Home > AutoCAD Civil 3D, σημεία εισαγωγής από μια εξωτερική βάση δεδομένων

AutoCAD Civil 3D, σημεία εισαγωγής από μια εξωτερική βάση δεδομένων

Σε αυτό το post θα δούμε πώς μπορείτε να εισαγάγετε δεδομένα από μια εξωτερική βάση δεδομένων, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποια επιπλέον ζητήματα στο χειρισμό σημεία. Θα συνεργαστούμε με το παράδειγμα που έρχεται με ένα σεμινάριο της Civil 3D, χρησιμοποιώντας το αρχείο-1.dwg και points.mdb στο τέλος οι συνδέσεις για να τα κατεβάσετε.

Δημιουργία Keys Περιγραφή

Ο σκοπός αυτού είναι να ορίσετε τον τρόπο πολιτικής 3D θα χειριστεί τα σημεία που εισάγουμε, όπου θα αποθηκεύονται και με ποιο κριτήριο θα επιλέγονται από τη βάση δεδομένων. Εάν ανοίξετε τη βάση δεδομένων, εκτός από το y, x, z συντεταγμένων μπορούμε να δούμε ότι πεδίο περιγραφής (DSC) περιέχει τον τύπο σημείο για αυτό που θέλουμε είναι να φιλτράρει αυτά τα σημεία.

clip image00214 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

Πρώτα ανοίγουμε το αρχείο σημεία-1.dwg που έχει ήδη διαμορφωθεί στρώματα για αυτή την άσκηση. Τώρα, στο χώρο εργασίας εργαλεία, στο “Ρυθμίσεις” καρτέλα, επιλέγουμε “Περιγραφές βασικά σύνολα» και κάνουμε δεξί κλικ με το κουμπί και επιλέξτε το “νέο”.

clip image00125 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseΑυτό ανοίγει ένα πλαίσιο όπου θα τοποθετήσει το όνομα του σετ, το οποίο θα αναθέσει το όνομα και την περιγραφή.

Είμαι χρησιμοποιώντας ως όνομα: “. Καταιγίδα σημεία ελέγχου”, “Storm” και ως περιγραφή Τότε θα “αποδεχθεί”.

Τώρα ας ορίσουμε πώς θα Civil 3D διαχειρίζεται το φίλτρο για να εισαγάγετε τα δεδομένα, έτσι ώστε να επιλέξετε το στρώμα όπου θα αποθηκεύονται.

Αναπτύξτε το σετ, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “Κλειδιά Επεξεργασία”, η οποία μας επιτρέπει να δούμε τις ιδιότητες σε λειτουργία τοπίο.

Εδώ θα προσθέσουμε δύο κωδικούς, η πρώτη ονομάζεται * λίμνη, τώρα θα επιλέξετε το Layer ως V-ΝΟΔΕ-στρμ και το άλλο κωδικό ονομάζεται MHST *, θα αλλάξει τη μορφή για να STORM MH στη δεύτερη περίπτωση, η οποία θα σημαίνει ότι αυτό θα είναι το όνομά του, αλλά πρώτα θα αφήσει ως $ *, έτσι ώστε η περιγραφή είναι πλήρης και έρχονται πάντα στο ίδιο στρώμα.

Αυτό θα σήμαινε ότι κάθε σημείο του οποίου η περιγραφή ξεκινά με λίμνη ή MHST, ακολουθούμενο από οποιονδήποτε χαρακτήρα, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη συλλογή. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη ότι αυτή η διαδικασία είναι “case sensitive”, που σημαίνει ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων.

clip image00318 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseclip image00412 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο το ύφος και το στυλ ετικέτας καθορίζονται με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να ελέγχει στα σημεία επίπεδο ομίλου, η οποία είναι η ακόλουθη εργασία θα είμαστεclip image0056 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseκάνει.

Τέλος, επιλέξτε το πράσινο βέλος τοποθετείται στη δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

2. Δημιουργία ομάδας των σημείων

Τώρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι τα εισαγόμενα είδη ομαδοποιούνται, στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με ένα χαρακτηριστικό που έχουν στη βάση δεδομένων. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στην καρτέλα “μεταλλοδιφής» και τις ομάδες σημείο επιλογής κάνουμε δεξί κλικ και επιλέξτε “νέα”.

Ας πρώτα να δημιουργήσετε μια ομάδα που θα καλέσει “φρεάτια καταιγίδα” και να αφήσει ως πρότυπο το σημείο στυλ και ετικέτες. Στη συνέχεια, με την αντίστοιχη φίλτρου (πρώτες Matching Desc) επιλέγουμε MHST *, αυτό θα κάνει ότι όλα τα σημεία που έχουν αυτό στην περιγραφή τους θα πάει σε αυτήν την ομάδα.

Η δεύτερη ομάδα θα ονομάζεται «Σημείο κράτηση”, θα αφήσει * ΤΡΟΦΕΣ ως φίλτρο, αφήνοντας πάντα ως πρότυπο σημείο στυλ και την ετικέτα, αν και η τελευταία επιλογή μπορεί να γίνει μία φορά στην ομάδα που ονομάζεται “Σημεία _All”.

clip image0065 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseΦυσικά, αν δούμε την καρτέλα Δόμηση ερωτημάτων φαίνεται αυτό που έχουμε επιλέξει στην SQL, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος που κυριαρχεί αυτόν τον κώδικα μπορούμε να κάνουμε πιο περίπλοκα πράγματα.

3. Εισαγωγή σημείων από τη βάση δεδομένων

Έχουμε κάνει το πιο δύσκολο πράγμα, τώρα τι προχωρά είναι να τα εισάγουν.

Πάντα στην καρτέλα μεταλλοδιφής, επιλέξτε Σημεία κάνοντας δεξί κλικ με το ποντίκι και επιλέξτε “Δημιουργία”.

Αυτό θα εμφανίσει ένα πίνακα με διαφορετικές επιλογές? Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε το δεξί άκρο των σημείων εισαγωγής. Μόλις επιλεγεί το ζητά

clip image0075 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external database

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι με τη μορφή που μπορεί να επιλέξει άλλες επιλογές για την εισαγωγή δεδομένων, όπως κείμενο διαχωρίζονται με κόμματα, τους χώρους, καθώς και διάφορες μορφές της τάξης του σημείου, ή τις συντεταγμένες x, y, z.

clip image0084 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseΕδώ έχουμε επιλέξει ότι η εισαγωγή είναι από μια εξωτερική βάση δεδομένων, και στη συνέχεια επιλέξτε τη διαδρομή για τη βάση δεδομένων. Αφήνουμε χωρίς επιλογή τα χαμηλότερα εναλλακτικές λύσεις, τότε εντάξει.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αναπτυχθεί κάνοντας δεξί κλικ στο “σημεία _all” και επιλέγοντας το ζουμ στα σημεία πλήρη θέα.

Φέρνοντας το ποντίκι πάνω από τα σημεία, η συμβουλή εργαλείου εμφανίζει τις ιδιότητες του σημείο, να εξετάσει την ανάγκη να κάνετε δεξί κλικ σε κάθε ομάδα σημείων και επιλέξτε ιδιότητες, αν το κίτρινο εικονίδιο εμφανίζεται με ένα θαυμαστικό, τότε θα πρέπει να επιλέξει την επιλογή αναβάθμισης .

clip image0091 AutoCAD Civil 3D, importing points from an external databaseΓια να κάνετε την άσκηση που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ dwg αρχείο με εισαγόμενα είδη και εδώ τη βάση δεδομένων mdb.

Αν θέλετε να το κάνουμε ξανά, μπορείτε να διαγράψετε όλα τα υπάρχοντα σημεία για την εκ νέου εισαγωγή τους και ακολουθώντας τα βήματα αυτού του παραδείγματος.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.