Home > AutoCAD Civil 3D, puncte importatoare dintr-o bază de date externă

AutoCAD Civil 3D, puncte importatoare dintr-o bază de date externă

În acest post, vom vedea cum de a importa date dintr-o bază de date externă, dar trebuie să ia în considerare unele aspecte suplimentare în punctele de manevră. Vom lucra cu exemplul care vine cu un tutorial de Civil 3D, folosind file-1.dwg și points.mdb la sfârșitul sunt link-uri pentru a le descărca.

Creați Descriere Taste

Scopul este de a stabili modul în Civil 3D se va ocupa de puncte pe care le import, în cazul în care vor fi stocate și în ce criteriu va fi selectat din baza de date. Dacă vom deschide baza de date, în afară de y, x, z coordonate putem vedea că câmpul de descriere (DSC) conține punctul de tip pentru ceea ce ne dorim este de a filtra aceste puncte.

clip image00214 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

În primul rând vom deschide fișierul puncte-1.dwg care are deja straturi configurate pentru acest exercițiu. Acum, în spațiul de lucru Instrumente, pe fila “Setări”, vom selecta “Descrieri Seturi cheie” si facem clic-dreapta cu butonul și alegeți “noi”.

clip image00125 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseAceasta deschide un panou unde vom pune numele setului, pe care le va atribui numele și descrierea.

Sunt folosind ca un nume: “. Furtuna puncte de control”, “Storm” si ca descrierea Apoi ne-am “accepta.”

Acum, haideți să definim modul în care va gestiona Civil 3D filtru pentru a importa datele în așa fel încât să selectați stratul care va fi depozitat.

Extindeți stabilit, prin clic dreapta și selectând “Editare Keys”, care ne permite sa vedem proprietățile în modul peisaj.

Aici vom adăuga două coduri, primul se numește bazinului *, acum vom selecta layer V-node-STRM și codul celălalt se numește MHST *, vom schimba formatul cu asalt MS în al doilea caz, care ar implica faptul că acest lucru ar fi numele, dar mai întâi vom lăsa ca $ *, astfel că descrierea este complet și întotdeauna vin în același strat.

Acest lucru ar însemna că orice punct al cărui descriere începe cu iaz sau MHST, urmat de orice caracter vor fi incluse în colecție. Ar trebui să fie luați în considerare faptul că acest proces este “case sensitive”, ceea ce implică faptul că există o diferență între litere mari și mici.

clip image00318 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseclip image00412 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

În ambele cazuri, atât stilul, cât și stilul de etichetă sunt stabilite cu handicap în scopul de a controla la nivel de grup de puncte, care este următoarea sarcină vom clip image0056 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseface.

Selectați în cele din urmă săgeata verde plasat în colțul din dreapta pentru a salva setările.

2. Crearea grup de puncte

Acum, ceea ce ne interesează este faptul că produsele importate sunt grupate, în acest caz, în conformitate cu o caracteristică ce au în baza de date. Pentru a face acest lucru, vom merge la tab-ul “prospector” și grupurile de puncte de alegere facem clic-dreapta și selectați “noi.”

Să creeze mai întâi un grup care se va numi “camine de vizitare Storm” și lasă ca standard punct de stil și etichete. Apoi, în potrivire filtru (Matching crud Descărca) vom alege MHST *, acest lucru ar face ca toate punctele care au acest lucru în descrierea lor ar merge la acest grup.

Al doilea grup va fi numit “punct de detenție”, vom pleca bazinului * ca un filtru, lăsând întotdeauna ca punct de stilul standard și eticheta Deși ultima opțiune se poate face o singură dată, în grup numit “_ALL puncte”.

clip image0065 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseDesigur, dacă vom vedea pe fila Query Builder apare ceea ce am ales în SQL, ceea ce înseamnă că o persoană care domină acest cod pot face lucruri mai complexe.

3. Importul de puncte de baza de date

Am făcut cel mai greu lucru, acum ce purcede este de a le importa.

Întotdeauna în fila prospector, selectați Puncte de clic-dreapta pe mouse-ul și alegeți “Creare”.

Aceasta va afișa un panou cu opțiuni diferite, în acest caz vom folosi capătul din dreapta al punctelor de import. Cereri Odată ce selectat

clip image0075 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

Ar trebui să se clarifice faptul că, în format se poate alege alte opțiuni pentru importul de date, cum ar fi text separate prin virgule, spații și diferite forme de ordine de punct, sau de coordonatele x, y, z.

clip image0084 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseAici vom alege ca importul este de la o bază de date externă, apoi selectați calea către baza de date. Lăsăm fără selecție de alternative mai mici, apoi pe OK.

Rezultatul final poate fi implementat prin click-dreapta pe “puncte _ALL” și alegerea zoom in puncte de vedere complet.

Prin aducerea mouse-ul peste puncte, vârful instrument arată proprietățile punct, ia în considerare necesitatea de a faceți clic dreapta pe fiecare grup de puncte și selectați Proprietăți, în cazul în care pictograma galbenă apar cu un semn de exclamare, atunci acesta trebuie să fie selectată opțiunea Upgrade .

clip image0091 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databasePentru a face ca exercitarea poate fi descarcat de aici DWG cu elemente importate și aici baza de date MDB.

Dacă vrei să-l faci din nou, puteți șterge toate punctele existente de a re-le importați și urmele de acest exemplu.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.