να γίνει βασικές ρουτίνες του zoom, pan, επιλέξετε, να περιστρέψετε, σήμανσης και αναθεώρηση των στοιχείων. Αυτό από thin clients:

 • Microsoft Outlook
 • Web Navigator
 • Microsoft Sharepoint
 • Εξερεύνηση των Windows (Windows 7)

Φυσικά, εννοείται ότι CAD / GIS / CAM προγράμματα και χωρικές βάσεις δεδομένων δεν θα δείτε DGN, αλλά η γεωμετρία και τα χαρακτηριστικά του xml με τον τρόπο που έχουν συνηθίσει να το δείτε.

Ο καπνός μισό, Bentley πρόκειται για την πέμπτη διάσταση

Αυτό δεν είναι ένα νέο θέμα? Ήδη πριν από λίγο καιρό ότι έχει ψάξει το πώς να ενσωματώσει το αυτοματοποιημένο ελέγχου (SCADA) σε χωρικά δεδομένα. Για να γίνει αυτό, όλα τα προγράμματα Bentley θα έχει την ικανότητα να δημιουργήσει I-μοντέλα, τα οποία θα περιλαμβάνουν αυτό το επίπεδο ολοκλήρωσης στις ροές του χρόνου, της παραγωγικότητας και του κύκλου ζωής.

Bentley εγκαινιάζει επίσης ProjectWise Navigator της. Μέχρι τώρα είναι δωρεάν για τους χρήστες με ενεργή άδεια μέσω SELECT, νομίζω ότι θα συνεχίσει ή θα έχει συμβολική αξία για τους χρήστες, δεν Bentley του, μπορεί να δει τη δύναμη πίσω από το I-μοντέλο. Navigator είναι ο διάδοχος του αρχικού View Bentley που μεταλλάχθηκαν σε Bentley Redline, αλλά τώρα με δυνατότητες πολύ πέρα ​​από ό, τι θέα, σήμανση και εκτύπωση:

 • Μπορεί να διαβάσει DGN, dwg, dxf μορφές? Και υποθέτω ότι μπορεί να είναι περισσότερα. Σε αυτό το επίπεδο PW Navigator παραμένει σε βασικό επίπεδο (3D) από ό, τι έκανε αν και μπορεί επίσης να δείτε πίνακα δεδομένων που σχετίζονται με τα αντικείμενα και ίσως βασική απόδοση.
 • • Όταν ο κίνδυνος είναι, στα άλλα δύο επίπεδα, γιατί αν DGN δημιουργήθηκε με τον συνθέτη I-μοντέλο, θα είναι ορατά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων κλάδων, σε επίπεδο συναλλαγής (4D), είναι σε θέση να αλληλεπιδράσουν με τα σχόλια και την αποθήκευση των δεδομένων μέσα μια ελεγχόμενη διαδικασία κατά την υλοποίηση ή τη λειτουργία (5D).

Το αστρικό καπνός: Bentley θέλει να πάει στην πέμπτη διάσταση.

 • Αν πρόκειται για ένα κοινό DGN, θα είναι μόνο να δει τις βασικές ιδιότητες των στοιχείων, όπως το χρώμα, το πάχος, το επίπεδο, κατά προτεραιότητα, να συμπληρώσετε, συντεταγμένες, κλπ. Πώς θα δει μια dwg, dxf και GeoPDF. Με αυτό μπορούμε να κατανοήσουν τις επιλογές για να δείτε, καθιστούν, απενεργοποιήστε / ενεργοποιήστε στρώματα, ζουμ, περιστροφή, εκτύπωση, κλπ.
 • Αλλά αν ήταν σε θεραπεία για Revit ή Staad, μπορεί να δει χαρακτηριστικό του εν λόγω πειθαρχία. Ακριβώς σαν να είχε αντιμετωπιστεί με Διεισδύσει, Bentley Χάρτης, Αρχιτεκτονική, κ.λπ. έτσι ώστε με την ίδια DGN μπορεί να γίνει διεπιστημονική διαδικασίες.
 • clip image002191 Bentley wants its dgn to be most popular
 • Με αυτό Bentley ενσωματώνει μια τέταρτη διάσταση, καθώς τα χαρακτηριστικά για να Redline, να εγκρίνει, να επανεξετάσει, ψηφιακή υπογραφή και να αποθηκεύουν συναλλαγών ιστορία με πολλούς κλάδους προσθέτει η τέταρτη διάσταση που ονομάζεται χρόνος.
 • Αλλά Bentley δεν υστερεί εδώ και προσθέτοντας μια πέμπτη διάσταση, η οποία μπορεί να μοιάζουν σε αυτό που είναι η οικονομική αξία, παραγωγικότητα ή κύκλο ζωής μέσα Διοικητικού Ελέγχου. Ένα αντικείμενο μπορεί να έχει τρεις διαστάσεις και μεταλλάσσονται χρόνο (αυξάνεται) ή τη διατήρηση των φυσικών ηλικία, αλλά το γεγονός του να είναι παραγωγικοί (πολλαπλασιασμός), είναι μέρος μιας ροής εργασίας ή να διατηρήσουν μια ιστορία της οικονομικής αξίας είναι αυτό που θεωρείται πέμπτη διάσταση. Στην βασική του έννοια, αναφέρεται σε μια διαδικασία ολοκλήρωσης της λειτουργίας και της συντήρησης μέσω ευφυών υποδομών.
 • clip image003144 Bentley wants its dgn to be most popular
 • Ένα βασικό παράδειγμα είναι ο προϋπολογισμός του έργου, δυναμικά ενσωματωθεί με τον υπολογισμό των ποσοτήτων από το ψηφιακό μοντέλο. Και τότε ο έλεγχος της εκτέλεσης, την προμήθεια υλικών, τη διαχείριση των προθεσμιακών εκτιμήσεις και εκ των υστέρων έλεγχος των πράξεων. Ακριβώς το ίδιο με αυτό που γίνεται από NeoDATa αλλά με την ενσωμάτωση σε αντικείμενα (όχι σε βασικούς υπολογισμούς σε 2D).
 • Γι ‘αυτό το Bentley εισάγει Aset Wise, η οποία προστίθεται με τα δύο διεπιστημονική προϊόντα είχαμε γίνει γνωστό μέχρι τώρα (MicroStation και Έργων Wise). Bentley ανακοίνωσε μια αλληλεπίδραση με το Microsoft Project, έτσι ώστε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε, θα υπάρξει σύνδεση με τις λύσεις του προϋπολογισμού και παρακολούθηση του έργου. Επίσης ενισχύεται με τη δημιουργία δυναμικών εκτύπωσης, (δυναμική interplot) που επιτρέπει σε ένα χάρτη που είχε αποσταλεί στον εκτυπωτή μπορεί να αλληλεπιδράσει με ένα συμβατικό στυλό που διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα, έτσι ώστε να έρχεται αυτόματα Redline, παρατηρήσεις ή εγκρίσεις.

Τι μπορούμε να υποθέσουμε ότι έρχεται

Δεν περιμένω λιγότερο από Bentley, των οποίων καπνίζει είναι πολύ αστρικό, τόσο πολύ ώστε να φαίνεται σε κάποιο σημείο σχεδιαστές του είχαν το σύνθημα “η πολυπλοκότητα είναι δροσερό, αφού όλοι είμαστε μηχανικοί

Αλλά αντιλαμβάνομαι σε αυτό το καπνό, μια πολύ χρήσιμη προσγείωση υπό την έννοια ότι η Bentley δεν θέλει να παραμείνει ως το λογισμικό που χρησιμοποιεί την παράξενη μορφή. Θέλει DGN του να είναι γνωστή ως κάνουν δημοφιλή φορμά. Ελπίζω έτσι και ότι διατηρεί τα πρότυπα ανταλλαγής απλότητα απαιτούν.

Τότε αισθάνομαι μεγάλη την ιδέα να μην προωθήσει μια νέα μορφή. Αυτό είχε ήδη αναλάβει, (θυμόμαστε μόλις το V7, όταν όλα ήταν 16 bits, και το V8 όταν ήταν ήδη 32 bits) και είναι καλό να γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να δει το V8 για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και σε αυτό, μένει να αναγνωρίσει την πρόταση των Bentley του, το I-μοντέλο, το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο (και θέλουμε πραγματικά να) ότι η xml να πάρει έξω από την DGN τα χαρακτηριστικά που άλλα προγράμματα έχουν δει όλα, κάτω από το μοντέλο BIM του και πρότυπο.

Αυτό είναι το καλύτερο από αυτό που προτείνεται? Είναι επειδή η τεκμηρίωση και SDK για τη δημιουργία I-μοντέλο από άλλες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες σε τρίτους. Αυτό θα ανοίξει την πόρτα για να διαδώσει το θέμα, σύμφωνα με τα πρότυπα, όπως το CIS / 2, IFC, και ISO 15926. Αλλά ίσως αυτό θα είναι τελικά ας δούμε ένα λογισμικό το κόστος και τον προϋπολογισμό συμβατό με Microstation, ένα θέμα που δεν έχουμε δει πολλά.

Τέλος, νιώθω καλά ότι η Bentley δεν πάρουν πολύ διεπιστημονική προϊόν. Κατά την άποψή μου, εφαρμογές χαρτογράφησης, τις δομές, τα ύδατα, τα φυτά, τη γεωλογία και άλλων κλάδων θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται συγκεκριμένο ρόλο τους για τα βασικά προϊόντα που σήμερα φθάνουν σε τρεις:

 • Microstation για τις τρεις βασικές διαστάσεις σε επίπεδο πελάτη.
 • ProjectWise για την επεξεργασία των συναλλαγών και ολοκλήρωση μέσα σε ένα επίπεδο διακομιστή.
 • AssetWise για την προς τα έξω την επεξεργασία των συναλλαγών, online ή offline.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

(*) craneadaΑυτή είναι η σύζευξη ενός ρήματος ορολογία («cranear») δημιουργήθηκε για να εκφράσει κάτι που έχει ευρέως πιστεύεται.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.