Home > AutoCAD Civil 3D, importerende punten uit een externe database

AutoCAD Civil 3D, importerende punten uit een externe database

In deze post zullen we zien hoe u gegevens uit een externe database te importeren, maar we moeten een aantal extra aspecten in de behandeling van punten te overwegen. We zullen werken met het model dat wordt geleverd met een tutorial van Civil 3D, met behulp van file-1.dwg en points.mdb op het einde zijn koppelingen om ze te downloaden.

Maak Beschrijving Keys

Het doel hiervan is om de manier waarop de civiele 3D zullen punten die wij importeren, waar zal worden opgeslagen en onder welke criteria zullen worden geselecteerd uit de database te beheren te stellen. Als we de database, afgezien van de y, x, z coördinaat openen kunnen we zien dat de beschrijving veld (DSC) bevat het type punt voor wat we willen is om deze punten te filteren.

clip image00214 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

Het bestand punten-1.dwg die al lagen geconfigureerd voor deze oefening eerst openen we. Nu in de gereedschappen werkruimte op het tabblad “Instellingen”, selecteren we “Beschrijvingen key Sets” en wij doen de rechtermuisknop op de knop en kies “nieuw”.

clip image00125 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseDit opent een scherm waar we de naam van de set, die we de naam en de beschrijving zal toewijzen zal plaatsen.

Ik gebruik als naam: “. Checkpoints storm” “Storm” en als omschrijving Toen we ‘te aanvaarden. ”

Nu laten we bepalen hoe zal Civil 3D te beheren het filter om de gegevens om zo de laag waar het zal worden opgeslagen te selecteren importeren.

Vouw de set, door rechts te klikken en ‘Bewerken Keys “, die ons in staat om de eigenschappen in landscape-modus zien te selecteren.

Hier zullen we twee codes toe te voegen, de eerste heet POND *, nu zullen we de Layer als V-NODE-STRM en de andere code wordt aangeroepen MHST * selecteert, zullen we het formaat wijzigen naar MH storm in het tweede geval, waarin zou impliceren dat de naam al maar eerst laten we als $ *, waardoor de beschrijving is voltooid en altijd in dezelfde laag.

Dit zou betekenen dat elk punt waarvan de beschrijving begint met POND of MHST, gevolgd door een willekeurig teken zal worden opgenomen in de collectie. Het moet ermee rekening houdend dat dit proces is “hoofdlettergevoelig”, wat impliceert dat er een verschil tussen hoofdletters en kleine letters.

clip image00318 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseclip image00412 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

In beide gevallen zijn zowel de stijl en het label stijl ingesteld uitgeschakeld om te controleren op punten groepsniveau, dat is de volgende taak zullen weclip image0056 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databasedoen.

Tenslotte selecteert u de groene pijl geplaatst in de rechterbovenhoek om de instellingen op te slaan.

2. Het creëren van groep punten

Nu wat ons interesseert is dat de ingevoerde items zijn gegroepeerd, in dit geval volgens een kenmerk ze in de database. Om dit te doen, gaan we naar het tabblad ‘goudzoeker’ en de keuze puntgroepen we klik met de rechtermuisknop en selecteer “nieuw.”

Laten we eerst een groep die zal roepen “storm mangaten” en laat standaard de stijl point en labels maken. Dan in de bijpassende filter (ruwe Matching Desc) kiezen we MHST *, dit zou maken dat alle punten die dit in hun beschrijving hebben zou gaan naar deze groep.

De tweede groep zal “Detentie Point” worden genoemd, zullen we POND * verlaten als een filter, altijd verlaten als standaard stijl point en label hoewel de laatste optie een keer in de groep met de naam “_All Points” kan worden gedaan.

clip image0065 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseNatuurlijk, als we zien het tabblad Query Builder verschijnt wat we hebben gekozen in SQL, wat betekent dat iemand die deze code domineert kan complexere dingen doen.

3. Punten importeren uit de database

We doen het moeilijkste, wat nu verloopt is om ze te importeren.

Altijd in het tabblad prospector, selecteert Points door rechts te klikken op de muis en kies “Create”.

Dit zal een paneel met verschillende opties weer te geven, in dit geval zullen we het juiste einde van de import punten gebruiken. Eenmaal geselecteerd te verzoeken

clip image0075 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

Er moet worden verduidelijkt dat in het formaat kan gekozen worden andere opties voor het importeren van gegevens zoals tekst gescheiden door komma’s, spaties en verschillende vormen van orde van punt, of de coördinaten x, y, z.

clip image0084 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseHier kiezen we voor dat de import is uit een externe database, en selecteer vervolgens het pad naar de database. We verlaten zonder selectie van de onderste alternatieven, dan ok.

Het eindresultaat kan worden ingezet door rechts te klikken op “_all punten” en het kiezen van de zoom in het volle zicht punten.

Door aanpassing van de muis over de punten, de tooltip toont de eigenschappen van het punt, overweeg dan de noodzaak om de rechter muisknop op elk punt groep en selecteer eigenschappen, indien het gele pictogram met een uitroepteken, dan moet de optie Upgrade geselecteerd .

clip image0091 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseOm de oefening maken kunt u hier downloaden dwg-bestand met geïmporteerde items en hier het mdb-database.

Als je nog een keer wilt doen, kunt u alle bestaande punten opnieuw te importeren en in het voetspoor van dit voorbeeld verwijderen.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.